Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Berichten oktober 2018

Plaats uw bericht
Emissiereductie door filter op uitlaatgassen van kranen
Emissiereductie door filter op uitlaatgassen van kranen
Overslagbedrijf BSR Van Uden Stevedoring te Rotterdam heeft een van haar drijvende overslagkranen voorzien van een systeem dat uitlaatgassen filtert. Drijvende kranen werken op dieselmotoren en die stoten veel schadelijke stoffen uit. Het bedrijf heeft daarom samen met de Rotterdamse emissiespecialist Emficon een uitlaatsysteem ontwikkeld dat de uitstoot van de schadelijke stoffen met ruim 80% reduceert. De normaal duidelijk zichtbare zwarte rook is nagenoeg verdwenen en de dieselgeur is niet meer waarneembaar, aldus het bedrijf.
31-10-2018  |  1870x  |  Kort nieuws  | 
Veiling inventaris Maayen Machinebouw B.V Online veiling via Troostwijk Veilingen
Veiling inventaris Maayen Machinebouw B.V
Online veiling via Troostwijk Veilingen Online veiling wegens bedrijfsovername Maayen Machinebouw. De inventaris van de werkplaats wordt geveild, onder andere: drie kettingtransporteurs, schroeftransporteurs en diverse onderdelen. Verder een kantbank, schaar, lasapparatuur, schuurbanden, Hyster heftruck, gereedschappen etc, etc. In totaal 224 kavels (items). De sluitingsdatum van de online veiling is dinsdag 6 november 2018 Bezichtigingsdag is op 3 november van 10:00-16:00u, aan de Kastanjeweg 4 in Oudewater De afhaaldag is 13 Nov 2018 van 09:00-16:00u Meer informatie via Troostwijk Veilingen.
30-10-2018  |  2177x  |  Kort nieuws  | 
RWE Eemshaven bouwt megasilo voor biomassa Vervanging van steenkool door biomassa
RWE Eemshaven bouwt megasilo voor biomassa
Vervanging van steenkool door biomassa RWE neemt een nieuwe, belangrijke stap in de introductie van biomassa in haar energiecentrale in de Eemshaven. Vanaf de eerste helft van 2019 zal 15% van de steenkool vervangen worden door duurzame biomassa. De vervanging van steenkool door biomassa vormt een belangrijke pijler onder de doelstelling om in 2020 tot 14% duurzame energieopwekking in Nederland te komen, zoals afgesproken in het Energie Akkoord van 2013. De biomassa in de vorm van houtpellets die RWE gaat gebruiken, voldoet aan duurzaamheids-criteria die samen met natuur- en milieu-organisaties in Nederland zijn afgesproken. Dit zijn de strengste duurzaamheidscriteria ter wereld.
26-10-2018  |  2201x  |  Kort nieuws  | 
Van Beek schenkt schroeftransporteur aan opleider ROVC
Van Beek schenkt schroeftransporteur aan opleider ROVC
Van Beek heeft opleidingscentrum ROVC een schroeftransporteur geschonken. Met deze machine ondersteunt Van Beek de technische opleidingen die ROVC geeft. Op donderdag 6 september jl. overhandigde Perry Verberne, directeur van Van Beek, de schroeftransporteur aan Roel Greutink, Manager Business Development bij ROVC. Volgens Greutink is de schroeftransporteur een welkome aanvulling op hun machinepark: “Onze cursisten leren zo in de praktijk werken met apparaten die ze later in hun werkomgeving terugzien.” ROVC geeft trainingen en opleidingen aan technisch Nederland waar ieder jaar meer dan 13.000 cursisten aan meedoen. Daarbij moet de focus op de werkomgeving liggen, vindt Greutink. “Het is in het belang van de cursist om niet alleen opgeleid te worden, maar tevens de markt te leren kennen. Wij willen dat ze bijvoorbeeld oplossingen zien die ze ook weer in de praktijk kunnen toepassen.” Schroeftransporteur kent vele toepassingen Door zelf te ervaren welke
23-10-2018  |  1868x  |  Kort nieuws  | 
Oprichting centrum verduurzaming Europese procesindustrie 100 nieuwe hoogwaardige arbeidsplaatsen verwacht
Oprichting centrum verduurzaming Europese procesindustrie
100 nieuwe hoogwaardige arbeidsplaatsen verwacht Sitech Services, TNO, Universiteit Maastricht en Brightlands Chemelot Campus hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de oprichting van een centrum voor verduurzaming van de Europese procesindustrie. Met de oprichting van dit centrum wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling en toepassing van technologieën waarmee de Europese procesindustrie haar duurzaamheids- en veiligheidsdoelstellingen kan realiseren. Dit alles op commerciële schaal en aansluitend op de klimaatopgave en energietransitie. Het centrum sluit nauw aan bij de ambities van de Nederlandse overheid en de Provincie Limburg. Het centrum, onder de voorlopig werknaam Brightlands Sustainable Technology Center (BSTC), gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van de procesindustrie naar andere energiebronnen, met als doel deze sector klimaatneutraal te maken. Deze opgave is fors en vereist veel kennis van duurzame processen, die in het BSTC bijeen worden gebracht en toegepast voor de
23-10-2018  |  1903x  |  Kort nieuws  | 
Start blockchain pilot rond containerlogistiek
Meer transparantie en efficiëntie door digitalisering in de logistieke sector In de logistieke sector ligt nog veel ruimte om door middel van digitalisering meer transparantie en vooral veel meer efficiëntie te realiseren. In dat kader hebben Abn amro, het Havenbedrijf Rotterdam en Samsung SDS, de logistieke en IT-tak van Samsung, de handen ineen geslagen om op basis van blockchaintechnologie een pilot op te zetten. Uiteindelijk doel is een volledige, papierloze integratie van fysieke, administratieve en financiële stromen binnen internationale distributieketens. De pilot betreft multi-modaal transport van een container van een fabriek in Azië naar een locatie in Nederland. In eerste instantie wordt de pilot door de drie partijen uitgevoerd, maar staat het samenwerkingsverband daarna open voor andere partijen om aan te sluiten. De pilot start in januari volgend jaar en de resultaten zullen in februari 2019 bekend worden gemaakt.
22-10-2018  |  1785x  |  Kort nieuws
Recordlading 50.000 ton piekijzer arriveert in Rotterdam
Recordlading 50.000 ton piekijzer arriveert in Rotterdam
Piekijzer, ook wel ruwijzer of in het Engels ‘pig iron’ genoemd, is ijzer dat gegoten is in de vorm van een ‘broodje’ van circa 10 centimeter lang en 10 centimeter breed. ”Aan de bovenkant heeft het een bolling, het ziet er een beetje uit als een cake die uit de bakvorm komt. Ze wegen 10 tot 20 kilo per stuk, redelijk zwaar voor een cake of broodje dus,” zegt Dico Regoord, salesmanager bij ZHD Stevedores. Carbones Holding, de Oostenrijkse distribiteur van metaalproducten, heeft de recordlading piekijzer samengesteld en verscheept deze voor haar klanten naar Europa. Sebastian Brunner, handelaar bij Carbones: ”Normaal gesproken wordt er 30.000 tot 35.000 ton piekijzer vervoerd. Maar nu dus 50.000 ton. Dat is nog nooit eerder gedaan met piekijzer! We zijn heel blij dat het nu gelukt is.”
22-10-2018  |  1894x  |  Kort nieuws  | 
VNCI wordt Koninklijk Erkenning voor 100 jaar werk
VNCI wordt Koninklijk
Erkenning voor 100 jaar werk De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie heeft in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag het Predicaat ‘Koninklijk’ mogen ontvangen. VNCI-voorzitter Bernard Wientjes en directeur Colette Alma namen het predicaat in ontvangst uit handen van de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Alma: “Wij zijn vereerd dat Zijne Majesteit de Koning heeft besloten dat de VNCI het Predicaat ‘Koninklijk’ mag gaan voeren. Het is een erkenning voor het vele werk dat de bestuursleden en medewerkers nu en de afgelopen 100 jaar hebben verricht. Vol trots zullen wij het predicaat Koninklijk gaan voeren.”
19-10-2018  |  1683x  |  Kort nieuws  | 
Voetbescherming voorkomt verzuim Keuzeboom voor veiligheids- en werkschoeisel NEN
Voetbescherming voorkomt verzuim
Keuzeboom voor veiligheids- en werkschoeisel NEN De keuze van de juiste soort veiligheidsschoen hangt af van het werk en de omgeving waar dat wordt verricht. Let daarbij goed op dat u alleen gebruikmaakt van goedgekeurde voetbescherming. Dit kunt u zien aan het CE-keurmerk. De keuzeboom voor veiligheids- & werkschoeisel is gebaseerd op de normen NEN-EN-ISO 20345:2011 en NEN-EN-ISO 20347:2012. Nadat een risicoanalyse aanwijst dat een PBM nodig is, kan de keuzeboom inkopers en gebruikers ondersteunen bij de keuze voor een veiligheids- of werkschoeisel. Er is getracht om de keuzeboom eenvoudig van opzet te maken, waardoor alleen de meest voorkomende en onderscheidende veiligheidselementen zijn opgenomen om de eerste keuze te kunnen maken.
18-10-2018  |  1615x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe gebiedsverkoopleider Milieutechniek bij HSM
Nieuwe gebiedsverkoopleider Milieutechniek bij HSM
Sinds 1 september 2018 ondersteunt de heer Martin Nieuwenhuis als regio-verkoopleider Milieutechniek de verkoop van HSM GmbH + Co. KG, de fabrikant uit Zuid-Duitsland van balenpersen, afvalverwerking-systemen en PET-oplossingen. Hij is verantwoordelijk voor de regio Noord Duitsland evenals voor de landen Nederland en België. Martin Nieuwenhuis is geen onbekende in de branche – hij kan terugkijken op meer dan 25 jaar internationale ervaring in de verkoop van balenpersen, recyclings-apparatuur en installaties en eveneens op het gebied van service en projectmanagement. Zijn focus bij HSM ligt op het gebied van projectontwerpen en de verkoop van grote volautomatische kanaalbalenpersen. Jan-Peter Krupczynski, Global Sales and Marketing Director Environmental Technology bij HSM, is bijzonder tevreden over deze nieuwe invulling: „Met Martin Nieuwenhuis hebben we een echte branchekenner voor ons team kunnen aantrekken. Wij verheugen ons op veel gezamenlijke en succesvolle
16-10-2018  |  2326x  |  Kort nieuws  | 
Denios Connect wint TechAward 2018
Denios Connect wint TechAward 2018
Tijdens WOTS 2018 afgelopen week is bekend gemaakt dat Denios met Denios connect de winnaar is geworden van de TechAward, in de categorie World of Laboratory. Uit 19 aanmeldingen nomineerde een deskundige vakjury, in aanloop naar de vakbeurs WoTS 2018, 4 bedrijven die kans maakten op deze prestigieuze innovatieprijs. Uiteindelijk wist Denios de TechAward binnen te halen. Met het winnen van deze prijs wordt Denios haar innovatiekracht beloond en krijgen we de bevestiging dat ons monitoringsysteem door de markt wordt gezien als absolute toegevoegde waarde voor bedrijven die dagelijks bezig zijn met het werken met gevaarlijke stoffen, om het veiligheidsniveau verder te vergroten.
16-10-2018  |  2469x  |  Kort nieuws  | 
PROFIdag biedt inzicht in industriële communicatie   Industriële communicatie makkelijker of moeilijker?
PROFIdag biedt inzicht in industriële communicatie
Industriële communicatie makkelijker of moeilijker? Hoe draagt Profinet, TSN and OPC UA bij aan indurtie 4.0? Hoe gemakkelijk is IO-Link? Blijft Profibus bestaan of moet ik investeren in nieuwe systemen? Vragen waar we bij de PROFIdag 2018 een antwoord op zullen krijgen. Dit jaar zal Karsten Sneider vanuit PI Internationaal de dag openen, daarna zullen een aantal PROFIstudents ingaan op projecten waar zij mee bezig zijn. We zullen de dag vervolgen met vele inhoudelijke sessies en afsluiten met schaalvergroting met Profinet – de ins- en outs rond de ontwikkeling van Industrial Ethernet binnen Vanderlande. Al met al een totaal programma omtrent Industriële communicatie. Als eindgebruiker kunt u het evenement kosteloos bezoeken. Aan leveranciers vragen wij een bijdrage van 250 euro.
16-10-2018  |  1695x  |  Kort nieuws  | 
SCE bouwde een gloednieuwe veevoederfabriek in Duitsland
SCE bouwde een gloednieuwe veevoederfabriek in Duitsland
SCE-silo’s zijn perfect voor de procesindustrie. Daarom doen diervoederproducerende bedrijven een beroep op onze diensten. Onze klant, RLB Duitsland, stelde SCE aan voor de bouw van een complete doseersilo voor grondstoffen met bijbehorende staalconstructie, dak- en gevelbekleding. Er werden 86 cellen voor de opslag van grondstoffen (graan, mineralen, pellets) geïnstalleerd. Het ontwerp van de silo’s garandeert een perfecte uitstroming en slaat de grondstoffen op een slimme en hygiënische manier op.
16-10-2018  |  1729x  |  Kort nieuws  | 
Foeth presenteert nieuwe website
Foeth presenteert nieuwe website
Foeth is continu aan het ontwikkelen en groeien. Niet alleen blijft Foeth haar voorraad van gebruikte procesapparatuur uitbreiden, maar ook ontwikkelt Foeth zich als bedrijf. Deze ontwikkeling en groei is doorgevoerd in een nieuw design, welke nu te zien is op de website van Foeth. Bezoek onze site en maak kennis met ons nieuwe design.
16-10-2018  |  2342x  |  Kort nieuws  | 
Overdracht ISO-commissie ”Stationary source emissions”
Na 37 jaar geeft Nederland (NEN) het secretariaat van de internationale commissie ISO/TC 146/SC 1, ”Stationary source emissions”, door aan India (BIS). De commissie ontwikkelt normen voor het meten van emissies van stationaire bronnen en heeft de afgelopen jaren veel impact gehad. Op het gebied van luchtkwaliteit is er te weinig Nederlands draagvlak overgebleven voor het handhaven van dit secretariaat.
16-10-2018  |  1523x  |  Kort nieuws
Nieuw project van 5 silo’s voor PP korrels
Nieuw project van 5 silo’s voor PP korrels
M.I.P. leverde onlangs 5 x 110m³ silo’s met een diameter van Ø3.000mm voor een producent van volledig recyclebare thermoplast onderdelen. De silo’s zijn geschikt voor de opslag van PP korrels. Elk M.I.P. opslagsysteem voldoet aan de normen en richtlijnen voorgeschreven in onder andere de DIN 18820 voor GVK de EN 13121 voor tanks en de EN 1090 1&2 voor staal voor het metalen onderstel. Onze opslagsystemen voldoen desgewenst aan de ATEX-richtlijn en worden altijd geleverd met een conformiteitsverklaring die bevestigt dat ze geproduceerd worden volgens de geldende Europese regels. Onze tanks en silo’s worden eventueel geleverd in verschillende brandklassen en voldoen aan internationale statische goedkeuringen. GVK opslagsystemen lenen zich bij uitstek voor industriële en milieutoepassingen omdat GVK niet roest en bestand is tegen de meeste bijtende chemische producten. Bovendien is glasvezelversterkte kunststof anti-statisch en niet-vonkend, kwaliteiten die bijvoorbeeld
15-10-2018  |  2394x  |  Kort nieuws  | 
Keller Benelux plaatst ontstoffingsinstallatie in 5 dagen
Keller Benelux plaatst ontstoffingsinstallatie in 5 dagen
Vandersanden is gelegen langs het kanaal Zuid-Willemse Vaart in een bosrijke omgeving. Net zoals Lybover is Vandersanden een familiebedrijf. Ze zijn marktleider in de verkoop van gevel- en straatstenen. In totaal hebben ze negen vestigingen. Een paar maanden terug contacteerden ze Keller Lufttechnik Benelux om hun bestaande ontstoffingsinstallatie te vernieuwen. In de loop van de jaren heeft Vandersanden Lanklaar verschillende aanpassingen gedaan aan hun bestaande ontstoffingsinstallatie tot de installatie ontoereikend werd. Op sommige punten werd er te weinig afgezogen en op andere plaatsen dan weer teveel waardoor het stof zich uiteindelijk opstapelde in de productiehal. Om de werknemers in een gezonde en stofvrije omgeving te kunnen laten werken besloten ze om een ontstoffingsinstallatie van in totaal 160.000m³ van Keller Lufttechnik Benelux te installeren. Stofontwikkeling en –bronnen onder de loep genomen “In een eerste fase werd de afdeling van de pers-
15-10-2018  |  1660x  |  Kort nieuws  | 
Motogroup verdubbelt zeefcapaciteit van suikerterminal Euroports de grootste suikerterminal in Europa
Motogroup verdubbelt zeefcapaciteit van suikerterminal
Euroports de grootste suikerterminal in Europa Eind 2017 is de Europese suikermarkt geliberaliseerd wat een grote impact heeft op de suikerindustrie. Antwerpen is de absolute suikerhaven zo blijkt uit cijfers. Euroports neemt daarbij een belangrijke rol op. Ze investeerde in haar suikerterminal, in de haven van Antwerpen, om de komende jaren te kunnen inspelen op de verwachte groei van haar klanten. De opslag- en behandelingscapaciteiten werden sterk uitgebreid om de kwaliteit van de bewerking van de goederen nog verder te verhogen. Met een behandelingsvermogen van 635.000 ton per jaar is Euroports nu de grootste suikerterminal in Europa. Om deze target te bereiken moest de zeefcapaciteit verdubbelen. Euroports deed hiervoor beroep op Motogroup. Euroports is één van de grootste Europese havenbedrijven. De groep behandelt jaarlijks meer dan 50 miljoen ton droge bulk en stukgoed en heeft 26 terminals in Europa en Azië. In 2017 heeft het bedrijf een stevige upgrade van zijn terminal in Antwerpen doorgevoerd. Zo
15-10-2018  |  1533x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe onderhoudsvriendelijke & betrouwbare SMAG grijpers
Nieuwe onderhoudsvriendelijke & betrouwbare SMAG grijpers
Nieuwe sterke, onderhoudsvriendelijke & betrouwbare SMAG grijpers voor Brussel-Energie Fossiele brandstoffen worden elk jaar schaarser en de winning ervan wordt steeds complexer en duurder. Tegelijkertijd blijft de vraag naar energie elk jaar toenemen. Daarom worden hernieuwbare grondstoffen, en vooral afval, steeds belangrijker als bron van energie. Brussel Energie is een afvalverbrandingsoven in Neder- Over-Heembeek. Zij produceren energie door het verbranden van huishoudelijk afval. Dagelijks verbranden ze 1400 ton afval, goed voor elektriciteit voor meer dan 70.000 gezinnen op jaarbasis. Om de ovens te vullen met huishoudelijk afval maken ze gebruik van SMAG huisvuilgrijpers. De huisvuilgrijpers worden continu gebruikt. Het afval wordt aangeleverd met vrachtwagens en wordt gestort in een stortbunker. Vervolgens wordt het materiaal door de huisvuilgrijpers verlegd, enerzijds om de aanvoer van nieuw materiaal zonder problemen verder gestort te krijgen en anderzijds
15-10-2018  |  1511x  |  Kort nieuws  | 
Avantium bouwt bioraffinaderij voor industriële suikers ”Alle materialen die vandaag gemaakt worden uit olie, kun je ook maken uit suiker.”
Avantium bouwt bioraffinaderij voor industriële suikers
”Alle materialen die vandaag gemaakt worden uit olie, kun je ook maken uit suiker.” Avantium gaat de eerste bioraffinaderij voor industriële suikers ter wereld bouwen. Het chemiebedrijf gaat in een consortium houtsnippers en resthout uit bosbeheer verwerken tot suikers voor de chemische industrie. Het consortium bestaat naast Avantium uit AkzoNobel, RWE, Staatsbosbeheer en Chemport Europe, het regionale groene chemiecluster van overheden, bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland. De fabriek bevindt zich nu nog in de proeffase. De technologie moet binnen een paar jaar opgeschaald worden, zegt CEO Tom van Aken van Avantium. Van Aken: “Wij maken geen biobrandstoffen, maar suikers, de bouwsteen voor de ‘biobased economy’. Alle materialen die vandaag gemaakt worden uit olie, kun je ook maken uit suiker.” Uit die suikers kan bijvoorbeeld biobased mono-ethyleenglycol (MEG, een bestanddeel van PET) worden gemaakt. Dit is nu voor 99% uit fossiele bronnen afkomstig. De nieuwe fabriek met een investeringswaarde van € 100 miljoen moet in 2022-2023
12-10-2018  |  1803x  |  Kort nieuws  | 
Gratis advies over procesinnovatie op Solids Antwerpen
Gratis advies over procesinnovatie op Solids Antwerpen
What’s new tijdens Solids Antwerpen 2018? Op materieel vlak zullen exposanten het beursmoment aangrijpen om verbeteringen van bestaande apparatuur en techniek voor het voetlicht te brengen. Op immaterieel vlak zal de beurs een sfeer van positivisme uitademen, zo verwacht ik. Twee jaar geleden waren we net uit de crisis, toch was daar in de stortgoedsector nog weinig van te merken. Ook vorig jaar nog niet echt. Dat heeft met het anticyclische karakter van de markt te maken. Projecten liepen na het inzakken van de economie nog even door, pas tegen het eind van de recessie kwam de klad erin. De ervaring leert dat het bij een aantrekkende economie zo twee jaar duurt om de effecten daarvan terug te zien in onze branche. We zitten nu volop in de opgaande fase. Ik merk vanuit berichtgeving dat er dit jaar ontzettend veel geïnvesteerd wordt in de sector. Ik krijg de laatste tijd veel meer berichten door over nieuwe projecten dan vorig jaar. Vaak uitbreidingen van productiecapaciteit,
12-10-2018  |  2043x  |  Insight  | 
AVA GmbH ook voor complete meng - en drooginstallaties WinProcess vertegenwoordigt AVA in de Benelux
AVA GmbH ook voor complete meng - en drooginstallaties
WinProcess vertegenwoordigt AVA in de Benelux AVA GmbH staat bekend om haar programma met mengers, drogers, verdampers en reactoren. Zij leveren echter steeds vaker complete installaties waar de machine het hoofdcomponent vormt en AVA de aan - en afvoersystemen voorziet inclusief engineering. Het hoofdkantoor in Duitsland heeft een eigen engineeringsafdeling die de machines en installaties designed. In de diverse Duitse productiefabrieken worden de machines en onderdelen vervaardigd onder nauwkeurig toezicht. AVA is vooral sterk op het gebied van processen waar temperatuur, reactie en druk of vacuüm een belangrijke rol spelen. Dit kunnen zijn vacuüm -en contactdrogers, reactoren onder hoge druk, calciners met hoge temperaturen, pyrolyse en verdampers. AVA GmbH staat samen met WinProcess op stand C022 op de Solids beurs in Antwerpen.
12-10-2018  |  1676x  |  Kort nieuws  | 
Liftincident met dodelijke afloop: OM eist €125.000 boete
Veiligheidssensoren werkten niet; automatische uitschakeling onklaar gemaakt Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Den Bosch een boete van 125.000 euro geëist tegen Vereijken Logistics BV voor overtreding van de arbeidsomstandighedenwet en dood door schuld. Uit onderzoek door de Inspectie SZW blijkt dat de werknemer in november 2015 bezig was met schoonmaakwerkzaamheden in de liftschacht. Hij stond de liftput te vegen toen de lift naar beneden kwam en hem plette. Het OM stelt dat het ongeval niet zou zijn gebeurd als de werkgever alle voorschriften in acht had genomen. Dood door schuld Het ongeval zou niet zijn gebeurd als de werkgever alle voorschriften in acht had genomen, stelt het OM: De risico’s van de werkzaamheden hadden vooraf in kaart gebracht moeten worden en dit was niet gebeurd; De lift had voor de aanvang van de schoonmaakwerkzaamheden uitgeschakeld moeten worden en dat was hij niet; De gebruiksaanwijzing van de lift was onvoldoende bekend. “Deze was zelfs niet bekend bij de leidinggevenden, laat staan dat
12-10-2018  |  1833x  |  Kort nieuws
Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem  met toevoer middels Z-Conveyor
Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem
met toevoer middels Z-Conveyor Het afvullen van waterige poeders kost tijd. Het poeder heeft namelijk tijd nodig om te ”bezinken” en kan niet middels trillen versneld worden. Om toch een capaciteit van 50 m3/uur te kunnen realiseren, is een revolutionair big-bag vuller met rail systeem ontwikkeld en gebouwd. De big-bag’s worden hangend afgevuld en middels een rails afgevoerd, en krijgen dan de tijd om te bezinken. Aan het einde van de lijn worden de big-bag’s automatisch op een pallet geplaatst. De toevoer van deze atex gevoelige waterige poeders is gewaarborgd door een Poeth Z-Conveyor. Restloosheid is hierbij erg belangrijk. De opdrachtgever had nog een gebruikte zeefmachine, welke geïntegreerd is door Poeth. ”We proberen als opdrachtnemer altijd creatief mee te denken ook met hergebruik van bestaande componenten” Het geheel is ijkwaardig, volgens een netto weger principe. Poeth heeft in het voortraject de gehele pre-engineering van het project uitgevoerd, en heeft vervolgens geresulteerd
11-10-2018  |  1927x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D  Ideaal voor de zwaarste toepassingen
Nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D
Ideaal voor de zwaarste toepassingen In de industrie is de troebelheid/drogestofconcentratie van vloeistoffen een veel voorkomende parameter. Vaak is dit niet zo’n makkelijke toepassing als het lijkt. Bijvoorbeeld omdat in een laag meetbereik van mg/L gemeten moet worden of omdat de vloeistof chemisch aggressief is of een hoge temperatuur heeft. Juist hiervoor is de nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D van Endress+Hauser ontworpen. Dankzij het lichtabsorptie principe en de mogelijkheid van een geheel kunststof uitvoering (geschikt tot 85°C), zijn ook deze toepassingen voortaan eenvoudig te meten. Vanzelfsprekend communiceert de sensor via het Memosens protocol en daardoor te gebruiken op bestaande Liquiline CM44x transmitters. Ideaal voor chemisch aggresieve vloeistoffen en hoge temperaturen Vaak zit in industrieel afvalwater chlorides. Dit zorgt ervoor dat de RVS troebelheidsensor niet bestendig zijn. Helemaal als die chlorides in afvalwater met een hogere temperatuur zitten. In dergelijke toepassingen
11-10-2018  |  2068x  |  Productnieuws  | 
Endress+Hauser TrustSens bekroond met de WoTS TechAward ’s Werelds eerste zelfkalibrerende temperatuuropnemer wint prijs op de WoTS
Endress+Hauser TrustSens bekroond met de WoTS TechAward
’s Werelds eerste zelfkalibrerende temperatuuropnemer wint prijs op de WoTS Innovatie, toegevoegde waarde en marktrelevante criteria heeft de vakjury en beurssite bezoekers doen overtuigen om Endress+Hauser met de innovatie iTHERM TrustSens uit te roepen tot winnaar in de categorie World of Automation - Motion & Drives en te bekronen met de WoTS TechAward 2018 trofee. De innovatieve iTHERM TrustSens TM371 compacte temperatuuropnemer voor de voedingsmiddelen- en farmaceutisch industrie kan volledig automatisch en zelfstandig inlijn kalibreren en is ontworpen voor hygiënische en aseptische toepassingen. Doordat de sensor zichzelf tijdens de productie volledig automatisch en geheel traceerbaar kalibreert, wordt de kans op niet gedetecteerde afwijkingen geëlimineerd, met maximale productveiligheid en procesefficiëntie als resultaat. Dankzij de geïntegreerde Heartbeat Technology is het mogelijk om instrumenten doorlopend te diagnosticeren en te verifiëren zonder het proces te onderbreken.
11-10-2018  |  2202x  |  Kort nieuws  | 
Van afval naar verpakkingsmateriaal Zelf verpakkingsmateriaal maken – economisch en ecologisch
Van afval naar verpakkingsmateriaal
Zelf verpakkingsmateriaal maken – economisch en ecologisch Waarom nieuw verpakkingsmateriaal kopen, wanneer er volop oud karton voorhanden is? Met de verpakkingsopbolmachines HSM ProfiPack wordt van oud karton hoogwaardig verpakkings- en vulmateriaal – en dat allemaal: economisch en duurzaam! Daardoor zijn deze apparaten een perfecte oplossing voor alle verzendcentrales en magazijnen, want de ombouw van staalplaat werd speciaal ontwikkeld voor robuuste inzet bij de goederenuitgang. De verpakkingsopbolmachines HSM ProfiPack C400 en P425 bollen gebruikt kartonnage op en maken daaruit universeel inzetbaar soepel verpakkingsmateriaal. Dit bespaart niet alleen kosten, maar draagt gelijktijdig bij aan een zinvolle en praktische bijdrage aan het milieu. De reeds bestaande modellen werden functioneel en optisch volledig opnieuw ontworpen en vallen nu met nieuwe features nog meer op. Het versnijden en opbollen vindt in één arbeidsgang plaats – het veel tijd kostende toesnijden van het kartonnage komt te vervallen. De bij de invoer
11-10-2018  |  2563x  |  Productnieuws  |   | 
Transportbanden Jansen&Heuning voor bijstoken biomassa  Belangrijke bijdrage aan energie-transitie
Transportbanden Jansen&Heuning voor bijstoken biomassa
Belangrijke bijdrage aan energie-transitie De eerste secties van de door Jansen&Heuning ontworpen en geproduceerde transportbanden zijn met Convoi Exceptionnel naar de Eemshaven vervoerd. Daar worden ze ingezet voor het duurzame gebruik van de nu nog kolengestookte energiecentrale van RWE. Hiermee kan tot 20% aan biomassa (houtsnippers) worden toegevoegd als duurzame brandstof voor de 2 stroomgeneratoren, die ieder een vermogen van meer dan 700 MegaWatt hebben. Deze banden zijn in totaal 300 meter lang en hebben een capaciteit van 1600 m³ per uur. We zijn er trots op dat wij als Gronings bedrijf een belangrijke bijdrage aan deze energie-transitie kunnen leveren.
11-10-2018  |  2717x  |  Productnieuws  | 
Alvibra® lanceert compacte 5 fractionele zeefmachine uitgerust met de gepatenteerde VibraDrive technologie
Alvibra® lanceert compacte 5 fractionele zeefmachine
uitgerust met de gepatenteerde VibraDrive technologie Alvibra® lanceert een nieuwe compacte 5 fractionele zeefmachine die is uitgerust met de gepatenteerde VibraDrive technologie met laag energieverbruik. Deze VibraDriveTM-technologie biedt een reeks opmerkelijke voordelen - een paar van hen zijn: • De helft van het energieverbruik in vergelijking met alternatieve trilzeven • Zachte en gecontroleerde afhandeling van kwetsbare producten • Lagere geluidsniveaus • 10 keer zo snel starten en stoppen ten op zichte van alternative aandrijvingen • Snelle vervanging van het scherm in slechts enkele minuten Tijdens Solids Antwerpen op 17 en 18 oktober staan wij u graag te woord over de mogelijke toepassingen binnen uw bedrijf.
11-10-2018  |  2345x  |  Productnieuws  | 
Gratis Dwyer-catalogus editie 2019 nu verkrijgbaar
Gratis Dwyer-catalogus editie 2019 nu verkrijgbaar
De nieuwe Dwyer Instrumentatie-catalogus is vanaf nu verkrijgbaar bij Hitma. Het boek telt meer dan 500 pagina’s en bevat het complete assortiment meet- en regelproducten van Dwyer Instruments, inclusief 15 innovaties. De producten zijn overzichtelijk onderverdeeld in de rubrieken: • druk • temperatuur • test & data • luchtkwaliteit • doorstroming • niveau • procesbeheersing • afsluiters Alle instrumenten zijn voorzien van duidelijke technische specificaties en maatschetsen. Daarnaast zijn in de catalogus nieuwe producten extra uitgelicht. Bij veel producten zijn ook applicatievoorbeelden opgenomen. De gratis Dwyer-catalogus kan aangevraagd worden via de Hitma Instrumentatie-website.
10-10-2018  |  1823x  |  Kort nieuws  | 
Busch op Solids Antwerpen 2018  Stille vacuümoplossingen voor pneumatisch transport
Busch op Solids Antwerpen 2018
Stille vacuümoplossingen voor pneumatisch transport Wij bieden het meest uitgebreide productaanbod van vacuümpompen en -systemen voor alle toepassingen op het gebied van pneumatisch transport. Hierbij ligt de focus altijd op het leveren van de meest betrouwbare en kosteneffectieve oplossing met het laagste geluidsniveau. Op onze beursstand op Solids 2018 in Antwerpen kunt u een Mink MV droge klauwenvacuümpomp, een Samos zijkanaalventilator en een Tyr rootsblower bezichtigen. De Mink droge klauwenvacuümpompen worden gebruikt om het vereiste vacuüm te genereren voor het pneumatisch invoeren van materiaal bij extruders en spuitgietmachines. Door hun hoge energie-efficiëntie en slijtagevrije werking zijn Mink droge klauwenvacuümpompen de meest economische oplossing voor het pneumatisch vacuümtransport van granulaten, poeder en droge bulkgoederen. Samos vertegenwoordigt ons assortiment van onderhoudsvrije vacuüm- en overdrukblowers. Ze zijn beschikbaar in vele verschillende afmetingen en prestatieklassen en zijn ideaal
10-10-2018  |  2092x  |  Kort nieuws  | 
TNO doet voorstel voor nieuwe eisen machineveiligheid
Machinerichtlijn moet toekomstbestendig worden Machines kunnen steeds meer, ook op de werkvloer. TNO doet een voorstel voor essentiële veiligheids- en gezondheidseisen op het gebied van machineveiligheid. Daarmee moet de Machinerichtlijn toekomstbestendig worden. In eerdere rapporten publiceerde TNO al over de opkomende risico’s voor arbeidsveiligheid, machineveiligheid en nieuwe technologieën. Het vierde rapport gaat over de Machinerichtlijn en machines met machine learning. Er is een deskstudie uitgevoerd en er zijn experts op het gebied van robotica en machine learning geïnterviewd. De resultaten hiervan staan in het rapport ”Essentiële V&G eisen voor industriële machines uitgerust met machine learning”.
10-10-2018  |  1529x  |  Kort nieuws
Copal op de Coteca beurs in Hamburg
Copal C2 Mobile container ontlaadsysteem in Hamburg te zien Copal neemt deel aan de Coteca beurs in Hamburg Duitsland van 10-12 oktober. Coteca is Europa’s toonaangevende vakbeurs voor de koffie, thee en cacao-industrie. De haven van Hamburg is Europa’s belangrijkste haven voor de invoer van koffie, thee en cacao en daarmee een strategische locatie voor deze show. Het evenement omvat tevens een gevarieerd programma met workshops, presentaties en meer. Wij laten op deze beurs ons innovatieve, ergonomische C2 Mobile ontlaadsysteem voor jute zakken in actie zien en zullen tevens een presentatie geven in de Speaker Corner, over het automatisch lossen van koffiebonen. U kunt ons vinden in hal A4 stand A730&732. Wij verwelkomen u graag!
09-10-2018  |  1563x  |  Kort nieuws
Fortress Interlocks introduceert de ATOM Een extreem robuuste en vergrendelbare veiligheidsschakelaar voor PLe toepassingen
Fortress Interlocks introduceert de ATOM
Een extreem robuuste en vergrendelbare veiligheidsschakelaar voor PLe toepassingen De ATOM veiligheidsschakelaar is het allernieuwste product in het gamma van Fotress Interlocks. De schakelaar is bestand tegen maar liefst 7.500 trekkracht en beschikt over een zeer grote uitlijningstolerantie van 7.5mm in iedere richting. De stalen behuizing is robuust en volledig vervaardigd uit staal met RVS 316 contactgedeeltes. De zeer compacte veiligheidsschakelaar is voorzien van OSSD contacten en biedt de keuze uit een M12 5pin of een 8pin stekkeraansluiting, Daarnaast biedt de ATOM ook de optie voor 2 stekkeraansluitingen voor daisy-chaining. De multi-colour LED informeert u daarnaast over de stand van de deur en de veligheidscontacten. De volledig nieuw ontworpen kopmodule van de ATOM werkt middels een kogelvormige bedientong welke extra gecontroleerd wordt door een high coded RFID schakelaar. Dit ontwerp maakt de ATOM uitermate geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omstandigheden, maar met behoud van een zeer compact ontwerp en geschikt voor
09-10-2018  |  1771x  |  Kort nieuws  | 
Nauwkeurige en schone krachtopnemers voor groente en fruit Hermetisch gesloten krachtopnemers met een nauwkeurigheid van 0,017%
Nauwkeurige en schone krachtopnemers voor groente en fruit
Hermetisch gesloten krachtopnemers met een nauwkeurigheid van 0,017% Wie voorop wil blijven lopen, moet zich blijven vernieuwen. Dat is het uitgangspunt van Heemskerk fresh & easy. Een efficiënte, hygiënische verwerking in combinatie met nieuwe slimme verpakkingstechnieken garanderen de versheid en kwaliteit van de panklare groenten, salades en gesneden fruit. Heemskerk maakt voor het snel, betrouwbaar en hygiënisch samenstellen van de mengsels gebruik van de diensten van Sormac uit Venlo, wereldwijd toonaangevend in het ontwikkelen en produceren van snij-, schil-, was- en drooglijnen voor de groente-verwerkende industrie. Cor: “Met meer dan honderd jaar kennis ervaring in de branche zijn ze een echte specialist. Voor dit project leverden ze ons een automatische receptenband die bestaat uit aanvoerbanden met weegbakken, een verzamelband en de samenbouw van de besturingscomponenten met het motorschakelmateriaal; alles hygiënisch en goed reinigbaar uitgevoerd.” Voor de weegsensoren en besturingstechnologie werkt Sormac samen met
08-10-2018  |  2002x  |  Productnieuws  | 
Afvalverwerkers slaan handen ineen
Afvalverwerkers slaan handen ineen
Afvalverwerker en containerbedrijf Containers Maes heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met de Franse afvalrecycler Suez. Concreet gaat Maes de bestaande klanten van Suez in bouw- en sloopwerken bedienen. Hieronder valt ook de exploitatie van de bouw- en sloop-sorteerlijn van Suez in Tienen. “Een grote stap voor ons”, aldus Maes. Suez, de Franse wereldgroep op het gebied van water, waterzuivering, energie en recyclage van afval, heeft met Maes een partner voor een aantal niche-activiteiten gevonden. Voor Maes is het een versterking van de positie als Belgisch marktleider in de inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval. Het bedrijf van Yves Maes, in 2014 nog gekroond tot Jonge Ondernemer van het Jaar door JCI Limburg, haalde vorig jaar een omzet van € 39 miljoen.
05-10-2018  |  1993x  |  Kort nieuws  | 
Hartong Trofee voor Typhoon Roertechniek op IP 2018
Hartong Trofee voor Typhoon Roertechniek op IP 2018
Typhoon Roertechniek B.V. heeft 3 oktober jl. op de beursvloer van de Industrial Processing in Utrecht de Hartong Trofee voor de beste standpresentatie in de wacht gesleept. Juryvoorzitter Jan Neggers reikte de prijs uit aan Petra Theunis, sales- en marketingmanager, en directeur-eigenaar Peter Ordelmans. De jury bestond dit jaar uit een afgevaardigde van de winnaar van vorig jaar, Elmar Hilkman van Verder Liquids, Cynthia Meijer namens de Machevo & Bulk Vereniging en industrieel vormgever Jan Neggers, tevens juryvoorzitter. Zij prezen Typhoon Roertechniek voor hun rustige en ruime uitstraling, het kleurgebruik en de duidelijke uitleg, inzichtelijkheid en tastbaarheid van de producten. De jury was ook onder indruk van de stands van de andere twee genomineerden, AZO en Dinnissen. De Hartong Trofee is een wisseltrofee en gaat al sinds 1983 naar het bedrijf met de beste standpresentatie op Machevo-vakbeurs, tegenwoordig bekend als Industrial Processing. De trofee
05-10-2018  |  2122x  |  Kort nieuws  | 
Ontmoet bedrijven uit poeder- en bulkindustrie in Antwerpen 17 & 18 oktober vakbeurs Solids Antwerpen
Ontmoet bedrijven uit poeder- en bulkindustrie in Antwerpen
17 & 18 oktober vakbeurs Solids Antwerpen Op 17 & 18 oktober presenteren zo’n 130 toonaangevende bedrijven uit de poeder- en bulk industrie hun meest verfijnde innovaties op het gebied van zeeftechnologie, maalmolens, mengsystemen, drogers en meer. Onder andere Allgaier Process Technology GmbH, Almeco nv, ATHEX Industrial Suppliers en B.O.S. Nederland verwelkomen u graag! Wilt u zo’n 130 deelnemers ontmoeten? Registreer u voor een bezoek aan Solids!
05-10-2018  |  2659x  |  Kort nieuws  | 
Van Beek compleet winnaar van Proces Innovatie Prijs 2018  Zowel vakprijs als publieksprijs PIP toegekend aan Van Beek
Van Beek compleet winnaar van Proces Innovatie Prijs 2018
Zowel vakprijs als publieksprijs PIP toegekend aan Van Beek Met een nieuwe baanbrekende schroefwarmtewisselaar heeft Van Beek zowel de vakprijs als de publieksprijs van de Proces Innovatie Prijs (PIP) in de wacht gesleept. Van Beek-directeur Perry Verberne mocht woensdag 3 oktober jl. twee keer naar voren komen om de prijzen in ontvangst te nemen uit handen van Yves Willems, bestuurslid Machevo & Bulk Vereniging. De prijsuitreiking vond plaats op Machevo Hotspots op de vakbeurs Industrial Processing in Utrecht. De organisatie ontving in totaal veertien inzendingen van zeven bedrijven die hoopten met een van hun innovaties de felbegeerde PIP binnen te halen. Naast Van Beek dongen Agidens, Bilfinger Tebodin, Dinnissen, Procentec, Quality2Process en Tetra Pak mee. Meer dan 400 stemmen Meer dan 400 mensen brachten een stem uit, waarbij Van Beek woensdag uiteindelijk als winnaar van de publieksprijs uit de bus kwam. Toen een goedgemutste Verberne na een korte toespraak zijn dankwoord had uitgesproken en was teruggekeerd
05-10-2018  |  2003x  |  Kort nieuws  | 
Validatie van weegprocessen: bent u up-to-date?
Validatie van weegprocessen: bent u up-to-date?
Weegtoepassingen zijn vaak van essentieel belang voor het productieproces. Het is dan ook niet vreemd dat auditors hier extra aandacht aan besteden. Ontdek hoe Mettler toledo u kan helpen bij de validatie van weegprocessen om audits probleemloos te doorstaan. Waaruit bestaat de validatie van processen? Het validatieproces kan worden verdeeld in een drietal fasen. Gezamenlijk zorgen zij voor het bewijs dat een proces op consistente wijze een product van hoge kwaliteit kan leveren. Allereerst is er het procesontwerp inclusief de identificatie van kritische processen en parameters. Hierna volgt de proceskwalificatie waarin het eerdere ontwerp wordt gecontroleerd op consistentie van de kwaliteit. De laatste fase bestaat uit continue procesverificatie om te verzekeren dat het proces onder controle is en waar eventuele verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. De weegexperts van Mettler toledo helpen u bij het ontwerp en de controle van een efficiënt weegproces
04-10-2018  |  2568x  |  Productbeschrijving  | 
Montageset voor tank- en siloweging EN1090 gecertificeerd Inbouwset voor load cells
Montageset voor tank- en siloweging EN1090 gecertificeerd
Inbouwset voor load cells De nieuwe montageset Silosafe evo waarmee een tank of silo veilig in een weegsysteem kan worden omgebouwd, werd afgelopen zomer gepresenteerd door de Franse fabrikant Scaime, een leider op het gebied van weegcellen en weegoplossingen. Bij de installatie van bouwconstructies zijn silo/tankfabrikanten of plant engineers nu onderworpen aan de Europese regelgeving voor bouwproducten (N ° 305/2011). In het bijzonder moeten ze ervoor zorgen dat dragende elementen van bouwconstructies een EC-markering hebben volgens de EN1090 norm. Om de inhoud ervan te wegen, wordt een silo of tank meestal geplaatst op montagesets waarin loadcellen worden geïntegreerd. De sets worden vervolgens beschouwd als dragende elementen en moeten EN1090 compatibel zijn. Om aan deze vereiste te voldoen, is het SCAIME kwaliteitssysteem nu gecertificeerd volgens EN1090 in de EXC2 uitvoeringsklasse. Met deze certificering kan SCAIME de EC-markering van Silosafe evo aanbieden, waarbij het ontwerp
02-10-2018  |  2224x  |  Productnieuws  | 
Weighing & Inspection Benelux breidt verkoopsteam uit Maldegem, 2 oktober 2018
Weighing & Inspection Benelux breidt verkoopsteam uit
Maldegem, 2 oktober 2018 Dieter Rogiers is in april terug in dienst getreden bij Weighing & Inspection. Hij vervult binnen de organisatie de rol van Sales en Support Engineer. Naast Johan Bauwens, zaakvoerder, zal Dieter instaan voor de Belgische markt en de klanten bijstaan om voor elke applicatie de juiste oplossing aan te bieden. Dieter heeft een behoorlijke ervaring en achtergrond in de weegindustrie en zal voor vele klanten niet onbekend zijn. Hij werkte eerder 6 jaar als Field Service Engineer voor Weighing & Inspection. Dieter is erg blij met zijn nieuwe functie: “We zien dat de klanten steeds meer behoefte hebben aan een oplossing op maat. Net daarin proberen wij exclusief te zijn op de markt. Tegelijkertijd gaan de technologische ontwikkelingen rond technische infrastructuur ongekend snel. Voor onze klanten is het dus steeds belangrijker om kwalitatieve en betrouwbare oplossingen te krijgen. Met de combinatie van mijn technische achtergrond en ervaring krijg ik bij Weighing &
02-10-2018  |  2049x  |  Kort nieuws  | 
ARCHIEF
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
DEC
2017
NOV
2017
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren