English
Nederlands
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Resources

Contribute
Adsorption dryers
Select a category
Search

Wiki item

Do you have a wiki item for this page?  Contribute

Feature article

Sorptiedroogtechniek reduceert energiegebruik Milieu:Vincent Hentzepeter
Sorptiedroogtechniek reduceert energiegebruik
Milieu:Vincent Hentzepeter Een nieuwe ontwikkeling binnen de droogtechniek is de inzet van adsorberende materialen om de drooglucht te ontvochtigen. De adsorbentia – de naam zegt het eigenlijk al – nemen het vocht op. Bij sommige adsorbentia, zoals zeolieten, zorgt de bindingsenergie van het water aan de zeoliet voor een temperatuurverhoging die in het droogproces benut kan worden. De adsorbentia moeten na gebruik worden geregenereerd. Door ze te verwarmen wordt het water weer van het adsorbens verwijderd. Regeneratie vindt meestal plaats met hete lucht, maar kan ook met oververhitte stoom, zoals in deze tekening. Bij regeneratie met oververhitte stoom komt het uit de adsorbentia verdreven water beschikbaar als stoom, die weer als energiebron kan dienen.
Solids Processing 2017-5, p.20
‘Er komt geen mens meer aan te pas’ Volautomatische distributiecentrum Zijderlaan loopt op rolletjes
‘Er komt geen mens meer aan te pas’
Volautomatische distributiecentrum Zijderlaan loopt op rolletjes Een drukte van jewelste. Links, rechts, boven én onder passeren pallets met suiker over rollenbanen. Computergestuurde kranen plaatsen continu pallets in en uit de twintig meter hoge stellingen. We staan midden in het nieuwe distributiecentrum van Zijderlaan in Puttershoek. Een verbazingwekkend en knap staaltje werk. Een jarenlange voorbereiding en maanden van afstemming zijn zojuist achter de rug. Helemaal uniek is dit project door de combinatie met de zuurstofreductie tot 16,8 procent en een relatieve vochtigheid van rond 50 procent. Het nieuwe hoogbouwmagazijn van 6.500 m² biedt ruimte aan maar liefst 17.500 pallets. “24 uur per dag gaan er pallets in en uit de volledig geconditioneerde ruimte zonder dat er ook maar een man aan te pas komt”, vertellen eigenaar Wim Zijderlaan en warehousemanager Gerry Uitdewilligen. Medio september leek het project afgerond, maar de laatste maanden moesten ze nog flink aan de bak. “Ogenschijnlijk kleine zaken als bijvoorbeeld een stukje plastic dat een streepjescode onleesbaar maakt, kunnen een groot deel van het automatische proces stilleggen”, vertelt Uitdewilligen. Het was regelmatig tot ’s avonds laat doorwerken, maar sinds december kijken de mannen gerustgesteld en vol trots naar hun unieke project. Bij de opslag van suiker zijn sprinklerinstallaties geen goede optie, daarom bouwde Zijderlaan een zuurstofarm warehouse waarin geen brand kan ontstaan. De relatieve vochtigheid moet bij de suikeropslag tussen 45 en 55 procent liggen. Wim Zijderlaan: “Het was een uitdaging om aan de vele criteria te voldoen. In de praktijk bleek onder meer de invloed van het buitenklimaat groter dan gedacht. Ook bleek dat de stikstoftoevoer en het ontvochtigen van lucht elkaar beïnvloed
Solids Processing 2015-1, p.28
Lucht- en klimaatbehandeling op afroep In geval van calamiteiten of voor extra capaciteit
Lucht- en klimaatbehandeling op afroep
In geval van calamiteiten of voor extra capaciteit Behandeling van de omgevingslucht, airconditioning, vormt vaak een vitale schakel in het productieproces. Zeker wanneer het een proces betreft met droge stoffen, dan komt de luchtvochtigheid nogal nauw. Soms is het nodig tijdelijk een tandje bij te schakelen in de luchtbehandeling. Dan is een specialist als Polygon stand-by.
Solids Processing 2011-5, p.40
Hoogbouwmagazijn Rijk Zwaan geconditioneerd Levensduur zaden verlengd met absorptiedroger
Hoogbouwmagazijn Rijk Zwaan geconditioneerd
Levensduur zaden verlengd met absorptiedroger Het ontwikkelen en telen van nieuwe groenterassen is een vak dat Rijk Zwaan uitstekend verstaat, al vele decennia. Door de gigantische groei van de afgelopen jaren nam de behoefte aan een geconditioneerde opslag van de zaden toe. Het bepaalt mede de levensduur van het zaad. Pleun van der Lugt vertelt hoe die conditionering met een gasgestookte absorptiedroger is verbeterd.
Solids Processing 2010-1, p.20
Would you like to add a feature article?  

Companies

Ebbens
Munters Netherlands B.V.
Do you want to list your company here?  Add company

Industry news

Do you have a news item for this page?  Contribute

Product news

Do you have a product news for this page?  Contribute

White paper

Do you have a white paper for this page?  Contribute

Product description

Do you have a product description for this page?  Contribute

Photo reportage

Do you have a photo reportage for this page?  Contribute
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising