Product news
12-01-2013

PTFE steeds vaker in flexibele verbindingen

Teflon en voedingsmiddelen

PTFE gebruik in flexibele verbindingen

Na vele jaren gebruikt te zijn in weefsel compensatoren voor hoog temperatuur toepassingen wordt PTFE steeds vaker ingezet als materiaal voor flexibele verbindingen.
Geschikt voor gebruik tot in de zwaarste chemische en thermische omstandigheden.

Leverbaar als

Enkel laags gelamineerde folie met een zeer hoge inscheurweerstand hoge bestendigheid tegen vouwen en plooien. Er zijn verschillende diktes mogelijk elk met hun eigen unieke kleuren. Geschikt voor lucht en gasdichte toepassingen.

Geweven weefsel, een zeer dicht geweven weefsel met een geringe luchtdoorlaat. Door zijn souplesse uitermate geschikt voor gebruik in weegtoepasingen en flexibele verbindingen voor spanningsloze manchetten.

De folie en het weefsel zijn in vele varianten leverbaar, ook in combinatie met de snelkoppelsystemen met jacobsflenzen en lasferrules

Waarom PTFE (ofwel Teflonģ) ?

Het materiaal heeft unieke eigenschappen, naast een lage en hoge temperatuur bestendigheid en uitzonderlijke weerstand tegen chemische aantastingen heeft het materiaal een zeer lage wrijvingscoŽfficiŽnt. Juist deze wrijvingscoŽfficiŽnt maakt het materiaal bijzonder geschikt voor het gebruik in flexibele verbindingen. Daarnaast is het materiaal toegestaan volgens de FDA.

Het verwerken van het materiaal vergt speciale vaardigheden en apparatuur, juist hier heeft Euro-Manchetten & Compensatoren een ervaring van 15 jaar.
Wilt u meer weten over de toepasbaarheid van dit materiaal in uw installatie dan adviseren wij u graag hierover.