Productnieuws
15-02-2019

 

 
VIDEO: htttp://www.youtube.com/v/u4hG_OpAp3o

Vatenpers HSM FP 3000

Een robuuste en betrouwbare oplossing voor afvalverwijdering

HSM GmbH + Co. KG, de fabrikant van balenpersen, PET-oplossingen evenals datavernietigers uit Frickingen (D), biedt met de vatenpers HSM FP 300 een robuuste en betrouwbare afvalverwijdering voor het persen van lege lichtmetalen- resp. rolbandvaten, olieblikken en kunststof bakken aan.

De bediening van de vatenpers gaat zeer eenvoudig. Het te persen materiaal wordt in de pers geplaatst en door de persplaat met een perskracht van 270 kN neerwaarts gedrukt en samengeperst. De in rollen geplaatste persplaat is voorzien van doornen en dienen voor het openen van de vaten resp. het ontluchten van het vat. De mogelijk nog aanwezige vloeistofrestanten worden in de geļntegreerde bodemopvang-bak verzameld.
Voor de optimale bedieningsveiligheid zorgen de microprocessorenbesturing, het folie-toetsenbord met LED aanduiding evenals de aan alle zijde gesloten bouwwijze met veiligheidsvenster, dat gelijktijdig vervuilingsontwikkeling verhindert. Door de automatische terugloop van de persplaat naar de uitgangspositie na afloop van de perstijd evenals de korte stand-tijden bespaart de vatenpers tijd evenals bedrijfs- en personele kosten.

Door de stabiel gelaste raamconstructie is de HSM FP 3000 zowel binnen- als in een overdekte buitenplaats inzetbaar en heeft dankzij de geringe opstellingshoogte en -omvang slechts weinig plaats nodig. Uitgevoerd met een onderhoudsarme en duurzame elektro-hydraulische motor kunnen tot wel 50 vaten per uur geperst worden. Optioneel is de levering van een explosiebestendige bouwwijze volgens EX II Gcb IIBT3 mogelijk.