Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
31-10-2017  |  811x
Deel dit bericht
White paper ’Weighing Is Ideal’

Wegen; de beste techniek voor voorraadcontrole in tanks

Er zijn verschillende manieren om de inhoud van tanks te meten, maar niet alle manieren zijn nauwkeurig en betrouwbaar. De meeste meettechnieken zijn gebaseerd op het wegen van het volume. Hierbij worden sensoren op de binnen- of buitenkant van de tank aangebracht. Dit vergroot echter de kans op afwijkende resultaten doordat externe factoren zoals het tankontwerp, de temperatuur en het soort materiaal invloed hebben op het volume.

Elke materiaalsoort heeft zijn eigen eigenschappen, eigenschappen die de meetresultaten sterk kunnen beïnvloeden. Materialen met een hoge thermische uitzettingscoëfficiënt of variërende dichtheid beïnvloeden bijvoorbeeld het volume in de silo, waardoor meettechnieken op basis van volume niet betrouwbaar kunnen zijn.

Bij voorraadcontrole door middel van wegen komen de sensoren niet direct in aanraking met de binnen- of buitenkant van de tank waardoor de weegresultaten niet worden beïnvloedt door omgevingsfactoren. Bovendien heeft het wegen ook voordelen voor het kalibratie- en reinigingsproces.In de white paper ’Weighing Is Ideal’ van Mettler Toledo worden de verschillende technieken met elkaar vergeleken en wordt de invloed van omgevingsfactoren op de meetresultaten besproken.

Daarnaast komen ook de volgende onderwerpen aan bod:
• De invloed van het tankontwerp op de meetresultaten
• Onderhoud en inspecties van tanks
• Het kalibratieproces
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel