Productnieuws
15-04-2019

 

 

 

 

De verticale balenpers HSM V-Press 860 plus

De energiebesparende krachtbundel

De verticale balenpers HSM V-Press 860 plus is met een perskracht van 548 kN en een geruisarme en energie besparende technologie dé economische en milieu vriendelijke oplossing voor afvalverwerkende taken.

De HSM V-Press 860 plus verperst moeiteloos gebruikt verpakkingsmateriaal zoals karton en folies. Door beweegbare steunklemmen wordt de verdichting van het verperste materiaal geoptimaliseerd en het aantal vulprocessen gereduceerd. Een moderne microprocessor-aansturing, welke steeds de actuele staat van de machine aangeeft, zorgt voor een comfortabele bediening. Door de automatische start na het sluiten van de deur en de automatische stop van het persen bij het openen van de deur garandeert hoog bedieningscomfort en bedieningsveiligheid.

Met door HSM speciaal voor de V-Press serie ontwikkelde „Eilgang Technologie“ wordt het stroomverbruik en aandrijvingsvermogen aanzienlijk gereduceerd en dat bij gelijktijdige stijging van de doorvoerprestaties. De standtijd vermindert zich door deze technologie tot 40 % t.o.v. gebruikelijke aandrijvingen. Het geïntegreerde Hsm tcs (TorsionControlSystem) voorkomt eenzijdige belasting van de persplaat en garandeert optimale balenpersresultaten. De balen bereiken, afhankelijk van het materiaal, een gewicht tot 480 kg en worden seriematig door een 4-voudige draad bijeengehouden, optioneel is een polyesterband-afbinding mogelijk. De machine is voorzien van een schuifdeur met handwiel-afsluiting.