Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
12-10-2018  |  317x
Deel dit bericht
Onderdeel van de proeffabriek van Avantium in Delfzijl, die over vijf jaar opgeschaald moet zijn naar commerciŽle proporties. (Foto: Avantium)

Avantium bouwt bioraffinaderij voor industriŽle suikers

ĒAlle materialen die vandaag gemaakt worden uit olie, kun je ook maken uit suiker.Ē

Avantium gaat de eerste bioraffinaderij voor industriŽle suikers ter wereld bouwen. Het chemiebedrijf gaat in een consortium houtsnippers en resthout uit bosbeheer verwerken tot suikers voor de chemische industrie.

Het consortium bestaat naast Avantium uit AkzoNobel, RWE, Staatsbosbeheer en Chemport Europe, het regionale groene chemiecluster van overheden, bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Nederland. De fabriek bevindt zich nu nog in de proeffase. De technologie moet binnen een paar jaar opgeschaald worden, zegt CEO Tom van Aken van Avantium. Van Aken: ďWij maken geen biobrandstoffen, maar suikers, de bouwsteen voor de Ďbiobased economyí. Alle materialen die vandaag gemaakt worden uit olie, kun je ook maken uit suiker.Ē

Uit die suikers kan bijvoorbeeld biobased mono-ethyleenglycol (MEG, een bestanddeel van PET) worden gemaakt. Dit is nu voor 99% uit fossiele bronnen afkomstig. De nieuwe fabriek met een investeringswaarde van Ä 100 miljoen moet in 2022-2023 operationeel zijn.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel