Productnieuws
14-01-2020

 

 

Emerson`s nieuwe ASCOô 353 Pulsafsluiter levert hogere drukpiek

voor langere levensduur stofzak en -filter en verminderd onderhoud van Reverse-Jet stoffilterinstallaties

Emerson introduceert haar herziene ASCOô 353 Serie Pulsafsluiters, ontwikkeld om machinebouwers (OEM`s) en eindgebruikers voortdurend te helpen een meer effectieve, efficiŽntere en handigere stoffilterzakreiniging te bereiken.

Met een hogere drukpiek, breder temperatuurbereik, gepatenteerde Quick Mount aansluiting en algehele vereenvoudiging van onderdelen, biedt de nieuwe serie een langere levensduur van zowel de filterzak als het filter en minder onderhoud.

De nieuwe afsluiter kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder betonverwerking, graan, landbouw en voeding, metaalbewerking (schuren), voedselverwerking, gieterijen, farmaceutica, mijnbouw, rubbermenging / -verwerking, metaalverwerking, kalkindustrie, cementfabrieken, energiecentrales en staalfabrieken.

Zonder optimale drukpiek wordt het reinigen van stoffiltersystemen inefficiŽnt en stijgt het verbruik van perslucht. Omdat dit ventiel snel de piekdruk bereikt, creŽert de Series 353 een effectiever reinigingsproces. Het nieuwe ontwerp leidt ook tot een verbeterde luchtstroom door de filterzakken of patronen voor optimale stoffilterinstallatieprestaties terwijl kostbaar persluchtverbruik met 15% wordt verminderd.

ďDoor een rigoureus technisch ontwerp- en testproces heeft Emerson de ASCO Serie 353-pulsafsluiter geperfectioneerd om te openen, de drukpiek te bereiken en sneller te sluiten dan de concurrentie. Dit biedt onze klanten geoptimaliseerde filterreiniging en aanzienlijke persluchtbesparingen in alle toepassingen van reverse-jet stoffilterinstallaties, "zegt Erik VanLaningham, Vice-president Global Marketing Ė Industrial Automation van Emerson.

Bovendien is de afsluiter ontworpen met minder bewegende delen voor verhoogde betrouwbaarheid en vereenvoudigd onderhoud. Een langere levensduur van de afsluiter - gemiddeld meer dan een miljoen schakelingen - resulteert in meer tijd tussen de onderhoudscycli van de afsluiter.

Om installatie te vergemakkelijken kan de Serie 353 ventielen geleverd worden met een Quick Mount aansluiting waardoor het tijdrovende draadsnijden tot het verleden behoort. Met deze snelle en eenvoudige oplossing bespaart u meer dan 60% op installatietijd. Daarnaast zijn klassieke verbindingsopties en de versie met draadaansluiting mogelijk.

De vernieuwde Serie 353 van Emerson biedt een breder bedrijfstemperatuurbereik van -40įC tot +140įC, waardoor deze geschikt is voor matige tot zware industriŽle en veeleisende omgevingen.