Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Berichten januari 2020

Plaats uw bericht
AVA reactor voor batterijmassa WinProcess vertegenwoordigt AVA voor de Benelux
AVA reactor voor batterijmassa
WinProcess vertegenwoordigt AVA voor de Benelux Een toename van hybride en elektrische voertuigen heeft geleid tot een grote vraag naar accu`s en dus ook naar batterijmassa. AVA GmbH (onderdeel van BHS Sonthofen) biedt moderne en flexibele technologieŽn voor het produceren van elektroden pasta`s, het drogen van afzonderlijke componenten of het verwerken op hoge temperatuur om de vereiste chemische reacties te verkrijgen. Bovendien vereist de productie van moderne Li-ion-accumulatoren de perfecte dispersie van kleine hoeveelheden additieven of de coating van elektrodematerialen met additieven. Naast de elektrochemie zelf en kosteneffectieve productieprocessen ligt de focus altijd op de kwaliteit van elektrodematerialen en elektrolyt componenten. AVA heeft de kennis in huis om mengers, drogers en reactoren te ontwerpen voor de productie van batterijmassa.
29-01-2020  |  1339x  |  Productnieuws  | 
Indutrade Benelux neemt VarioDrive over Aandrijf- en besturingsspecialist uit Oud-Beijerland
Indutrade Benelux neemt VarioDrive over
Aandrijf- en besturingsspecialist uit Oud-Beijerland Indutrade Benelux begint het nieuwe jaar goed met de overname van VarioDrive uit Oud-Beijerland. 27 januari jongstleden tekenden Dirk Goudswaard (oprichter en directeur VarioDrive) en Robert Timmer (CEO Indutrade Benelux) hiervoor de overeenkomst. Volgens Timmer past VarioDrive met hun expertise op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek perfect bij de technische bedrijvengroep. VarioDrive is in 1996 opgericht en heeft 11 medewerkers in dienst, waaronder gekwalificeerde ingenieurs die intensief met klanten samenwerken bij het vinden van oplossingen voor motion control-uitdagingen. Power in motion De lijfspreuk van VarioDrive ĎPower in motioní, staat voor hun totaalaanpak voor motion control-toepassingen. Dit omvat o.a. het berekenen van de benodigde aandrijving en het geven van advies over de uitvoering van de mechanische opbouw. Marktsegmenten en toepassingen die VarioDrive bedient, zijn voornamelijk OEM-gerelateerd. Het bedrijf uit Oud-Beijerland levert en
28-01-2020  |  792x  |  Kort nieuws  | 
SpillGuardģ, innovatief lekdetectiesysteem DENIOS ontwikkelt een innovatief lekdetectiesysteem: de SpillGuardģ
SpillGuardģ, innovatief lekdetectiesysteem
DENIOS ontwikkelt een innovatief lekdetectiesysteem: de SpillGuardģ Als gevaarlijke vloeistoffen onopgemerkt ontsnappen, kan dit in zeer korte tijd ernstige gevolgen hebben voor mens en milieu. Om snel en efficiŽnt maatregelen te kunnen nemen heeft DENIOS een lekdetectiesysteem ontwikkeld dat kan worden toegepast in ATEX gezoneerde gebieden of ruimten, geschikt is voor EX zone 1 en voor alle gasgroepen. De SpillGuard is een schijf met een diameter van 11 cm en is volledig zelfvoorzienend. Er is geen externe stroomvoorziening nodig. De schijf wordt geplaatst in een lekbak of op een locatie waar risico op lekkage is. Na activering geeft de SpillGuard regelmatig een rood optisch signaal als teken dat hij goed werkt. Het intrinsiek veilige systeem heeft een levensduur van circa 5 jaar. Wanneer de geÔntegreerde batterij leeg is geeft de SpillGuard een akoestisch signaal gedurende een periode van tenminste 24 uur. In geval van lekkage geeft de SpillGuard een duidelijk akoestisch en optisch alarm. De SpillGuard is geschikt om vloeistoflekkage
28-01-2020  |  1215x  |  Productnieuws  |   | 
NIEUW, montagehulpstukken voor krachtopnemers type 350. Uitgebreid tot 10 000 kg.
NIEUW, montagehulpstukken voor krachtopnemers type 350.
Uitgebreid tot 10 000 kg. Moderne industriŽle weegtechniek vereist nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Hiervoor bewezen de ďshearbeamĒ krachtopnemers hun waarde. Bovendien blijken zij robuust en gemakkelijk in te bouwen. Ook de beschikbare draagvermogens, vanaf 300 tot en 10 000 kg, maakt dat zij vrijwel overal inzetbaar zijn. Echter, in de praktijk komen de voortreffelijke eigenschappen van deze opnemers niet altijd volledig tot hun recht. Een optimaal resultaat vereist namelijk een perfecte montage. Deze nieuwe hulpstukken bieden hier zekerheid. De stabiele bodemplaat geeft de opnemer een perfecte ondergrond, een draadeind maakt de weegopstelling voor buitenopstelling windvast en een rubberen demper beschermt de opnemer tegen trillingen en zwerfstromen. U hebt de keuze uit verzinkt stalen en roestvrij stalen modellen.
27-01-2020  |  1266x  |  Productnieuws  | 
Ausloos legt uit: openmondzak of ventielzak? Welk type zak is het meest geschikt voor uw product?
Ausloos legt uit: openmondzak of ventielzak?
Welk type zak is het meest geschikt voor uw product? Welke zak is de geschikte oplossing voor uw product? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden? Wij vergelijken voor u twee populaire verpakkingszakken: de openmondzak en ventielzak. De openmond- en ventielzak verschillen op meerdere vlakken. Zowel het materiaal, formaat, prijs, luchtdichtheid, eindgebruiker, breukvorming, marktgewoontes als de zakvorm en stapelbaarheid zullen een invloed hebben op uw uiteindelijke keuze.
27-01-2020  |  1387x  |  Kennisbijdrage  | 
Whitepaper over mechanisch gedrag van zuigercompressoren Monitoring mechanical behaviour of reciprocating machinery
Whitepaper over mechanisch gedrag van zuigercompressoren
Monitoring mechanical behaviour of reciprocating machinery In deze whitepaper bespreken we het monitoren van het mechanisch gedrag van zuigercompressoren. De whitepaper biedt een overzicht van de vier belangrijkste parameters die gemonitord kunnen worden bij zuigercompressoren waarmee een efficiŽnte onderhoudsstrategie geÔmplementeerd kan worden.
23-01-2020  |  782x  |  Whitepaper  | 
Nieuw afzuigsysteem conform Atex en veiligheid
Nieuw afzuigsysteem conform Atex en veiligheid
Bij de voorbereiding van de nieuwbouw van onze klant, was het snel duidelijk dat de bestaande afzuiginstallatie niet zou worden meeverhuisd. De bestaande installatie had te weinig capaciteit, was niet meer conform de Atex wetgeving en was dus dringend aan vernieuwing toe. Daarom werd er besloten om een volledig nieuw afzuigsysteem te bouwen voor hun houtbewerkingsmachines die dan zowel conform de wetgeving is maar ook op punt staat qua veiligheid. Er werd gekozen voor een afzuigsysteem met een capaciteit van 34.000m≥/h, voorzien van een automatische debietregeling. Op deze manier is het energieverbruik evenredig met het gebruik van de machines. De volledige installatie werd grondig voorbereid zodanig dat hij het verhuizen van de machines, de opstart in een minimum van tijd kon gebeuren.
22-01-2020  |  1002x  |  Productbeschrijving  | 
Waarom kiezen klanten voor Typhoon
Waarin maakt Typhoon het verschil ? Al meer dan 60 jaar staat Typhoon garant voor oplossingen op gebied van industriŽle afzuiging en pneumatisch transport op basis van luchttechniek. Niet alleen investeren we in innovatie maar ook groeien wij mee met onze klanten en komen steeds met de beste oplossingen op lange termijn. Productautomatisatie - energiezuinigheid - toekomstgerichtheid... dit zijn maar enkele key woorden waar Typhoon garant voor staat.
22-01-2020  |  697x  |  Kort nieuws  | 
Safe handling and storage of bulk materials in ports and on the sea Short Course
Safe handling and storage of bulk materials in ports and on the sea
Short Course 10 - 11 March at The Wolfson Centre for Bulk Solids Handling Technology, Chatham Maritime, Kent UK Take a look at the issues surrounding the safe handling and storage of bulk materials in ports and on the sea. Delegates are given the chance to discuss real life issues and to determine best practice for future developments. 12 March: Optional practical session in the on-site Labs where delegates can test same cargoes under different conditions, to see the potential dangers presented at port by not knowing about the materials before handling/transporting them. Course presentations include: ēShip unloading technologies (Grabs vs CSUs, different CSU technologies) ēConveying technologies (pneumatic vs belt) ēStorage and discharge technologies (silos, flat stores, stacking etc) ēLoading/unloading control (weighing, controlling ship bending etc) ēRail and road outloading equipment and control ēExplosion and fire risks and management (ATEX, fire control and management) ēMobile
21-01-2020  |  1496x  |  Productnieuws  | 
WinProcess agent voor Riera Nadeu SA Centrifuges, flashdrogers en micronizers
WinProcess agent voor Riera Nadeu SA
Centrifuges, flashdrogers en micronizers Sinds 1-1-2020 heeft WinProcess de exclusieve Benelux vertegenwoordiging op zich genomen van het spaanse Riera Nadeu. Zij zijn een vooraanstaande producent van centrifuges, flashdrogers en micronizers. Riera Nadeu bestaat al sinds 1952 en vanaf dat moment lag de focus op batch centrifuges en supercentrifuges. Een paar jaar later zijn continue flashdrogers en micronizers in het programma opgenomen. Hierdoor was men in staat completere oplossingen te leveren. Ondertussen heeft men meer dan 2000 referenties wereldwijd voor toepassingen in o.a. de biotechnology, farma, food, chemie, energie en upcycling. Een modern testcenter is aanwezig in Barcelona. Ook kan men machines verhuren zodat op locatie getest kan worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met WinProcess.
17-01-2020  |  1296x  |  Kort nieuws  | 
MD sluis voorkomt slijtageproblemen
MD sluis voorkomt slijtageproblemen
Omdat de kogellagers zijn uitgebouwd, komen ze niet in aanraking met het product, dit voorkomt slijtage en/of lagerproblemen. Dit is een van de vele voordelen van de MD sluizen van VDL Industrial Products, al jarenlang specialist op het gebied van roterende sluizen. De MD sluizen zijn niet alleen snel maar ook eenvoudig te reinigen. De standaarduitvoering met gietijzeren huis en (roestvast)stalen rotor is geschikt voor drukverschillen tot 1 bar. De rotor kan ook worden voorzien van een speciale foodgrade, non-stick of slijtvaste coating. De MD sluizen zijn uitermate geschikt voor het doseren en transporteren van poeder- en korrelvormige producten. De MD serie bestaat inmiddels uit de types MD150, 200, 250 en 300. Deze zeer robuust uitgevoerde sluizen combineren door hun bouwwijze een hoge vullingsgraad met een minimale productbeschadiging, waardoor een kleinere sluis volstaat. Kortom de MD sluis met flenzen conform DIN PN10, is inzetbaar als luchtslot onder stoffilters
14-01-2020  |  1039x  |  Productnieuws  | 
Emerson`s nieuwe ASCOô 353 Pulsafsluiter levert hogere drukpiek voor langere levensduur stofzak en -filter en verminderd onderhoud van Reverse-Jet stoffilterinstallaties
Emerson`s nieuwe ASCOô 353 Pulsafsluiter levert hogere drukpiek
voor langere levensduur stofzak en -filter en verminderd onderhoud van Reverse-Jet stoffilterinstallaties Emerson introduceert haar herziene ASCOô 353 Serie Pulsafsluiters, ontwikkeld om machinebouwers (OEM`s) en eindgebruikers voortdurend te helpen een meer effectieve, efficiŽntere en handigere stoffilterzakreiniging te bereiken. Met een hogere drukpiek, breder temperatuurbereik, gepatenteerde Quick Mount aansluiting en algehele vereenvoudiging van onderdelen, biedt de nieuwe serie een langere levensduur van zowel de filterzak als het filter en minder onderhoud. De nieuwe afsluiter kan worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder betonverwerking, graan, landbouw en voeding, metaalbewerking (schuren), voedselverwerking, gieterijen, farmaceutica, mijnbouw, rubbermenging / -verwerking, metaalverwerking, kalkindustrie, cementfabrieken, energiecentrales en staalfabrieken. Zonder optimale drukpiek wordt het reinigen van stoffiltersystemen inefficiŽnt en stijgt het verbruik van perslucht. Omdat dit ventiel snel de piekdruk bereikt, creŽert de Series 353
14-01-2020  |  1551x  |  Productnieuws  | 
Big bags veilig en efficiŽnt vullen zonder lekken Nieuw bij Vlint: BFM Big Bag-manchet
Big bags veilig en efficiŽnt vullen zonder lekken
Nieuw bij Vlint: BFM Big Bag-manchet In veel procesindustrieŽn worden big bags gebruikt voor het snel en efficiŽnt vullen van grootverpakkingen. Om lekkage, smeren en productverlies bij het vullen te voorkomen, biedt Vlint een nieuw product aan voor een 100% lekdichte verbinding waarmee lekkage en verspilling wordt voorkomen. Nieuw in het assortiment van Vlint is de BFM Big Bag-manchet waarmee big bags veilig, lekvrij en efficiŽnt gevuld kunnen worden. Zo werkt het De BFM Big Bag-manchet is opblaasbaar en kan gemakkelijk worden bevestigd aan de adapter, die zorgt voor een perfecte pasvorm met de BFM-fitting. Lekkages zijn hierdoor uitgesloten. De Big Bag-manchet wordt geleverd met een luchtfitting die is aangesloten op een standaard 8 mm pneumatische luchtlijn die de buitenste laag van de Big Bag-manchet opblaast. Eenmaal opgeblazen houdt de Seeflex buitenlaag het uiteinde van de manchet op zijn plaats zodat er tijdens het vullen geen lekkages zijn. Zodra deze is gevuld, wordt de lucht uit de fitting
14-01-2020  |  1564x  |  Productnieuws  | 
SCOTT tekent exclusieve overeenkomst met SCE voor distributie in VS Lichtervelde BelgiŽ, 15 oktober 2019 - SCOTT, een toonaangevend technologiebedrijf uit de VS, ondertekende een
SCOTT tekent exclusieve overeenkomst met SCE voor distributie in VS
Lichtervelde BelgiŽ, 15 oktober 2019 - SCOTT, een toonaangevend technologiebedrijf uit de VS, ondertekende een SCE ontwerpt en bouwt reeds in meer dan 70 verschillende landen over de hele wereld hoogwaardige opslaginfrastructuur voor de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. Om klanten uit de VS makkelijker toegang te geven tot de opslagoplossingen van SCE, sloot de expert in vierkante siloís uit Lichtervelde een exclusieve distributieovereenkomst met het Amerikaans SCOTT. Het toonaangevende apparatuur- en technologiebedrijf zal zijn verkoop- en marketingexpertise activeren om de verkoop op de Amerikaanse markt te stimuleren. ďHoogwaardige industriŽle bulkopslag is essentieel voor een efficiŽnte en betrouwbare productiefaciliteitĒ, zegt Pete Calderon, head of sales bij SCOTT. ďDe SCE-siloís verbreden en versterken het productportfolio van SCOTT. Zo krijgen onze klanten toegang tot een bredere waaier aan opslagtechnologie. Het nieuwe massastroomsysteem en de hygiŽnische oplossing zonder bouten van SCE biedt SCOTT bovendien toegang tot nieuwe industrieŽn die dit soort specifieke
14-01-2020  |  1401x  |  Kort nieuws  | 
CenTrax goes Down Under
CenTrax goes Down Under
Promet Mining & Metals is sinds 2018 onze dealer voor AustraliŽ. Medewerkers van het in Malaga, een buitenwijk van het West-Australische Perth, gesitueerde bedrijf hebben jarenlange ervaring met het optimaliseren van transportbandinstallaties. West-AustraliŽ is met dan 1000 actieve mijnen een belangrijk mijnbouwgebied op het zuidelijke halfrond. Gedolven grondstoffen als ijzererts, goud en nikkel vinden dagelijks hun weg over verschillende transportbanden, die door hun zwaarte voor de nodige scheefloop kunnen zorgen. Het is dan ook niet vreemd, dat CenTrax op het zuidelijke halfrond een vliegende start kent. Zo zijn er alleen het eerste jaar maar liefst 110 belt trackers geleverd, waarvan 52 stuks geÔnstalleerd in een nikkelmijn. CenTrax en TBK Group wensen James Stamelos, directeur van Promet, en Raymond Gianoli, algemeen directeur van Promet, samen met hun team heel veel succes.
13-01-2020  |  753x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwbouw Poeth Solids Processing
Nieuwbouw Poeth Solids Processing
Poeth Solids Processing neemt een nieuwe 2.700 m2 grote productiehal, en 100 m2 kantoorruimte in gebruik. Met deze nieuwbouw komt het geheel op een totale oppervlakte van 10.000 m2 productie- en kantoorruimte. De verbeterde werkomgeving, het klimaat en efficiŽntere productierouting zullen ertoe bijdragen dat de kwaliteit en het afwerkingsniveau op een nog hoger niveau komen te liggen. Er is bovendien ook flink geÔnvesteerd in nieuwe machines en gereedschappen. De nieuwbouw is opgedeeld in de volgende disciplines: testruimte, assemblage / Eindcontrole, laswerkzaamheden, constructiebankwerk en kantoor/bedrijfsbureau. Testruimte De diversiteit aan grondstoffen en eindproducten wordt steeds groter. Door het voortijdig testen met deze producten wordt de kans op opstartproblemen sterk verminderd. Verder zorgt het intern testen voor opleiding van engineers en andere disciplines. Dat zorgt voor veel meer gevoel en beleving bij het eindproduct. ďNiet alles is vast te leggen
10-01-2020  |  1538x  |  Kort nieuws  | 
Continue niveaubewaking van grenswaarden met de KQ10
Continue niveaubewaking van grenswaarden met de KQ10
De onlangs geÔntroduceerde capacitieve sensor KQ10 is nu al ťťn van de topproducten van ifm electronic in 2020. Met de KQ10, speciaal ontworpen voor niet-metalen tanks, kan van buitenaf tot drie grenswaarden tegelijkertijd worden bewaakt. Het voordeel: een vermindering van het aantal benodigde sensoren en een zeer eenvoudige installatie. De KQ10 detecteert granulaten en vloeistoffen binnen een meethoogte van 250 mm. De meetwaarden worden direct op de sensor in percentages gevisualiseerd dankzij heldere LEDís en verzonden via IO-Link. Is een detectiebereik van 250 mm niet genoeg? Dan kan dit makkelijk worden vergroot door meerdere KQ10-sensoren met elkaar te verbinden. In tegenstelling tot de gebruikelijke oplossing met ťťn niveausensor onderin (min. niveau) en ťťn bovenin (overloop) de tank, beschikt een enkele KQ10 over drie schakelpunten voor het signaleren van min. niveau, middenstand en overloop. Geringe aanhechtingen aan de binnenwand van een reservoir verstoren
10-01-2020  |  764x  |  Productnieuws  |   | 
Nieuwe service engineer bij Kotraco Plastic Machinery Verdere uitbouw van de serviceactiviteiten
Nieuwe service engineer bij Kotraco Plastic Machinery
Verdere uitbouw van de serviceactiviteiten Per 1 januari 2020 is Martin van Zuilekom als service engineer in dienst getreden bij Kotraco Plastic Machinery. Hij is primair verantwoordelijk voor de montages, inbedrijfstellingen en reparaties van de door Kotraco geleverde machines en apparatuur. Daarnaast zal Martin leiding gaan geven bij de uitvoering van grotere projecten. Martin is een allround service engineer en heeft jarenlange ervaring in de kunststofverwerkende industrie. Zijn specialisatie en interesse liggen vooral op het vlak van randapparatuur voor verwerkingsmachines. De komst van Martin biedt Kotraco de mogelijkheid om zín serviceactiviteiten en dienstverlening nog verder uit te breiden. Een goed onderhouden granulaat- & transportsysteem is essentieel bij de verwerking. Het is bepalend voor de kwaliteit van het product en zorgt voor een optimaal rendement van de verwerkingsmachine. Door toepassing van de juiste randapparatuur valt er tijdens een productieproces veel te verdienen. Kotraco Plastic
10-01-2020  |  759x  |  Kort nieuws  | 
Thematiek conferentieprogramma Maintenance & Worksafe bekend Van praktijk naar ambitie
Thematiek conferentieprogramma Maintenance & Worksafe bekend
Van praktijk naar ambitie Asset owners en gebruikers hebben te maken met grote uitdagingen. Assets moeten steeds slimmer en efficiŽnter worden ingericht, ook wanneer deze Ďverouderdí zijn. Daarnaast moeten installaties minder CO2 uitstoten. In 2030 moet deze al met 50 procent zijn verlaagd en in 2050 zelfs met 95 procent. Bovendien moet het aantal ongevallen door menselijke fouten naar nul worden gebracht. Assets, Veiligheid en Human Factor Easyfairs heeft deze actualiteiten en vraagstukken gebundeld, de thema`s Assets, Veiligheid en Human Factor vormen de basis voor het vrij toegankelijke conferentieprogramma op de vakbeurzen Maintenance en Worksafe. Men krijgt antwoord op de vraag hoe onderhoudswerkzaamheden efficiŽnter en veiliger uitgevoerd kunnen worden. Hoe doorbreek je de huidige praktijk? Hoe denkt de werkvloer hierover en hoe verhoudt zich dit tot de visie van het management? De focus ligt niet alleen op technologische ontwikkelingen die voor handen liggen, maar ook op de wijze hoe
09-01-2020  |  1006x  |  Kort nieuws  | 
Sterk reflecterende ISO 7010-pictogrammen van Brady Sterk reflecterende veiligheidspictogrammen zorgen voor aanzienlijk meer veiligheid op donkere plaatsen
Sterk reflecterende ISO 7010-pictogrammen van Brady
Sterk reflecterende veiligheidspictogrammen zorgen voor aanzienlijk meer veiligheid op donkere plaatsen Sterk reflecterende ISO 7010-veiligheidspictogrammen van Brady zorgen voor aanzienlijk meer veiligheid op donkere plaatsen. Ze reflecteren twee keer zoveel licht als ze beschenen worden met een zaklamp of de koplampen van een voertuig en zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Goed zichtbaar Onze reflecterende pictogrammen zijn goed zichtbaar omdat ze licht reflecteren zonder te verblinden dankzij hun retroreflecterende, prismatische folie. Ze zijn over het algemeen dubbel zo reflecterend als pictogrammen met standaard retroreflecterende folie met glasparels. Hierdoor kunnen medewerkers de pictogrammen beter zien in het donker en zware weersomstandigheden wanneer deze beschenen worden met een zaklamp of de koplampen van een voertuig. Ideaal voor buitengebruik Reflecterende pictogrammen zijn verkrijgbaar op aluminium borden voor buitengebruik. Deze borden hebben dubbele gebogen kanten en geen scherpe randen. Ze zijn verkrijgbaar in ronde, driehoekige, vierkante
09-01-2020  |  1673x  |  Productnieuws  | 
Winkworth high Speed 2500L Mixer met thermische mantel Mengen, drogen en steriliseren van minerale grondstoffen
Winkworth high Speed 2500L Mixer met thermische mantel
Mengen, drogen en steriliseren van minerale grondstoffen Een Winkworth 2500 liter ploegschaarmenger werd eind December door de firma E & R B.V. opgeleverd bij een Nederlandse producent van minerale grondstoffen ten behoeve van de farmaceutische industrie. Tijdens het mengproces wordt een minerale grondstof verhit tot boven de 250c. Zowel de beide zijwanden als de mengcilinder zijn hiervoor voorzien van thermische verwarmingselementen, welke in korte tijd de gewenste temperatuur van 250c. kunnen bereiken. Voorts is de machine voorzien van een keramische isolatie mantel. De mixer is volledig uitgevoerd in RVS316L en intern hoog gepolijst. Tevens is de mixer voorzien van een drietal high speed messenkoppen voor het afbreken van mogelijke agglomeraten in de grondstof en het intensiveren van het mengproces. De multi-head messenkoppen en hun aandrijving bevinden zich op een slede constructie en kunnen indien gewenst uit de menginstallatie worden genomen. De menginstallatie is voorzien van een complete PLC besturing. De machine
09-01-2020  |  1727x  |  Productnieuws  | 
Learn how to tackle your bulk materials handling issues Short courses
Learn how to tackle your bulk materials handling issues
Short courses Bulk materials behaving badly If you are experiencing handling issues with your particulate materials, one or more of our February short courses could help you find out why and how to resolve them. Issues such as segregation, caking /lumping, particle damage and irregular discharge / flow stoppages are all covered in at least one of the following courses: Measurement of the Properties and Bulk Behaviour of Particulate Materials; 4 February 2020 You will learn about a chosen selection from the following topics: ēParticle size measurement techniques ēParticle Density (solid and bulk) ēFlow property measurements ēMoisture uptake ēPropensity for Segregation/de-blending ēDegradation/friability of bulk through handling systems ēCaking/agglomeration of bulk materials in storage ēExplosability ēPneumatic conveying properties ēDustiness testing By the end of the course you will have gained an understanding of the range of measurement techniques available to deal with unruly
08-01-2020  |  1427x  |  Productnieuws  | 
ALUP GrassAir presenteert Largo & Allegro 15-25 series Eťn totaaloplossing voor al uw persluchtbehoeften
ALUP GrassAir presenteert Largo & Allegro 15-25 series
Eťn totaaloplossing voor al uw persluchtbehoeften De meeste persluchtgebruikers hebben naast een compressor ook een droger, ketel en filters nodig. Daarom biedt ALUP GrassAir u het voordeel van ťťn totaalpakket met een plug & play oplossing. 90% van de persluchtinstallaties bestaan uit mťťr dan alleen een compressor. In de meeste gevallen is er behoefte aan een compressor, een koeldroger, een ketel en minimaal twee persluchtlijnfilters. ALUP GrassAir biedt daarom de totaaloplossing voor perslucht in ťťn pakket. Hierdoor heeft u een plug & play oplossing voor uw persluchtbehoeften. De totaaloplossing van de Largo & Allegro 15-25 bespaart u vloeroppervlakte, installatiekosten, drukval en reduceert het risico op luchtlekkages in leidingwerk. De nieuwe serie is ontwikkeld met het oog op energiezuinigheid met een verhoogde capaciteit tegen lagere energiekosten. Daarnaast zijn de series standaard uitgerust met IE3 motoren. De Allegro 15-25 heeft een ingebouwde frequentieregeling voor nog meer besparing op uw electriciteitskosten.
07-01-2020  |  797x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe serie schroefcompressoren SCK20-40 verkrijgbaar Een complete oplossing voor een breed scala van toepassingen
Nieuwe serie schroefcompressoren SCK20-40 verkrijgbaar
Een complete oplossing voor een breed scala van toepassingen ALUP GrassAir presenteert de nieuwe serie SCK 20-40 serie. Door de modulaire opbouw en de beschikbare drukvarianten is er altijd een SCK 20 -40 beschikbaar die aan uw persluchtwensen voldoet. De SCK 20-40 serie is beschikbaar in 4 vermogens; 15, 18,5, 22 en 30 kW en in drukvarianten 8, 10 en 13 bar. De schroefcompressoren zijn beschikbaar met ingebouwde droger en opgebouwd op een 500 liter ketel. Kleine afmetingen, grote flexibiliteit Door de grote verscheidenheid van uitvoeringen kan de SCK20-40 altijd worden samengesteld volgens de passende configuratie voor uw bedrijfswensen. De SCK 20-40 is ontworpen als totaaloplossing voor uw persluchtbehoefte. Door de keuze voor een persluchtketel en een ingebouwde koeldroger en voor- en nafilters, kan de machine op een klein vloeroppervlakte geÔnstalleerd worden. Door de complete luchtconditionering van koeldroger en filters heeft u de beschikking over droge en zeer schone lucht, ideaal voor de meest veeleisende toepassingen.
07-01-2020  |  678x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe innovaties ALUP perslucht lijnfilters beschikbaar Optimale bescherming met de nieuwe ALUP filterserie
Nieuwe innovaties ALUP perslucht lijnfilters beschikbaar
Optimale bescherming met de nieuwe ALUP filterserie Optimale bescherming met de nieuwe ALUP filterserie Zuiverheid en kwaliteit van perslucht is zeer belangrijk bij het gebruik van pneumatische apparaten en gereedschappen in omgevingen met veel stof in de atmosfeer. De nieuwe filterserie van ALUP is voorzien van technologie van de volgende generatie, die uw persluchtapparatuur beschermt met maximale efficiŽntie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. EfficiŽnte filtratie Onbehandelde perslucht bevat vuil en deeltjes die moeten worden uitgefilterd om zowel uw persluchtapparatuur als uw eindproducten te beschermen. Filters zijn echter ook van invloed op de prestaties en efficiŽntie van uw luchtsysteem. Daarom heeft Alup een nieuw, innovatief filterassortiment ontwikkeld dat uitgebreid, dynamisch en energiezuinig is, en een zo laag mogelijke onderhoudsvereiste heeft. Een dynamisch eigen ontwerp garandeert de luchtkwaliteit en een uiterst betrouwbaar en efficiŽnt filtratieproces. Geavanceerd filterontwerp om de capaciteit te
07-01-2020  |  707x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe BstAIR booster serie gepresenteerd Plug-en-play oplossing voor perslucht en stikstof tot 40bar
Nieuwe BstAIR booster serie gepresenteerd
Plug-en-play oplossing voor perslucht en stikstof tot 40bar Met trots presenteert ALUP GrassAir een compleet nieuw product in zijn productgamma. De nieuwe BstAIR booster serie levert perslucht en stikstof tot een druk van 40 bar. Het is een eenvoudige plug-en-play oplossingen voor processen waar perslucht en stikstof wordt gebruikt bij hogere druk, en kan worden aangesloten op het lagedruknetwerk van de installatie. Dankzij de uiterst efficiŽnte IE3 motor (IP55) met directe aandrijving heeft de motor minimaal transmissieverlies en is bedrijfszeker. De betrouwbare hogedrukpomp met gietstalen zuigers en krukas heeft een optimale bedrijfstemperatuur en weinig koelmediumverlies. Door de hoge kwaliteit trillingsdempers uit roestvrijstaal met rubberen elementen heeft de machine een laag trillingsniveau.
07-01-2020  |  618x  |  Productnieuws  | 
Royal Bel Leerdammer gaat voor 100% olievrije en energiezuinige perslucht
Royal Bel Leerdammer gaat voor 100% olievrije en energiezuinige perslucht
Royal Bel Leerdammer in Dalfsen maakt voor hun kaasproductie gebruik van een persluchtinstallatie bestaande uit vier olievrije ALUP schroefcompressoren type WIS40, een ALUP adsorptiedroger PB 530 en een filterstraat. Ook op de vestiging in Schoonrewoerd staat een 100% olievrije installatie geleverd door ALUP GrassAir Kompressoren, bestaande uit vier ALUP schroefcompressoren type WIS75 en een adsorptiedroger. Deze installaties voldoen aan FSSC 22000-certificering. Deze eisen hebben voor Royal Bel Leerdammer de hoogste prioriteit, zodat de kwaliteit van hun producten en de voedselveiligheid gewaarborgd zijn. Advies Royal Bel Leerdammer had een persluchtinstallatie die aan vervanging toe was. Voor de nieuwe persluchtinstallatie was gegarandeerde luchtzuiverheid en 100% olievrije perslucht prioriteit, waarmee voldaan moet worden aan de eisen die de FSSC 22000 en ISO 8373.1 stellen. Daarnaast speelde energiezuinigheid van de compressoren een rol in de keuze. Sales Engineer
07-01-2020  |  682x  |  Productnieuws  | 
Samenwerking Fiktech B.V. Ė EggxClusiveScooters Een mooi begin van 2020
Samenwerking Fiktech B.V. Ė EggxClusiveScooters
Een mooi begin van 2020 Fiktech B.V. levert zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vele terreinen van de industrie. Afnemers vinden bij Fiktech praktische oplossingen voor een scala aan technische problemen om hun machines en productieprocessen bťter te maken. Het bedrijf maakt een stabiele en continue groei door. Uiteenlopende industriŽle sectoren worden bediend met praktische en haalbare oplossingen volgens het principe van Total Cost of Ownership. Hierbij wordt samen met de klant gezocht naar de optimale technische oplossing, gekoppeld aan kostenbesparing / ROI in vergelijking met de huidige situatie. Fiktech Ė het heden: Dankzij het Internet is de hele wereld voor iedereen toegankelijk. Ongeacht de culturele achtergrond van zakenpartners: waar een wil is, is een weg. Technische problemen worden wereldwijd opgelost met kennis en knowhow uit Nederland. Fiktech Ė de toekomst: Wij blijven ons inzetten om met innovatieve oplossingen
03-01-2020  |  1387x  |  Kort nieuws  | 
Uitbreiding Pizzato veiligheidsschakelaars met RFID-technologie. Pizzato Elettrica introduceert de nieuwe compacte ST G-serie in de reeks RFID-veiligheidsschakelaars.
Uitbreiding Pizzato veiligheidsschakelaars met RFID-technologie.
Pizzato Elettrica introduceert de nieuwe compacte ST G-serie in de reeks RFID-veiligheidsschakelaars. Het grote voordeel van deze veiligheidsschakelaars is dat, door de vele coderingen van meer dan een miljoen combinaties, de kans op manipulatie in een machine of applicatie kan worden uitgesloten. De veiligheidsschakelaar kan eenvoudig op zowel een linker- als rechterdeur gemonteerd worden. Verder beschikken deze veiligheidsschakelaars over een RGB-signalerings LED, die aan beide zijden van het apparaat zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een snelle, directe en duidelijke diagnose. De nieuwe ST G-serie veiligheidsschakelaars voldoen aan de standaard bevestigingsmaatvoering voor industriŽle veiligheidsschakelaars van 22 mm hartafstand. Dankzij de RFID-technologie biedt deze compacte veiligheidsschakelaar de maximale betrouwbaarheid en veiligheid in diverse applicaties, zoals bij deuropeningen in hekwerken. Er kunnen maximaal 32 veiligheidsschakelaars uit de ST G-serie aan een Pizzato CS veiligheidsmodule gekoppeld worden, waarmee een performance level e (PL e), conform
02-01-2020  |  752x  |  Productnieuws  | 
Clean Laser Seal Technology voor mineraal geÔsoleerde verwarmingskabels CLS proces zorgt voor een 100% stabiel systeem, wat resulteert in een betrouwbare, onderhoudsvrije montage
Clean Laser Seal Technology voor mineraal geÔsoleerde verwarmingskabels
CLS proces zorgt voor een 100% stabiel systeem, wat resulteert in een betrouwbare, onderhoudsvrije montage De Clean Laser Seal-technologie van eltherm brengt Mineral Insulated (MI) Trace Heater-assemblages naar het volgende niveau. De revolutionaire Clean Laser Seal Technology (CLS) van eltherm, volledig vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal of legering 825, garandeert prestaties en betrouwbaarheid in alle industriŽle activiteiten. CLS biedt vandaag de dag de best mogelijke bescherming tegen spanningscorrosie bij toepassingen waarin mogelijk agressieve chemicaliŽn aanwezig zijn. Roestvrij staal en legering 825 is het materiaal bij uitstek voor temperatuurprocesregeling en bij uitstek geschikt voor vorstbescherming of viscositeitsbeheersingstoepassingen onderhevig aan periodieke blootstelling aan hoge temperaturen.
02-01-2020  |  1350x  |  Productnieuws  |   | 
ARCHIEF
JAN
2020
DEC
2019
NOV
2019
OKT
2019
SEP
2019
AUG
2019
JUL
2019
JUN
2019
MEI
2019
APR
2019
MRT
2019
FEB
2019
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren