UK
NL
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Resources

Contribute
Drying, dryers
Select a category
Search

Wiki item

Do you have a wiki item for this page?  Contribute

Feature article

Door meten, data-analyse en standaard warmtepomp-modules Grip op drogen
Door meten, data-analyse en standaard warmtepomp-modules
Grip op drogen Energiereductie en hergebruik van restwarmte bij industriële droogprocessen staan hoog op de innovatieagenda. Sensoren geven meer inzicht in de warmtehuishouding van productieprocessen. Standaard warmtepompmodules trekken mogelijk gebruikers van restwarmte over de streep. Impressies van het project Grip op Drogen. Papier maken is een energie-intensief proces.
Solids Processing 2019-5, p.14
Het opwerken van reststromen is hot
Het opwerken van reststromen is hot
Bij het verwaarden van reststromen binnen de voedingsmiddelenindustrie spelen droogprocessen vaak een belangrijke rol aan de grondstof- en de energiekant. Daan Goris, teammanager Food bij Hosokawa, stelt dat bedrijven zo hoogwaardige grondstoffen kunnen terugwinnen en hun bedrijfsprocessen kunnen vergroenen. “We krijgen met name vanuit de voedingsmiddelenindustrie veel vragen van bedrijven hoe zij reststromen uit hun productieproces toegevoegde waarde kunnen geven. Vaak gaat het om vloeistoffen, pasta’s of natte poeders die nutritioneel interessant zijn van - wege proteïnes of andere functionele eigenschappen. Denk aan restproducten bij de verwerking van vlees of vis, schillen van groenten of fruit en rest stromen van bakkerijen, brouwerijen en bioraffinageinstallaties. Het bewustzijn groeit dat producten die nu tegen betaling worden afgevoerd of ingezet worden voor laagwaardige toepassingen, opgewerkt kunnen worden tot hoogwaardige producten.”
Solids Processing 2018-1, p.8
Eierschaaldroger maak grondstof van eierschaalafval Circulaire economie
Eierschaaldroger maak grondstof van eierschaalafval
Circulaire economie Voor de eiverwerkende industrie heeft Van Beek deze eierschaaldroger (ESD) ontwikkeld om natte, gebroken eierschalen te drogen. Die hoeven dan niet meer tegen betaling te worden afgevoerd als CAT3 afval en mogen als kalktoeslag in de landbouw gebruikt worden. Als het proces gecertificeerd is en de producent kan aantonen dat er geen microbiologische risico’s zijn, dan mogen de droge eierschalen ook geleverd worden aan de voederindustrie. De eierschalen komen aan vanuit de productie en worden gedoseerd in een centrifuge of persschroef voor een eerste voordroging. In deze stap wordt het eerste aanhangend vocht verwijderd. Indien nodig worden de schalen eerst gewassen om aanhangend eiwit en vliezen weg te spoelen. Een mogelijke tussenstap is het verkleinen van de eierschalen met een vergruizer. De gebroken en voorgedroogde eierschalen worden gedoseerd in de inloop van de ESD. Dit is een verwarmd schroefsysteem met dubbelwandige behuizing en een dubbelwandige schroef. Aan de bovenzijde bevinden zich drie afzuigpunten voor het afzuigen van de vochtige lucht. Het verwarmen van de behuizing en de schroef gebeurt met thermische olie die via een verwarmingsketel verhit wordt tot 190-230 ⁰C. Zowel behuizing als schroef worden verwarmd. De eierschalen worden door de paddels op de schroef gehusseld en naar de uitloop getransporteerd. Het toerental en de temperatuur bepalen de droogcapaciteit. Het uiteindelijke resultaat is een vochtpercentage van <1%; de ingaande natte schalen hebben een vochtpercentage van circa 16%.
Solids Processing 2017-4, p.42
Show more (8)
Would you like to add a feature article?  

Companies

Adbulco Trading BVAlfa Tech International BVDinnissen BVEbbensEskens Process Solutions B.V.Foeth b.v.Hein, Lehmann B.V.Hitma Groep B.V.
Hosokawa Micron BVIPCO Process Systems BV (was: Sandvik Benelux BV)Jongerius B.V. Jöst-DieterleKlinkenberg ZaanstadLindor Products B.V.MATEC massagoed techniekMunters Vochtbeheersing
N.M. Heilig B.V.Quintyn Gebroeders bvbaRMIG - BELGIESiebtechnik Tema B.V.Spraybest Europe BVSPS | Solids Process SolutionsSurplus Select - used machineryVan Beek
Do you want to list your company here?  Add company

Industry news

Do you have a news item for this page?  Contribute

Product news

Do you have a product news for this page?  Contribute

White paper

Do you have a white paper for this page?  Contribute

Product description

Do you have a product description for this page?  Contribute

Photo reportage

Do you have a photo reportage for this page?  Contribute
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising