UK
NL
 Leveranciers-login
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

Industry news
15-08-2012  |  3781x
Share this item

Hosokawa Group presenteert PicoLine serie Mini machines

Mag het ietsje meer zijn?

De Hosokawa Group presenteert de PicoLine-serie laboratoriumapparatuur voor de verwerking van poeders, op gram-niveau. Het systeem is gebaseerd op een gemeenschappelijk uilities- en besturingsplatform, waarop de verschillende apparaten kunnen worden gemonteerd.

In de beginfase van de ontwikkeling van nieuwe producten is het dikwijls slechts haalbaar om zeer kleine hoeveelheden te produceren, soms slechts enkele grammen. Dit speelt niet alleen bij de ontwikkeling van farmaceutische producten maar ook bij pigmenten, gewasbeschermingsmiddelen en hoogwaardige mineralen en chemicaliŽn. De kosten van dergelijke producten kunnen oplopen tot duizenden Euroís per gram. Dit vormt een uitdaging voor de procesapparatuur waarmee deze producten worden gemaakt. Zo moeten producten een zo homogeen mogelijke samenstelling krijgen en dienen verliezen tot een minimum te worden beperkt.

Minimachines

De Hosokawa Group speelt op deze uitdaging in met de PicoLine-serie laboratoriumapparatuur. Deze serie van minimachines omvat apparaten voor het malen, classificeren en mengen van poeders, op gram-niveau. Het systeem is gebaseerd op een gemeenschappelijk utilities- en besturingsplatform, waarop de verschillende apparaten kunnen worden gemonteerd. Het PicoLine-programma is geschikt voor zowel batch productie (tot 10 g) als continu-processen (tot 1 kg/uur).
uitgangspunten bij het ontwerp
- volledig vermijden van dode zones
- maximaal reduceren van oppervlakken die risico vormen voor productafzetting
- stroomlijnen van productroutering
- integreren van reinigingsmogelijkheden

Hosokawa Group stand op Industrial Processing 2012: Hal 11. C024

Company information

Related event

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising