Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Berichten december 2018

Plaats uw bericht
De eerste vulmachines voor 2019 zijn onderweg naar de klant
De eerste vulmachines voor 2019 zijn onderweg naar de klant
Deze 2 Votech vulmachines gaan premixen voor de diervoederindustrie verpakken. Ze zijn uitgevoerd met een netto & bruto weger zodat de klant verschillende type product kan afzakken zowel granulaat als poedervormig product. Wilt u ook zo’n Votech vulmachine? Of juist meer informatie? Neem dan contact met ons op.
14-12-2018  |  047x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe SlimView group lock box: efficiënte Lockout/Tagout Hangsloten makkelijk opbergen, meenemen en aanbrengen
Nieuwe SlimView group lock box: efficiënte Lockout/Tagout
Hangsloten makkelijk opbergen, meenemen en aanbrengen De SlimView group lock box is een gemakkelijk mee te nemen lock box met een transparante afdekking die plaats biedt voor maximaal 12 hangsloten en ook dienst kan doen als veilige bewaarplaats voor sleutels. De lock box helpt bedrijven hun Lockout/Tagout efficiënter te organiseren en het aantal arbeidsongevallen te beperken. Volgens Eurostat is 15-20% van de arbeidsongevallen nog steeds gerelateerd aan onderhoudswerken. - Efficiënt en gebruiksvriendelijk: compact formaat met voorgeboorde montagegaten zorgt voor eenvoudige opslag of bevestiging en een transparante afdekking zorgt voor een efficiënte controle van de inhoud op elk moment. - Plaats voor maximaal 12 hangsloten: ingebouwde hangslot- en sleutelhaken voor 12 hangsloten. - Veilige bewaarplaats voor sleutels: breng gemakkelijk tot 12 hangsloten aan dankzij een verzonken deur om de sleutels veilig te bewaren tot de onderhoudswerken voltooid zijn.
14-12-2018  |  033x  |  Productnieuws  | 
Opmars cobots in de maakindustrie en de logistiek Collaboratieve robots relatief betaalbaar
Opmars cobots in de maakindustrie en de logistiek
Collaboratieve robots relatief betaalbaar Cobots (collaboratieve robots) maken een opmars in de maakindustrie en de logistiek. Cobots zijn makkelijk te programmeren, relatief betaalbare robots. Een voorbeeld van zo’n cobot is de Panda, die de startup WiredWorkers importeert. Dit is een lichtgewicht, state-of-the-art cobot die ontwikkeld is door het Duitse Franka Emika. Hij heeft 7 gewrichten, een reikwijdte van 85 centimeter, een gevoelige grijper en een draagkracht van 3 kg. De cobot kan bijvoorbeeld producten in machines laden, boutjes in moertjes schroeven, dozen inpakken en producten controleren. Dit neemt medewerkers veel werk uit handen, zodat ze zich kunnen concentreren op meer ingewikkelde werkzaamheden. De cobots van Franka Emika zijn makkelijk te programmeren met apps en software. Om mkb’ers over de streep te trekken biedt de ontwikkelaar de nodige ondersteuning om de implementatie van een cobot soepel te laten verlopen, zoals het in kaart brengen van processen en het trainen van werknemers.
13-12-2018  |  065x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe Bizerba brochure labels voor de chemiesector
Nieuwe Bizerba brochure labels voor de chemiesector
Grote of kleine containers, op plastic, karton of metaal: in de chemische industrie zijn labels een onvervangbare informatie- en beelddrager. Al meer dan dertig jaar ontwikkelen en implementeren wij met passie oplossingen van hoge kwaliteit en gepersonaliseerde etiketten. Zowel in Duitsland als op onze internationale Bizerba L & C-locaties. De materiaalcombinatie die optimaal op uw behoeften is afgestemd, zorgt voor een efficiënte verwerking, betrouwbare hechting en optimale leesbaarheid - afhankelijk van de vereisten, waaronder de beschermingsfunctie tegen water, chemicaliën of zonnestraling. Vertrouw op de kwaliteit van Bizerba. Wij bieden u op maat gemaakte labelsystemen vanuit één leverancier die efficiënt en flexibel in uw processen kunnen worden geïntegreerd. We adviseren u graag.
13-12-2018  |  050x  |  Productnieuws  | 
875 mtr staalkoord band St 3150 bij S.C.T. Gaurain-Ramecroix
875 mtr staalkoord band St 3150 bij S.C.T. Gaurain-Ramecroix
Lutze Conveying BeLux en zijn team van techniekers heeft eind oktober 875 meter staalkoord band type St 3150 8+6 X met breker BN250 in de toplaag geplaatst en verbonden. De band heeft een breedte van 1.400 mm en is geleverd op 3 rollen van 295 meter. Onze techniekers hebben de band geplaatst en gelast (3 warme verbindingen) eind oktober, begin november op de site van S.C.T. in Gaurain-Ramecroix. De band is een van de zwaarste types banden die er momenteel in België draait. Een speciale dank aan S.C.T. voor het vertrouwen in Lutze en aan onze techniekers voor de goeie service job die ze hebben uitgevoerd.
13-12-2018  |  051x  |  Kort nieuws  | 
Compleet maalproces ontwikkeld en gebouwd door Dinnissen  Hamex® Hamermolen uitgerust met een halfautomatisch zeefwisselsysteem
Compleet maalproces ontwikkeld en gebouwd door Dinnissen
Hamex® Hamermolen uitgerust met een halfautomatisch zeefwisselsysteem Dinnissen Process Technology heeft een compleet maalproces geleverd voor een bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie. In dit proces wordt het product getransporteerd, gemeten, gemicroniseerd, gezeefd en gecontroleerd. De belangrijkste innovatie is de Hamex® Hamermolen uitgerust met een halfautomatisch zeefwisselsysteem. Dit maakt het wisselen van de zeven veel eenvoudiger en sneller, waardoor de productiecapaciteit met 20% toeneemt. Ontworpen, gebouwd en getest door Dinnissen.
13-12-2018  |  051x  |  Productnieuws  | 
Wingdoor sifter
Wingdoor sifter

Dit bericht is alleen beschikbaar in het Engels
13-12-2018  |  043x  |  Productnieuws  | 
Overzichtspagina aardingscontrole Newson Gale Online overzicht van aardingscontroleapparaten
Overzichtspagina aardingscontrole Newson Gale
Online overzicht van aardingscontroleapparaten Het aarden van voorwerpen en onderdelen voorkomt het potentieel gevaar van de opbouw van elektrostatische ladingen in ATEX en brandbare omgevingen. Aardingscontroleapparaten controleren aardingen continu op hun goed omhse weerstand, melden dit aan de gebruiker, en onderbreken eventueel ook processen om bij een foutieve aarding de verdere opbouw van statische ladingen te vermijden. ATHEX Industrial Suppliers heeft kortelings een nieuwe overzichtspagina on-line geplaatst van alle verschillende beschikbare aardingscontrole apparaten van Newson Gale.
13-12-2018  |  049x  |  Kort nieuws  | 
Unitronics frequentieregelaars Naadloze integratie met Unitronics PLC+HMI
Unitronics frequentieregelaars
Naadloze integratie met Unitronics PLC+HMI Door het portfolio met frequentieregelaars (VFD) uit te breiden biedt Unitronics een volledig besturingsconcept aan. De frequentieregelaars van Unitronics integreren naadloos met de ‘All-in-One’ controllers uit de UniStream-, Vision- en Samba-serie.  Als gebruiker kunt u nu de PLC, HMI en frequentieregelaar met behulp van dezelfde software programmeren, wat zorgt voor een aanzienlijke efficiëntieslag. In de Hardware Configurator voegt u eenvoudig een frequentieregelaar toe, waarna een configuratiebestand en een struct worden gemaakt met daarin de parameters, commando’s en tevens kunt u de tags gebruiken om de frequentieregelaar te beheren via Ladder of in uw HMI-toepassing. Voor het Online debuggen wordt de Scope Trace gebruikt die standaard aanwezig is in de UniLogic software. In geval van vervanging hoeft u slechts de frequentieregelaar te initialiseren en alle parameters zijn bekend. En mocht u op afstand willen meekijken, u beschikt over dezelfde remote access
13-12-2018  |  034x  |  Productnieuws  | 
22 meter ”Lutze Safe Load Systems” in de haven van Gent
22 meter ”Lutze Safe Load Systems” in de haven van Gent
Lutze Conveying BeLux heeft eind november bij een klant in de haven van Gent 22 meter van zijn ”Safe Load Systems” geplaatst op een transportband van 1.000 mm breed. We hebben tevens 3 stortpunten aangepast en aangesloten en hebben aan de binnenkant keramiek gebruikt zoals je kan zien in de foto’s. Een mooie wisselwerking ook tussen onze Duitse en Belgische techniekers.
13-12-2018  |  043x  |  Kort nieuws  | 
Chemische recycling van afval naar oorspronkelijke kunststof Samenwerking SABIC met Plastic Energy voor verdere verduurzaming
Chemische recycling van afval naar oorspronkelijke kunststof
Samenwerking SABIC met Plastic Energy voor verdere verduurzaming SABIC, wereldleider in de chemische industrie, is het eerste petrochemische bedrijf dat een investeringsproject uitvoert voor de chemische recycling van moeilijk verwerkbaar plastic afval naar de oorspronkelijke kunststof. SABIC heeft hiervoor een memorandum van overeenstemming ondertekend met Plastic Energy in Londen, pionier in chemische recycling van kunststof afval. SABIC en Plastic Energy willen de eerste commerciële fabriek in Nederland bouwen op het chemisch industriepark Chemelot voor de productie van ‘Tacoil’. Dit gepatenteerde product wordt geproduceerd door recycling van gemengd plastic afval van lage kwaliteit dat anders verbrand of gestort zou worden. De fabriek zal naar verwachting in 2021 in bedrijf gaan.
12-12-2018  |  044x  |  Kort nieuws  | 
Zeven van gips met RHEWUM zeefinstallatie Duurzame en efficiënte fractionering
Zeven van gips met RHEWUM zeefinstallatie
Duurzame en efficiënte fractionering Chemisch gips is calciumsulfaat (CaSO4 • 2H2O). In de natuur komt gips voor als compact materiaal en als fijn poeder met verschillende kleuren. Verder zijn er afzettingen die vezelachtig gips of satijnen spar bevatten. Kristallijn gips wordt seleniet genoemd. Gipskristallen zijn ductiel en vaak erg groot. Gips kan ook worden gevonden als een complexe structuur, de zogenaamde Gipsrose resp. Wuestenrose. Gips dat kaliumsulfaat of magnesiumsulfaat bevat, wordt polyhaliet genoemd. De extractie van gips Vroeger werd gips voornamelijk gewonnen, intussen wordt gips dat wordt gewonnen uit rookgasontzwaveling steeds meer. Het calcinatieproces van het materiaal maakt gebruik van een speciaal kenmerk van dit materiaal: tijdens het mengproces kan gips het tijdens de calcinatie vrijkomende kristallisatiewater opnieuw absorberen en uitharden. Tijdens de exotherme verharding worden gipsnaalden gevormd die tot stabiliteit leiden. Gecalcineerd gips wordt aangeduid als hemhydraat, stucwerk
11-12-2018  |  057x  |  Kort nieuws  | 
Ewout den Ronden verlaat Muller Beltex
Ewout den Ronden verlaat Muller Beltex
Na bijna 12 jaar met heel veel plezier bij Muller Beltex te hebben gewerkt, neem ik per 21 december 2018 afscheid van deze mooie club. Dit i.v.m. het verhuizen naar de regio Gelderland en daaruit voortvloeiend een nieuwe uitdaging aan te gaan op het gebied van kunststof opslagtanks en apparatenbouw als technisch commercieel medewerker binnendienst bij de firma Weber Kunststoftechniek B.V. te Elst. Het is een weloverwogen, maar lastige keuze geweest voor mij persoonlijk. Muller Beltex heeft mijn hart al vanaf dag 1 veroverd: de fijne en technisch onderlegde collega’s, de hoogwaardige producten, de prachtige projecten voor interessante klanten en de werksfeer waarin er ruimte was voor ontwikkeling en nieuwe ideeën. Vanaf deze plek dan ook een officieel dankwoord aan alle klanten en relaties voor de fijne contacten die ik heb mogen opdoen en de mooie samenwerkingen die zijn ontstaan. Tot en met vrijdag 21 december 2018 ben ik nog beschikbaar bij Muller Beltex
11-12-2018  |  065x  |  Kort nieuws  | 
Perry Verberne nieuwe voorzitter Machevo Tom Pruymboom droeg 4 december jl. het stokje over
Perry Verberne nieuwe voorzitter Machevo
Tom Pruymboom droeg 4 december jl. het stokje over Directeur van Van Beek Schroeftransport Perry Verberne is de nieuwe voorzitter van de Machevo & Bulk Vereniging. Tijdens het netwerkevenement Machevo Connect op 4 december jl. droeg Tom Pruymboom (directeur van Ziemann Holvrieka) het voorzitterschap aan hem over. Verberne is al sinds eind 2015 actief als bestuurslid voor de vereniging. Als voorzitter zal Verberne zich vooral richten op het versterken van de zichtbaarheid van Machevo en het vergroten van de verbindende factor tussen de leden. Netwerkfunctie We moeten volgens Verberne met én van elkaar leren. “De leden moeten door de netwerkfunctie van Machevo een duidelijk voordeel zien in het lidmaatschap, dit natuurlijk naast de financiële voordelen op het gebied van bijeenkomsten en beurskosten.” Gegroeid naar netwerkvereniging Tom Pruymboom zat sinds 2012 in het bestuur van Machevo. Dat hij dit jaar zou aftreden, was al in 2015 gepland. Pruymboom blijft wel aan als bestuurslid. Hij kijkt terug op 6 mooie
10-12-2018  |  073x  |  Kort nieuws  | 
Kalender 2019 met info over industriële weegprocessen Ontdek maandelijks nieuwe kansen
Kalender 2019 met info over industriële weegprocessen
Ontdek maandelijks nieuwe kansen Ontdek maandelijks nieuwe kansen met deze informatieve kalender 2019. Met deze kalender blijft u op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen voor industriële weegprocessen. Elke maand krijgt u toegang tot informatiegidsen, white papers, webinars en andere kennisbronnen, zodat u voorzien bent van de informatie die u nodig heeft om uw processen te optimaliseren. • Heeft u twijfels over de juiste weegschaal? • Kent u de EX-markeringen uit uw hoofd? • Vraagt u zich af hoe uw organisatie ’lean’ kan worden? • Weet u zeker dat u consistent afvult? • Bent u klaar voor uw volgende audit? • Kent u de verbeterpunten in uw proces? Dit zijn voorbeelden van de onderwerpen die maandelijks behandeld worden. Ook in de overige maanden worden dit soort vragen beantwoord met behulp van interessante downloads, zodat u hiervan kunt profiteren. Verleng de levensduur van uw apparatuur, optimaliseer uw processen en garandeer compliance met de wet- en
07-12-2018  |  141x  |  Kort nieuws  | 
Aardappel-innovatiecentrum geopend Hotspot voor startups
Aardappel-innovatiecentrum geopend
Hotspot voor startups Aardappelverwerker Avebe heeft een nieuw innovatiecentrum geopend op de Zernike Campus in Groningen. Avebe gaat hier onderzoek doen naar innovaties in aardappelzetmeel en -eiwit. Het centrum moet een hotspot worden voor startups in de agrarische sector. Het gebouw bestaat onder meer uit een laboratorium, een proeffaciliteit, kantoren en een klanteninnovatiecentrum. Alle bestaande labfaciliteiten van Avebe zijn verhuisd naar het nieuwe gebouw. Het centrum gaat nauw samenwerken met de kennisinstituten RUG, UMCG en Hanzehogeschool Groningen.
06-12-2018  |  102x  |  Kort nieuws  | 
Eenvoudig labels creëren met gegevensintegratie Koppeling Brady Workstation en Fluke Networks
Eenvoudig labels creëren met gegevensintegratie
Koppeling Brady Workstation en Fluke Networks Koppel uw gegevens met de Brady Workstation Mobile Tekstlabels-app en de geïntegreerde LinkWare Live-oplossing van Fluke Networks®, en print uw labels met de BMP51 of BMP61 draagbare labelprinter. Stroomlijn het labelcreatieproces terwijl u kabeltests uitvoert met een Versiv-testapparaat. Beperk productieonderbrekingen met de labelmaterialen van Brady die ontwikkeld zijn voor gebruik in de meest veeleisende industriële omgevingen voor een duurzame, duidelijke identificatie. Wij produceren een uitgebreid assortiment gepersonaliseerde en gestandaardiseerde gestanste en continue labelmaterialen die specifiek werden ontwikkeld voor de identificatie van kabels en componenten in de elektrische markt en ICT.
06-12-2018  |  125x  |  Productnieuws  | 
Lutze blijft succesvol in staalkoord banden
Lutze blijft succesvol in staalkoord banden
Lutze BeLux ontving recent een order van een Belgische klant voor 8 rollen van 310 meter staalkoord band. De band is een 1800 ST 1600 10S/5D met een breker in de bovenlaag van de band. In totaal zijn er door de klant 2.480 meter van deze ”heavy duty” transportband besteld. Voor onze Belgische onderneming is dit een heel erg belangrijk succes en nogmaals het bewijs van de sterkte van onze organisatie.
06-12-2018  |  024x  |  Kort nieuws  | 
Groei-impuls breakbulksector Rotterdam Nieuwe investering Waalhaven voor betere infrastructuur
Groei-impuls breakbulksector Rotterdam
Nieuwe investering Waalhaven voor betere infrastructuur Onlangs zijn de handtekeningen gezet onder een vernuftig doorschuifplan in de Waalhaven. In de komende drieënhalf jaar veranderen 12 hectare bedrijfsterrein en 1.155 meter kade van gebruiker. Daarnaast worden de terreinen en haveninfrastructuur gerenoveerd door het Havenbedrijf Rotterdam. Dit alles om de breakbulksector in Rotterdam een extra groei-impuls te geven. ”De investering die deze bedrijven en het Havenbedrijf nu gaan doen, zal nog eens een extra stimulans vormen om Rotterdam tot dé breakbulk-hub van Europa te maken,” aldus Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam. De herontwikkeling kan van start gaan omdat empty depot MRS van de Waalhaven naar het shortseacluster in de Eemhaven is verhuisd. Dit, tezamen met een zevental doorschuifoperaties maakt dat vier gerenommeerde breakbulkbedrijven ruimte krijgen om zich te moderniseren en volop verder door te ontwikkelen.
05-12-2018  |  081x  |  Kort nieuws  | 
Draka introduceert Motoflex, de buigzame EMC motorkabel Speciale kabel voor machinebouwer en installateur
Draka introduceert Motoflex, de buigzame EMC motorkabel
Speciale kabel voor machinebouwer en installateur Er is een nieuwe kabel met gunstige eigenschappen bestemd voor machinebouwers en installateurs. Motoflex is een soepele motorkabel die goed beschermt tegen EMC-storingen van de nieuwste VFD frequentieregelaars en die zich uitstekend laat verwerken. De juiste kabel voor elke toepassing. Om die missie waar te maken, ontwikkelde Draka een speciale afgeschermde installatiekabel voor de nieuwe generatie Variable Frequency Drives: Motoflex. Waarom? De nieuwkomers veroorzaken minder EMC-storingen dan hun voorgangers en daarom schrijven VFD-fabrikanten steeds vaker 4-aderige motorkabels met een kwalitatief lagere EMC-bescherming voor. Draka speelt met de Motoflex op deze trend in. Functioneel en betaalbaar De 4-aderige Motoflex beschermt voldoende tegen de elektromagnetische straling van de nieuwe VFD’s. Zijn soepele geleider van fijn koperdraad maakt hem bovendien zeer buigzaam (Klasse 5). Verder is Motoflex scherp geprijsd. Deze combinatie van voordelen maakt Motoflex
05-12-2018  |  093x  |  Kort nieuws  | 
Roto-Clean 4900 Statisch neutraliseren en reinigen
Roto-Clean 4900
Statisch neutraliseren en reinigen ATHEX Industrial Suppliers lanceert een geavanceerd product van Fraser Anti-Static Techniques om gelijktijdig te reinigen en statische elektriciteit te neutraliseren. De Roto-Clean 4900 blaast pulserende geïoniseerde lucht om een product te reinigen en statische elektriciteit, die extra stof zou kunnen aantrekken, te verwijderen. Het apparaat bestaat uit een dubbel roterend mondstuk aangedreven door een gepatenteerde centrifugaalregeling geïntegreerd in een cirkelvormige statische eliminator. De combinatie van krachtige, pulserende lucht en statische eliminatie geeft Roto-Clean een voorsprong op alternatieve producten. Het zal een nieuwe reinigingsstandaard worden in omgevingen die strenge kwaliteitscontroles vereisen, en voor het stofvrij maken van producten in secundaire processen, zoals bijvoorbeeld etiketten of decoratie. Het apparaat gebruikt minder lucht die wordt afgeleverd bij een lagere druk dan luchtmessen, en met een grotere intensiteit ionen per
05-12-2018  |  095x  |  Productnieuws  |   | 
Sensorenboekje gratis voor Teqnow-deelnemers
Sensorenboekje gratis voor Teqnow-deelnemers
Teqnow, het kennisplatform van de Koninklijke Metaalunie, heeft een informatieboekje over sensoren uitgebracht. Jo van de Put, Teqnow-adviseur en auteur van het boekje met de titel Sensoren, zegt: “Iedereen krijgt met sensoren te maken, of je nu machinebouwer bent en dergelijke technieken zelf gaat toepassen, of gebruiker die werkt met machines die met sensoren zijn uitgerust.” Bedrijven moeten op de toekomst voorbereid zijn. Het boekje legt uit wat een sensor precies is, waar sensoren ingezet kunnen worden en welke processen ze kunnen monitoren. Moderne industriële ontwikkelingen zoals robotisering, 3D-printen, Industrial Internet of Things (IIoT) en Big data zijn alleen mogelijk dankzij het op een goede effectieve manier inzetten van sensoren. Elk ondernemer heeft hiermee te maken, of u nu machinebouwer of machinegebruiker bent. Daarom is voor het kunnen gebruiken van dergelijke moderne technologieën een bepaalde technische basiskennis van sensoren voor iedereen
04-12-2018  |  130x  |  Kort nieuws  | 
Prefab silo’s bieden vele voordelen
Prefab silo’s bieden vele voordelen
Jansen&Heuning heeft een 16 meter hoge silo binnen 8 uur geïnstalleerd in Hoogezand. Dit was mogelijk doordat de silo volledig in 3D is ontworpen en prefab geproduceerd is met laser gesneden delen. Maar ook doordat de silo met een topteam van drie monteurs en vakmensen van Mammoet werd uitgelijnd en geplaatst. Hierdoor kon de totale bouw ongestoord doorgaan. Deze silo met een inhoud van 180 ton is onderdeel van een nieuw ovenbeladingssysteem. De opdrachtgever NEG Glass Fiber gaat de silo binnenkort in gebruik nemen voor de vergroting van de productie van hoogwaardige glasvezels.
04-12-2018  |  119x  |  Kort nieuws  | 
Complete controle units voor inline analyzers
Mechatest en Inventech starten samenwerking De toenemende automatisering op productielocaties zorgt ervoor dat Inventech steeds vaker de vraag krijgt of zij ook complete controle systemen kunnen leveren voor de in het proces ingebouwde analyzers. Om deze totaaloplossing te kunnen bieden werkt Inventech samen met Mechatest. “De samenwerking maakt het mogelijk om niet alleen meer inline analysers te leveren voor productieprocessen in de (petro)chemie, maar ook complete controle units te kunnen creëren die onze klanten in een oogopslag vertellen hoe het proces verloopt,” aldus John Heidenreich, managing director bij Inventech. Corebusiness van Mechatest is het ontwerpen en bouwen van open en gesloten (vloeistof) bemonsteringsystemen voor het veilig en betrouwbaar verzamelen van koolwaterstoffen, chemicaliën, stoom en water voor analyse in het lab. “Met Inventech halen we zeer specialistische kennis van inline analyzers in huis. Daarbij spelen zaken als het reduceren van time-to-market, verlagen van productiekosten
03-12-2018  |  098x  |  Kort nieuws
Waar blijft ze…?
Waar blijft ze…?
Als technisch vertaler heb ik al heel wat kilometers afgelegd op technische beurzen. Wat me altijd weer opvalt, is hoe weinig vrouwen ik daar tegenkom. Alle jaarlijkse ‘girlsdays’ om vrouwen te verleiden voor een baan in de techniek ten spijt, in het bedrijfsleven zijn ze nauwelijks terug te vinden. En dat terwijl steeds meer meisjes voor technische studies kiezen. Waar zijn die meiden dan gebleven? Bij navraag blijkt dat slechts een handjevol vrouwen na de studie in een technische baan terecht komt. Zonde! Zo loopt de sector de helft van haar potentiële medewerkers mis terwijl het tekort aan technisch talent steeds nijpender wordt. Mannen vervullen nog altijd 90 procent van de techniekbanen. De enkele vrouw die wel een poging waagt als uitvoerend techneut, heeft te maken met vooroordelen. Zo vertelde een vrouwelijke werkvoorbereider onlangs dat als ze een klant belt voor een afspraak er steevast wordt gedacht dat zij de secretaresse is. Nu kunnen we natuurlijk wijzen
03-12-2018  |  128x  |  Insight  | 
Één Europese richtlijn voor CMR-stoffen op werkplek Oproep sociale partners aan Europese Commissie
Één Europese richtlijn voor CMR-stoffen op werkplek
Oproep sociale partners aan Europese Commissie Europese regels voor kankerverwekkende, mutagene en reprotoxische stoffen vallen nog onder twee richtlijnen. Werkgevers en werknemers in de chemische industrie willen dat er één EU-richtlijn voor deze CMR-stoffen komt. In een gezamenlijke verklaring roepen zij de Europese Commissie op om te komen tot een gemeenschappelijke visie over een toekomstig geharmoniseerd Europees wettelijk kader voor het beheer van CMR-stoffen op de werkplek. De belangrijkste wens is dat er één Europese richtlijn komt voor CMR-stoffen in categorie 1A en 1B in lijn met de CLP-verordening. Verder moeten in principe de huidige preventie- en controlemaatregelen volgens de arbeidshygiënische strategie gelden voor alle CMR-stoffen. Dit betekent dat bedrijven deze stoffen moeten vervangen wanneer het technisch mogelijk is. Als vervanging niet mogelijk is, moeten bedrijven kijken of ze de stoffen kunnen toepassen in een gesloten procesinstallatie. Wanneer een gesloten systeem niet kan, moet de
01-12-2018  |  117x  |  Kort nieuws  | 
ARCHIEF
DEC
2018
NOV
2018
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel