Productnieuws
17-03-2010

Brabender vergroot bedieningspaneel met Congrav OP12 Touch

12 inch, interactief bedieningspaneel voor gravimetrisch doseren

In 2005 introduceerde Brabender Technologie KG uit Duisburg, Duitsland, met groot succes de Congrav OP5 Touch; een 5 inch touch screen bedieningspaneel als interactief operatormachine interface ten behoeve van gravimetrisch doseren.

Om te voldoen aan de behoefte in de markt voor een groter bedieningsscherm, is intussen ook een 12 inch uitvoering leverbaar.

Ook deze Congrav OP12 Touch dient voor de centrale bediening van maximaal 16 Brabender feeders (LIW-feeders, doseerbandwegers, flowmeters, enz.) in combinatie met Congrav ISC-CM control modules (ge´ntegreerd met elke feeder) en / of aangesloten met de Congrav CB control board (gemonteerd in centrale besturingskast). De ISC-CM modules en / of de Congrav CB boards zijn onderling verbonden door een veld bus, die is aangesloten met de Congrav OP12 Touch door slechts ÚÚn enkele kabel.
Bediening is uitermate eenvoudig door taal onafhankelijke en zelf verklarende tastvelden op het helder ingedeelde 12,1-inch kleurendisplay. De Congrav OP12 Touch is gebaseerd op Microsoft Windows besturingssysteem en creert een intu´tieve bediening en observatie van het doseerproces waarmee instructietijd aan operators en risico van foutieve bediening wordt verkleind.

Voor aansluiting met een PLC is de Congrav« OP12 uitgevoerd met een Siemens Profibus DP-V1 interface en een Ethernet interface (Open Modbus TCP Protocol) . Het toestel voldoet aan de CE-richtlijnen.