English
Nederlands
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

     

MAGAZINE

Solids Processing 2020-6 08-12-2020
Flip through the digital edition of the complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Solids Processing 2020-6
WEGEN EN DOSEREN: Interne handling pepernoten in bigbags; VEILIGHEID: Poederexplosies in de kiem smoren; WEGEN EN DOSEREN: Polymeren precies en hygiŽnisch afvullen in bigbags; INFOGRAPHIC: Bulkgoed efficiŽnt verladen met bulkwagenvuller; BESTSELLER: Vernieuwde continu-menger voor droge poeders; ENERGIETRANSITIE: IJzerpoeder als circulaire brandstof en energiedrager; AFVALWATERZUIVERING: Bouwstoffen uit afvalslib halen met mid-mix proces

Issue date: 08-12-2020
Positief de coronacrisis uit? Editorial
Positief de coronacrisis uit?
Editorial Een van de prangende vragen vanuit de sector tijdens het Machevowebinar op 17 november 2020 was of we positief uit de coronacrisis komen en wat de negatieve gevolgen van de pandemie zullen zijn. Uitsluitsel kwam er niet. Wijselijk hield Ďspecial guestí journalist en econoom Mathijs Bouman zich tegenover Perry Verberne, voorzitter Machevo & Bulk Vereniging, op de vlakte. Hij strooide wel met cijfermateriaal waaruit hoop geput mag worden.
page 3
Interne handling pepernoten in bigbags Nieuwe drageerlijn bij Van Delft Biscuits
Interne handling pepernoten in bigbags
Nieuwe drageerlijn bij Van Delft Biscuits Bij de kruidnotenproductie gebruikt Van Delft Biscuits bigbags voor de interne handling. Naast miljarden traditionele pepernoten maakt het bedrijf ook kruidnoten met een chocoladelaagje. Hiervoor is een nieuwe proceslijn gebouwd. Als Sinterklaas nog ver weg in Spanje zit, draait in Harderwijk de pepernotenproductie al op volle toeren. In de fabriek van Van Delft Biscuits hangt een aroma van anijs, kaneel en vanille.
page 8
Poederexplosies in de kiem smoren Veiligheid
Poederexplosies in de kiem smoren
Veiligheid Na een allesverwoestende explosie in 2017 moest een poederverwerkingsfabriek in Veghel weer van de grond af worden opgebouwd. De nieuwe maallijnen, die granen en andere grondstoffen tot poeder voor veevoer vermalen, zijn nu zo ontworpen dat stofexplosies worden voorkomen, of direct in de kiem gesmoord. In mei 2017 vond er bij het familiebedrijf Van Zutven Feed Processing een zware explosie plaats, waarna een felle brand uitbrak in een van de siloís.
page 14
Polymeren precies en hygiŽnisch afvullen in bigbags Wegen en doseren
Polymeren precies en hygiŽnisch afvullen in bigbags
Wegen en doseren Nippon Shokubai Europe heeft nieuwe verpakkingslijnen in gebruik genomen voor het vullen van bigbags met zijn superabsorberende polymeren. De nieuwe lijnen vullen zeer nauwkeurig en superhygiŽnisch af en zijn beter instelbaar ďWe hadden geleerd van de sterke en zwakke punten van onze bestaande vulmachines en wisten dus precies hoe de nieuwe machines eruit moesten zien en aan welke eisen ze moesten voldoenĒ.
page 20
Bulkgoed efficiŽnt verladen met bulkwagenvuller Bulktransport
Bulkgoed efficiŽnt verladen met bulkwagenvuller
Bulktransport Voor het verladen van bulkgoederen levert Van Beek bulkwagenvullers onder de productnaam Dino. De Dino, door het bedrijf zelf ontworpen en geproduceerd, verlaadt bijvoorbeeld poeders of korrels uit 25kg zakken of bigbags naar een bulkwagen, open vrachtwagen of treinwagon. Ook het verladen van losgestorte goederen die met een shovel gestort worden, is snel gepiept met deze bulkwagenvuller.
page 24
Vernieuwde continu-menger voor droge poeders Bestseller
Vernieuwde continu-menger voor droge poeders
Bestseller Verticale continu-mengers realiseren een prima mengresultaat tegen relatief lage kosten. Dankzij een vernieuwd ontwerp zijn nu ook lastig te mengen poeders, zoals actief kool, goed te mengen. De herontworpen versie van de Schugimix van Hosokawa Micron wacht op transport naar een nieuwe klant.
page 28
Ijzerpoeder als circulaire brandstof en energiedrager Energietransitie
Ijzerpoeder als circulaire brandstof en energiedrager
Energietransitie IJzerpoeder verbranden levert geen CO2 en weinig NOX op. Het restproduct Ė roest Ė is te hergebruiken. IJzer is dus een schone, circulaire brandstof die volop aanwezig is op aarde. Het is bovendien eenvoudiger en veiliger op te slaan dan waterstof en ammoniak. Het Metal Power consortium test momenteel zijn eerste metal fuel installatie in de praktijk. Het concept van metal fuels als energiedrager komt uit Canada.
page 30
Bouwstoffen uit afvalslib halen met mid-mix proces Calciumcarbonaat en calciumoxide
Bouwstoffen uit afvalslib halen met mid-mix proces
Calciumcarbonaat en calciumoxide De Kroatische Mid Mix-technologie is in Nederland succesvol beproefd op zuiveringsslib. Het calciumcarbonaat uit dit slibverwerkingsproces kan straks ook in Nederland gebruikt worden als toeslagstof in bouwmaterialen. Met een extra verwerkingsstap kan de stof bovendien opgewerkt worden tot calciumoxide. Dit is goedkoper en milieuvriendelijker dan het produceren van maagdelijk calciumoxide.
page 34
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising