Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
22-05-2017  |  1151x
Deel dit bericht
Vloeistoffilter en trilzeef voor een oplossing op maat

Op maat gemaakte zeef- en filtratieoplossing

Russell Finex levert een tweetraps zeef- en filtratieoplossing op maat

Een toonaangevend industriŽle bakkerij ontdekte inefficiŽnties in hun bestaande voedselverwerkingsmethode en zocht naar een nieuwe oplossing. Bij de productie van op deeg gebaseerde producten worden producten eerst gekookt voordat ze worden gebakken. Tijdens het kookproces vielen overmaatse materialen zoals deeg, maÔskorrels en sesamzaad in het kookwater. Dit veroorzaakte vervuiling en had invloed op de kwaliteit van het water. Daarom moest het waterreservoir handmatig worden schoongemaakt en aangevuld met vers water, wat resulteerde in hoge arbeidskosten en productiestilstand, alsmede een verhoogd waterverbruik. Het vervuilde water moest vervolgens via leidingen worden afgevoerd naar een afvalwaterzuivering. Dit zorgde voor nog meer problemen, aangezien het water met daarin de geloosde vaste stoffen ging gisten en uitzetten, zodat de leidingen naar de afvalwaterzuivering verstopt raakten.

Naar aanleiding van een aanbeveling benaderde het bedrijf Russell Finex voor een oplossing. Steunend op 80 jaar ervaring in de scheidingstechnologie wist Russell Finex het huidige productieproces van de bakkerij door te lichten en werd het bedrijf een efficiŽnte, kwalitatief hoogwaardige oplossing aangeboden om verontreiniging van het kookwater te minimaliseren. Dit werd in twee stappen gerealiseerd. De eerste stap bestond uit de installatie van een volledig geautomatiseerd zelfreinigend Russell Eco filterģ achter het waterreservoir. Het vloeistoffilter verwijdert continu verontreiniging en zorgt voor hercirculatie van het kookwater. Omdat de innovatieve industriŽle vloeistoffilter het schone water terugleidt in het kookwaterreservoir, wordt alle verontreiniging afgevoerd naar de afvalwaterzuivering.

De tweede fase van het scheidingsproces was gericht op het elimineren van de verstopte leidingen, veroorzaakt door de fermenterende vaste stoffen in de leidingen. De hoge rendements trilzeef Russell Compact Sieveģ werd direct na het zelfreinigend Russell Eco Filterģ gemonteerd. Als de verontreiniging uit de watertank wordt uitgeworpen door het zelfreinigend Russell Eco Filterģ, wordt het direct naar een 400mm diameter Russell Compact Sieveģ gevoerd, waar water en vuil verder worden gescheiden. Hierdoor kon de bakkerij een groot percentage van het vaste materiaal afvoeren naar de afvalstortplaats, terwijl de resterende vloeistof naar de afvalwaterzuivering werd gestuurd om daar te worden verwerkt, voorafgaand aan de definitieve verwijdering via de riolering.

Met het industrieel vloeistoffilter en de trilzeef geÔnstalleerd, kon de bakkerij zijn doelstellingen realiseren: verbeteren van de efficiŽntie van het productieproces, verhogen van de productkwaliteit, verlagen van de kosten en vergroten van de algehele efficiŽntie.

Contacteer Russell Finex om te bekijken hoe uw productielijn kan verbeterd worden met de implementatie van kwaliteitsvolle zeef- en filtratietechnologie.

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel