UK
NL
 Leveranciers-login
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Industry news
24-05-2018  |  2139x
Share this item

Vier Jöst zeefmachines geplaatst bij Teijin Aramid in Emmen

zelfreinigend stangen zeefdek

Teijin Aramid produceert in Emmen Twaron garen, vezels en pulp. Met behulp van Twaron kunnen de prestaties van een groot aantal hoogwaardige toepassingen verbeterd worden.

Twaron is een –filamentgaren dat gemaakt wordt van een vloeibare oplossing van PPTA in geconcentreerd zwavelzuur. Na extrusie worden de vloeibare filamenten gewassen, geneutraliseerd, gedroogd en op spoelen gewikkeld.

In de voorbereidingsfase mengt men PPTA poeder met zwavelzuur. De gemiddelde korrelgrootte bedraagt hierbij ongeveer 2 mm. Het verdere procesverloop is uitermate gevoelig, waardoor grove delen (> 20 mm) en zeker vreemde delen uitgesloten moeten worden.

Jöst heeft hiervoor een compacte trilzeefmachine ontwikkeld die volledig afgestemd is op de kritische voorwaarden van dit proces. Gebruik van zwavelzuur vereist een dampdichte machine, uitgevoerd in RVS 316L met Viton compensatoren. Jöst selecteerde hierbij een zelfreinigend stangenzeefdek in de vorm van een makkelijk en snel uitwisselbare trog. Bijzonder daarbij is de opvang van oversize delen in een gesloten compartiment met geperforeerde (12 mm) bodem. Vreemde delen blijven hierin steken, terwijl grove produktdeeltjes verkleind worden en alsnog door kunnen.

Company information

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising