UK
NL
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Resources

Contribute
Dryers
Select a category
Search

Wiki item

Do you have a wiki item for this page?  Contribute

Feature article

Warmtebehandeling brengt ‘clean label’ binnen bereik ‘Een thermisch proces gecombineerd met druk of vacuüm werkt vaak net zo goed als additieven’
Warmtebehandeling brengt ‘clean label’ binnen bereik
‘Een thermisch proces gecombineerd met druk of vacuüm werkt vaak net zo goed als additieven’ Voedingsmiddelen zonder additieven (E-nummers), die tóch de gewenste producteigenschappen hebben. Dat kan dankzij drogers/mengers die deze eigenschappen door een warmtebehandeling aan poedervormige voedingsmiddelen kunnen geven. Additieven die in Europa zijn toegelaten onder E-nummers, zijn grondig doorgelicht voordat ze op de markt kwamen. Eén van deze E-nummers is zuurstof, dus wie het zonder E-nummers wil doen, krijgt het moeilijk. Desondanks hebben consumenten een duidelijke voorkeur voor ‘clean label’ producten – producten zonder E-nummers. Als consumenten bij een gelijke kwaliteit kunnen kiezen tussen een variant mét en een variant zónder E-nummers, is het duidelijk waar hun voorkeur naar uitgaat.
Solids Processing 2019-2, p.28
Groen alternatief voor houdbaarheid en smaak van kruiden CO2Dry-test bij VNK doorstaat vergelijking met vriesdrogen
Groen alternatief voor houdbaarheid en smaak van kruiden
CO2Dry-test bij VNK doorstaat vergelijking met vriesdrogen De Verenigde Nederlandse Kruidendrogerijen BV (VNK) in Biddinghuizen teelt, conserveert, verwerkt en bewaart kruiden. Het verkrijgen van de beste kwaliteit luistert heel nauw. Een paar jaar geleden stopte het bedrijf met vriesdrogen omdat dit te veel een nichemarkt werd. CO2-drogen lijkt een mooi alternatief en VNK werkt dan ook graag mee aan de testen die CO2Dry momenteel uitvoert om opschaling van het door dit bedrijf ontwikkelde droogproces te realiseren. Bij VNK houden 22 fte’s zich 24/6 (één dag per week wordt gebruikt om schoon te maken) bezig met het drogen van keukenkruiden en medicinale kruiden. De keukenkruiden worden volgens algemeen directeur Bauke van der Veen voor een groot gedeelte afgezet richting industrie, oftewel verwerkers, als smaakstof in bijvoorbeeld chips, soepen en sauzen. “En bij de medicinale kruiden maken wij eigenlijk concentraten die onze afnemers vervolgens extraheren voor in hun uiteindelijke product.” Van de oorspronkelijke zes kruidendrogerijen die Nederland ooit telde, is VNK nog als enige overgebleven. Van der Veen: “Die drogerijen werden na de Tweede Wereldoorlog opgezet met Marshall-geld om keuterboeren op arme gronden inkomsten te bieden. Door de pijnstillende werking van de kruiden groeide hun populariteit bovendien snel.” Kruiden drogen is een nichemarkt met een wereldwijde afzet en vooral de medicinale kruiden vinden voor een groot gedeelte hun weg buiten Nederland. De grotere afnemers krijgen de kruiden afgevuld in big bags van zo’n 2 m3.
Solids Processing 2015-2, p.38
Overheid ondersteunt ontwikkeling van een energiezuinige droger Resultaten vormen aanleiding tot verdere uitrol
Overheid ondersteunt ontwikkeling van een energiezuinige droger
Resultaten vormen aanleiding tot verdere uitrol Energiebesparing wordt steeds belangrijker, niet alleen met het oog op het milieu maar ook met het oog op de steeds verder stijgende energieprijzen. Daarnaast heeft de overheid op Europees en mondiaal niveau afspraken gemaakt over CO2-reductie. Inmiddels hebben veel bedrijven zich hieraan gecommitteerd. Ook in de poederproducerende industrie is een breed pakket aan energiebesparende activiteiten beschikbaar. De overheid heeft hierbij een stimulerende rol. Een goed voorbeeld is de ontwikkeling van de vacuüm-walsdroger die onder meer met overheidsgeld wordt ontwikkeld.
Solids Processing 2011-6, p.48
Beter drogen met de nieuwste technieken Highlights van het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen .
Beter drogen met de nieuwste technieken
Highlights van het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen . Beter Drogen. Dat was het thema van het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen. Diverse sprekers uit verschillende industrieën en universiteiten lieten zien dat energiebesparing op grote schaal mogelijk is door nieuwe droogtechnieken of optimalisatie van het huidige droogproces. Hierbij is het gebruik van rekenmodellen belangrijk. Het scala aan lezingen werd ingeluid door de voorzitter Henk van Deventer. Een impressie.
Solids Processing 2009-1, p.30
Would you like to add a feature article?  

Companies

Adbulco Trading BVAlfa Tech International BVDinnissen BVEbbensEskens Process Solutions B.V.Foeth b.v.Hein, Lehmann B.V.Hitma Groep B.V.
Hosokawa Micron BVIPCO Process Systems BV (was: Sandvik Benelux BV)Jongerius B.V. Jöst-DieterleKlinkenberg ZaanstadLindor Products B.V.MATEC massagoed techniekMunters Vochtbeheersing
N.M. Heilig B.V.Quintyn Gebroeders bvbaRMIG - BELGIESiebtechnik Tema B.V.Spraybest Europe BVSPS | Solids Process SolutionsSurplus Select - used machineryVan Beek
Do you want to list your company here?  Add company

Industry news

Do you have a news item for this page?  Contribute

Product news

Do you have a product news for this page?  Contribute

White paper

Do you have a white paper for this page?  Contribute

Product description

Do you have a product description for this page?  Contribute

Photo reportage

Do you have a photo reportage for this page?  Contribute
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising