UK
NL
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2009-1
Beurs Solids Antwerpen

Issue date: --
State-of-the-art productielijn bij Dopharma  Contaminatievrije ontstoffing voor farmaceutisch proces
State-of-the-art productielijn bij Dopharma
Contaminatievrije ontstoffing voor farmaceutisch proces Jurgen van Turnhout is apotheker en Manager Quality Systems bij Dopharma. Maar hij is ook projectleider voor de bouw van een nieuwe productielijn. Dan gaat het over veterinaire farmaca ofwel diergeneesmiddelen. Met uiterst strikte voorschriften, ook voor ontstoffing van het proces en de Hvac, zoals ‘steriele’ lucht en het stofdicht verwisselen van filters. Hij vertelt over de achtergronden en de details van de installatie.
page 12
Brancheoverstijgende internationale vakbeurs Anuga FoodTec 2009
Brancheoverstijgende internationale vakbeurs Anuga FoodTec 2009
Van 10 tot en met 13 maart vindt in Keulen de Anuga FoodTec plaats, de grootste Europese technologie en techniek vakbeurs voor de voedingsmiddelenindustrie. Trefwoorden zijn internationaal, procesgerichtheid, brancheoverstijgend.
page 16
Explosieveiligheid in de praktijk Meer gevaren en risico’s dan gedacht
Explosieveiligheid in de praktijk
Meer gevaren en risico’s dan gedacht Op 10 december 2008 organiseerde VDL Industrial Products een seminar over Explosieveiligheid in de praktijk. De belangstelling was zo overweldigend dat het seminar nog twee keer werd herhaald in januari 2009. Er waren sprekers van Atex Explosionschutz, Inburex Consulting, Interpolis verzekeringen en VDL. De zaal is alle drie de keren gevuld met mensen uit verschillende disciplines: klanten van de sprekers, maar ook schade-experts en andere belangstellenden. Zoals de belangstelling al deed vermoeden, is Atex nog niet zo ingeburgerd als zou moeten.
page 18
Meer toegevoegde waarde is het motto Koersverandering Machevo & Bulk Vereniging onder nieuwe voorzitter
Meer toegevoegde waarde is het motto
Koersverandering Machevo & Bulk Vereniging onder nieuwe voorzitter Sinds de laatste Algemene Ledenvergadering op 18 november 2008 heeft de Machevo & Bulk Vereniging een nieuwe voorzitter. Armando Turba, in het dagelijkse leven Sales Manager Food & Life Science Technology bij Alfa Laval Benelux BV, hanteert vanaf nu de voorzittershamer. Daarmee kwam een eind aan de jarenlange inzet van Do Tolsma voor de Machevo & Bulk Vereniging. Tolsma blijft overigens nog wel als adviseur aan de vereniging verbonden. Wij spraken met de nieuwe voorzitter over de toekomst.
page 22
Veel minder uitval bij vacuümverpakte mortel Diamur onderscheidt zich met nieuwe verpakkinglijn
Veel minder uitval bij vacuümverpakte mortel
Diamur onderscheidt zich met nieuwe verpakkinglijn ‘Hoe kunnen we iets extra’s toevoegen waarmee we ons op kwaliteit kunnen onderscheiden?’ Die cruciale vraag stelden directeur Benedikt van den Braembussche van Diamur in Antwerpen en zijn mensen zich telkens weer sinds de mortelproducent in 2005 naast bulkleveranties ook de levering in zakken ter hand nam. Het zou de mogelijkheid bieden om zich te onttrekken aan de eindeloze prijsconcurrentie in dit marktsegment. Het antwoord werd gevonden in de vacuümverpakking van de mortel in kunststofzakken. Belangrijke winstpunten: veel minder materiaalverlies op de bouwplaats en een beduidend langere levensduur.
page 26
Beter drogen met de nieuwste technieken Highlights van het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen .
Beter drogen met de nieuwste technieken
Highlights van het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen . Beter Drogen. Dat was het thema van het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen. Diverse sprekers uit verschillende industrieën en universiteiten lieten zien dat energiebesparing op grote schaal mogelijk is door nieuwe droogtechnieken of optimalisatie van het huidige droogproces. Hierbij is het gebruik van rekenmodellen belangrijk. Het scala aan lezingen werd ingeluid door de voorzitter Henk van Deventer. Een impressie.
page 30
EBC Mix investeert in groei Flexibele menginstallatie en 24 silo’s
EBC Mix investeert in groei
Flexibele menginstallatie en 24 silo’s Rijdend op de A30, vlak bij de aansluiting met de A12 bij Ede, is sinds vorig jaar een opvallend bouwwerk zichtbaar met daarop de letters EBC. De oplettende kijker (let op de weg!) ziet daarin een siloblok verborgen. Het bouwwerk staat op een bedrijfspand, waarbij nog meer silo’s zichtbaar zijn. We hebben een afspraak gemaakt met Benno van Dijk, die verantwoordelijk is voor de realisatie van….ja, wat is het eigenlijk?
page 32
Kennis verbetert stroming Solids-problemen onder de loep
Kennis verbetert stroming
Solids-problemen onder de loep Solids vertonen een bepaald gedrag dat nauw samenhangt met hun eigenschappen. Deze correlatie ligt vaak gecompliceerder dan op het eerste oog lijkt. Een verkeerde aanname kan leiden tot onverwachte productieproblemen. Daarom is onderzoek naar stofeigenschappen nodig. Vaak volstaat daarvoor een eigen fabriekslab maar soms vereist het externe kennis en infrastructuur. Delft Solids Solutions biedt die faciliteiten.
page 36
Procesindustrie moet vernieuwen PPA-dag: Progress in process for profit
Procesindustrie moet vernieuwen
PPA-dag: Progress in process for profit De procesindustrie in Nederland en België is ‘leading’ op wereldniveau. “Maar als we dat willen blijven, staat de productieprocesindustrie voor een paar uitdagingen”, meent Eelco van Harten, branchemanager voor Industriële Automatisering bij de organisatie FHI. Deze federatie van technologie branches organiseerde onlangs de zogenoemde PPA-dag (Productie Proces Automatisering). Kernpunten waren innovatie en vernieuwing. Thema’s die aan de orde kwamen, waren inline-analyse en energiebesparing, standaardisatie, de relatie tussen procestechnoloog en automatiseerder.
page 40
Houtvezels in kunststof Tech-wood hergebruikt nu ook off-spec materiaal
Houtvezels in kunststof
Tech-wood hergebruikt nu ook off-spec materiaal Tech-wood produceert een range aan profielen van hout-kunststofcomposieten. Die profielen zijn een alternatief voor hardhout en vinden hun toepassing in gevelbekleding, vlonders, beschoeiingen en nog veel meer. Duurzaamheid en herbruikbaarheid staan voorop. Om afgekeurd eindproduct in het productieproces te kunnen hergebruiken, is er het één en ander gebeurd in de fabriek in Rijssen. Wij spraken met projectmanager Wim Derksen.
page 46
(On)gewenste verplaatsingen De rol van lucht in solids processing. I
(On)gewenste verplaatsingen
De rol van lucht in solids processing. I In een aantal eerdere artikelen is ingegaan op het stromingsgedrag van stortgoederen en de wijze waarop dit gedrag via metingen kon worden voorspeld. Hoewel het stroomgedrag door vele variabelen wordt beïnvloed, is de aanwezigheid van lucht in of in aanraking met het materiaal misschien wel een van de grootste factoren hierbij. De rol die de lucht speelt, kan zowel positief als negatief uitwerken, geheel afhankelijk van het proces waarbij het optreedt. Op de verschillende aspecten van de rol die lucht kan spelen, zowel in positieve als in negatieve zin, zal in een aantal artikelen nader worden ingegaan.
page 50
Controlezeving in de voedingsindustrie   Belangrijk onderdeel van HACCP
Controlezeving in de voedingsindustrie
Belangrijk onderdeel van HACCP Een veilig eindproduct is in de voedingsindustrie van levensbelang. Een recall veroorzaakt niet alleen enorme kosten, maar genereert ook negatieve publiciteit en imagoschade. Haccp (Hazard Analysis Critical Control Points) is een kwaliteitsbewakingssysteem dat zorgt voor een gestructureerde benadering teneinde de veiligheid van producten te garanderen. Dit artikel behandelt hoe in dat kader controlezeving in de verschillende productiestappen kan worden ingezet.
page 54
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising