English
Nederlands
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

     

Resources

Contribute
Separation, sieving, filtering
Select a category
Search

Wiki item

Do you have a wiki item for this page?  Contribute

Feature article

Volautomatische productie tuinbouwsubstraat bij Jiffy Consolidatie op één locatie van 6 ha
Volautomatische productie tuinbouwsubstraat bij Jiffy
Consolidatie op één locatie van 6 ha Het voorbereidingsproces duurde tien jaar, maar eind 2016 is 1Plant van Jiffy in bedrijf genomen. De enorme volautoma-tische productielocatie in Zwijndrecht vervangt vijf fabrieken. De fabriek is een toonbeeld van efficiency en kwaliteits-verbetering, onder andere door zijn innovatieve zeef- en verpakkingsprocessen. Vier van de vijf oude productielocaties van Jiffy, leverancier van substraten voor de tuinbouwsector, zijn inmiddels gesloten. De laatste, in Moerdijk, volgt binnenkort. Op de nieuwe locatie in Zwijndrecht is 80% van de machines nieuw, 20% is afkomstig van een van de andere Jiffy-locaties. Roelof Buisman, manager van Jiffy’s Centre of Excellence: “1Plant is van scratch opgebouwd. We hebben alle processen en werkhandelingen onder de loep genomen. De goede dingen hebben we behouden, maar door onze keuze voor een heel andere manier van werken is er ook heel veel veranderd. Dit heeft geleid tot een geoptimaliseerd en volautomatisch productie-proces met de meest geavanceerde technieken.” 1Plant beschikt over een eigen havenfaciliteit voor het aanmeren en lossen van grote zeeschepen. Tweeënhalve hectare is overdekt en ingericht met een opslagterminal en productiehallen.
Solids Processing 2017-3, p.32
Powatech prefereert flexibiliteit Behapbaar is lekker
Powatech prefereert flexibiliteit
Behapbaar is lekker In het Overijsselse Kampen opereert het tien man sterke bedrijf Powatech. Met vier personen op kantoor en zes in de productie, ontwerpt, produceert, levert en installeert het bedrijf handlingapparatuur aan onder meer de voedingsmiddelen-, proces-, chemische en farmaceutische industrie. Wim van Bemmelen, bedrijfsleider en projectmanager: “Door de huidige opzet van het bedrijf zijn we heel flexibel en kunnen we snel reageren op klantvragen en storingen.”
Solids Processing 2011-6, p.41
FilterCare gaat voor ‘absolute stoffiltratie’ Leverancier in 't vizier
FilterCare gaat voor ‘absolute stoffiltratie’
Leverancier in 't vizier Het bedrijf FilterCare Benelux uit Rijen is nauw verbonden met de Duitse fabrikant van filtermaterialen MGF Gutsche. Op basis van deze filtratieproducten voert het bedrijf standaard onderhoudswerkzaamheden uit maar ontwikkelt tevens nieuwe producten en installaties. Stefan van Hagen, werkzaam op de afdeling ‘projecten’: “Hierbij richten we ons vooral op nichemarkten en complexe opdrachten die technisch interessant zijn.”
Solids Processing 2011-4, p.56
Would you like to add a feature article?  

Companies

Airtechnic Solutions bvAMKCO Europe BVBienfait BVBKM Linings b.v.BOS NederlandBSH bv- Bulk & Solids HandlingBusch B.V.Coperion NVDinnissen Process TechnologyEMT Eskens Process Solutions B.V.Euro Manchetten & Compensatoren BVFilcoflex BVFilter Technics BVBAFoeth b.v.Gericke B.V.Goudsmit Magnetic Systems B.V.Haver Belgium SAHein, Lehmann B.V.Herding Filtertechniek
Hitma Groep B.V.Hosokawa Micron BVJ. Engelsmann AGJongerius B.V. Jöst NederlandKEMP BVKey Technology NVKlinkenberg ZaanstadLampe GroupLBI foundriesMATEC massagoed techniekMontakon BVMuller Beltex B.V.N.M. Heilig B.V.Nederman Nederland BVOptyl BVBAPolimakPROMATI nv/saQuintyn Gebroeders bvbaRema tip top tsn
RMIG - BELGIERotodyne Ventilatoren Asselbergs VentilatorenRussell Finex N.V.Siebtechnik Tema B.V.Smits Proces TechniekSpraybest Europe BVSPS | Solids Process SolutionsStijma Triltechniek BVSurplus Select - used machineryTBK Group BVTBMA Europe BV | TBMA België BvbATranstech Industrieservice BVTridelta Siperm GmbHTrios LuchttechniekVan Gink Trading BVVD Process EquipmentVDC-Verhoeven Dust ControlVDL Industrial Products b.v.Verbaten Stortgoedtechniek B.V. (VST)
Do you want to list your company here?  Add company

Industry news

Do you have a news item for this page?  Contribute

Product news

Do you have a product news for this page?  Contribute

White paper

Do you have a white paper for this page?  Contribute

Product description

Do you have a product description for this page?  Contribute

Photo reportage

Do you have a photo reportage for this page?  Contribute
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising