Productnieuws
18-05-2005

In-line zeven voor pneumatische transportsystemen

in-line centrifugaal zeefmachine

Al jaren worden centrifugaal zeven gebruikt voor de kwaliteitsgarantie en het classificeren van stortgoed. Meestal wordt de machine geïnstalleerd na een zakkenstortkabinet en voor een meng- of afvulinstallatie.

Gericke heeft zeefmachines ontwikkeld die direct in een dunne fase transportsysteem geïntegreerd kunnen worden. Deze in-line zeefmachines zijn geschikt voor zuig- en druktransporten.

De Gericke zeefmachine heeft een bereik van enkele liters/uur bij een zeefmaaswijdte van 100µ tot meer dan 70.000 liter/uur bij een zeefmaaswijdte van 2.000µ. Het hoogste rendement wordt bereikt met een tweelingzeef welke is uitgevoerd met twee parallelle centrifugaal kamers. De machines zijn ontworpen voor een drukbereik van -0,6 bar tot 1,0 bar overdruk en geschikt voor het verwijderen van vreemde materialen uit een productstroom, komende uit een zakkenstortkabinet, big-bag losstation en dergelijke. De Gericke in-line zeefmachine is verkrijgbaar in normaalstaal en roestvrijstaal en in een hygiënische uitvoering met een door de FDA goedgekeurde afwerking, geschikt voor toepassing in zowel de vodings-, farmaceutische als chemische industrie.