UK
NL
 Leveranciers-login
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Industry news
17-03-2019  |  1050x
Share this item
The metal fuel cycle. Bron: www.teamsolid.org

Metaalpoeder als duurzame brandstof voor bierbrouwerij

Swinkels Family Brewers gaat werken met technologie van Team SOLID

Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria NV) gaat metaalpoeder gebruiken als duurzame brandstof om stoom te produceren ten behoeve van hun brouwproces. Ze gaan dit doen met behulp van een installatie van de studenten van Team SOLID, in samenwerking met TUe en verschillende engineeringbedrijven, op het terrein van Metalot in Budel-Dorplein.

De keuze van ijzer als energiedrager heeft verschillende voordelen. Het is niet alleen ruim voorradig op aarde en goedkoop, maar het heeft ook een grote energiedichtheid, erg geschikt voor transport, en houdt de opgeslagen energie ook vrijwel permanent vast. Door de hoge temperatuur waarbij het ijzerpoeder kan worden verbrand, is het ook erg geschikt voor toepassing in industriŽle processen. Swinkels Family Brewers wil met deze duurzame innovatieve technologie hun brouwproces minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen.

Het systeem wordt mogelijkgemaakt door een financiering van 2,4 miljoen euro, waarvan 1 miljoen van de provincie Noord-Brabant, en een samenwerking met verschillende industriŽle partijen. De installatie moet in juli dit jaar functioneel zijn.

More news

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising