Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
11-01-2018  |  907x
Deel dit bericht
De Muhr Productspreider maakt 30% extra laadcapaciteit mogelijk bij bulklading
De Muhr Productspreider maakt 30% extra laadcapaciteit mogelijk bij bulklading

Kostenbesparing door 30% hogere vullingsgraad bulktanks

Muhr Productspreider verkrijgbaar bij Vlint Solids handling (Insolids)

Dankzij de Muhr Productspreider neemt de vullingsgraad van bulktanks tot wel 30% toe. Met interessante kostenbesparingen als resultaat. Naast het beperken of voorkomen van stof leveren deze bulkbeladingsystemen dus ook een bijdrage aan efficiency en vermindering van transportkosten. Vlint is sinds 2017 de exclusieve leverancier van Muhr beladingssystemen in Nederland.

De Muhr Productspreider zorgt ervoor dat lege ruimtes die ontstaan tijdens het beladen van een bulktank optimaal gevuld worden met product. Dit resulteert in enorme kostenbesparingen bij bulktransport, zodat de kosten van een Muhr Productspreider snel terugverdiend zijn. Alle gesloten beladingssystemen van Muhr kunnen worden uitgerust met een Muhr Productspreider. Er zijn twee type productspreiders leverbaar:
– Elektrische productspreiders EP en EPV
– Pneumatische productspreider PPV

Werking
Via een spreidvleugel, die zich tijdens het beladen vlak onder de uitlaat van de laadkop bevindt, wordt het product radiaal naar de buitenkant van de bulkgoedstroom verspreid. Bij het EPV-systeem wordt de laadkop na de belading bovendien afgesloten met een speciale afsluitconus. Hierdoor kan er tijdens het heffen van de beladingsbalg geen product uit het systeem vallen. Tevens kan de productspreider dankzij een optioneel regelsysteem gebruikt worden als niveaumelder.
Bij de pneumatische Muhr Productspreider PPV blazen luchtverstuivers op de afsluitconus van de laadkop het product radiaal naar de buitenkant van de bulkgoedstroom. Vanwege zijn werkingsprincipe is dit systeem uitermate geschikt voor poedervormige producten.

Zuiver en stofvrij verladen
Vlint heeft biedt een breed scala aan systemen voor duurzame, probleemloze en bovenal stofvrije verlading. Voor het (voedselveilig) laden van bulkwagens, tankwagons, gesloten containers en bulkschepen heeft Vlint oplossing die bewezen effectief zijn door samenwerking met twee sterke merken: DSH en Muhr. Vlint is sinds 2017 de exclusieve leverancier van Muhr beladingssystemen in Nederland.
 

Bedrijfsinformatie

Vlint (vh Nedfilter B.V.)
Vlint (vh Nedfilter B.V.)
Vlint De nieuwe naam voor een zuiver klimaat en Proces Nedfilter heet vanaf nu Vlint! De bedrijven Nedfilter, Requa, Climexx en Insolids werken vanaf 11 april onder de naam Vlint. Vlint brengt de expertises bij elkaar waarin deze vier bedrijven grote ervaring hebben opgebouwd: filtratie, luchtverdeling, reconditionering en solids handling. Daarmee helpt Vlint bedrijven kwaliteits- en veiligheidsnormen te halen. Vlint heeft jarenlange ervaring met lucht-, proces-, en ontstoffingsfiltratie. Nedfilter is al meer dan 25 jaar actief met zuivering van lucht en liquids in de foodsector, energiecentrales en bijv. ziekenhuizen. Requa is gespecialiseerd in het reconditioneren van luchtbehandelingskasten en het reinigen van luchttrajecten. Climexx biedt diverse luchtverdeelsystemen voor industrie en utiliteit en Insolids biedt oplossingen voor het verbeteren van solids handling en productieprocessen. Bijvoorbeeld met systemen als industriële slangen en flexibele verbindingen. In de filtratie- en ontstoffingssector is veel expertise vereist, mede door kwaliteitsstandaarden als ISO 16890, EC 1935-2004, EC 10/2011 en ATEX. Daarnaast stellen klanten steeds hogere eisen aan hun leveranciers. Vlint speelt hierop in door het samenbrengen van de specialistische kennis van de vier bedrijven. Vlint zet een compleet kennis- en serviceconcept neer dat uniek is in de Benelux en dat klanten helpt om de complexiteit qua proceslucht volledig onder controle te brengen.
Laatst bijgewerkt: 02-03-2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel