UK
NL
 Leveranciers-login
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Industry news
14-06-2019  |  493x
Share this item

Lybover AIR levert EIRICH mengers voor verwerking granulaten

Het wervelbedproces is erg belangrijk, b.v. bij het drogen van granulaten, tijdens de verbranding van steenkool, alternatieve brandstoffen of rioolslib, en in toenemende mate ook voor metallurgische processen zoals bij ertsverrijking. In veel gevallen is de grondstof een granulaat, b.v. korrels van 0,5 tot 1 mm. Vaak is de grondstof beschikbaar als slib of (filter)stof. Met de granuleertechnologie van EIRICH is het mogelijk om van deze grondstoffen een zeer homogeen granulaat te verwerken en dit met heel korte verwerkingstijden van 3 tot 5 minuten.

De EIRICH mengers van 1 tot 3000 l hebben allemaal slechts n bewegend onderdeel , de zogenaamde rotor, om te granuleren. Grotere machines hebben twee of meer rotoren. Er zijn geen snel werkende snijmessen nodig die onderhevig zijn aan slijtage zoals het type dat nodig is voor ploegschaarmixers. Afhankelijk van de taak kan de rotor draaien met snelheden tot meer dan 30 m/s. Dit maakt het mogelijk om hoge schuifkrachten te genereren en vloeistoffen snel te verdelen.

Het hybride mengproces maakt variabele snelheden mogelijk tijdens n productiecyclus. Naar keuze kan eerst droog of vochtig gemengd worden en dan pas de granulatie gestart worden. Het variren van de gereedschappen en snelheden kan een aanzienlijke invloed hebben op de korrelgrootte. Korrels met een d50-waarde van

Company information

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising