UK
NL
 Leveranciers-login
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Industry news
02-04-2019  |  421x
Share this item

Lybover AIR zorgt voor de herwinning van productieafval

Abriso is gespecialiseerd in de extrusie van PE schuim, luchtkussenfolies en
polystyreen. Het bedrijf produceert voornamelijk voor de verpakkings- en bouw industrie en heeft een sterke positie binnen de Europese markt van verpakkings en isolatiematerialen. Inmiddels beschikken ze over zeven productievestigingen in binnen- en buitenland. Abriso contacteerde Keller voor een afzuiginstallatie die twee functies heeft namelijk enerzijds het materiaaltransport en anderzijds een ontstoffingsinstallatie.

De installatie van Keller Benelux zorgt ervoor dat het product wordt getransporteerd van de breker naar de silo en dat ook de silo ontlucht wordt. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van 1 ventilator die beide functies combineert. Het ontluchten van de silo gebeurt door middel van een VARIO stoffilter.
De ventilator zuigt de snippers af aan het afzuigpunt op de breker en transporteert
het richting silo. De silo is voorzien van een cycloon ingang om de snippers zo efficint mogelijk uit de lucht te filteren.
Door de VARIO filter wordt het stof uit de lucht gehaald. Onderaan de VARIO filter wordt het stof terug meegenomen naar de silo.

Doordat het afgezogen stof explosief is en er belangrijke ontstekingsbronnen
kunnen ontstaan op een brekerinstallatie,is de installatie beveiligd volgens de ATEX richtlijn. Hiervoor zijn gekeurde terugslagkleppen, drukontlasting en een gekeurde uitdraaisluis gebruikt.
We hebben enerzijds gekozen voor Keller Benelux als leverancier wegens hun grote ervaring in afvalrecyclage en anderzijds vanwege eerdere projecten die we samen gerealiseerd hebben telkens met een uitstekende projectopvolging van opbouw
tot indiensstelling., aldus Lander Vanassche,Technical Manager Abriso

Company information

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising