UK
NL
 Leveranciers-login
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Industry news
07-09-2019  |  293x
Share this item
De Moisture Meter Manager, een inline vochtmeter voor technische polymeren
De Moisture Meter Manager, een inline vochtmeter voor technische polymeren

Primeur: inline vochtmeters voor gebruik in een droogproces

Real time controle van het vochtgehalte in kunststof granulaat

Kotraco introduceert op de beurs Kunststoffen - 25 & 26 september 2019 in congrescentrum Koningshof in Veldhoven - de Moisture Meter, een serie inline vochtigheidsmeters van Moretto voor plaatsing in een droogsysteem. Met deze meetapparatuur wordt het (rest)vochtgehalte van technische polymeren naar keuze voor- en na het droogproces gemeten, zodat de gebruiker een real time kwaliteitscontrole heeft. Deze vochtigheidsmeters zijn efficiënt en maken een offline meting overbodig.

De serie vochtigheidsmeters kent drie uitvoeringen, variërend van een basisuitvoering voor het meten en signaleren na het droogproces (onder de droogtrechter), tot een meetunit met geavanceerde en regulerende functionaliteiten voor het optimaliseren van het energieverbruik. De ‘Moisture Meter Guard’ wordt geplaatst onder de droogtrechter. De meetunit controleert de restvochtigheid van het granulaat als het de droogtrechter verlaat.

De geavanceerde uitvoering, de ‘Moisture Meter Manager’ bestaat uit twee meetunits: één aan de ingang en één aan de uitloop van de droogtrechter. Voor alle vochtmeters geldt dat de kwaliteit van de producten te borgen is met een certificaat. De vochtigheidsmeters zijn voorzien van een HD touch screen, hebben een vriendelijke gebruikersinterface en hebben Ethernet, USB, Seriële RS48 verbindingen. De Moisture Meters zijn, met uitzondering van het meest geavanceerde systeem, toe te passen op alle merken granulaatdrogers.

Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery.

De inline vochtigheidsmeter is tijdens Kunststoffen 2019 te zien op de stand van Kotraco (stand 142 in de Genderhal).
Op woensdag 25 september a.s. geeft Kotraco/Moretto een kennislezing over de moisture meter (15.05 – 15.30 h, zaal 20), met als titel: ‘Moisture Measurement 4.0 in plastic granules.’

.

Company information

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising