NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

ARTIKEL
Deel dit artikel
Kwaliteitscontrole van bonenkoffie  bij UCC Coffee Benelux
Download dit artikel als pdf
Is uw adres bekend, dan wordt de pdf meteen geopend, anders krijgt u een link toegestuurd.
Ook ontvangt u onze volgende nieuwsbrief.

Kwaliteitscontrole van bonenkoffie bij UCC Coffee Benelux

Bij UCC Coffee Benelux in Bolsward worden de koffiebonen afkomstig van een steekproef van een nieuwe lading gebrand. Daar wordt vervolgens koffie van gezet en die wordt getest op sensorische eigenschappen. Op de foto is Frans Pyter Terpstra, melangeur en Q-grader, aan het werk bij de monsterbranders. Bij binnenkomst van een nieuwe lading groene bonen beoordeelt de kwaliteitsdienst de koffie op verschillende specificaties, zoals uiterlijk en smaak.
Dit artikel is afkomstig uit Solids Processing www.solidsprocessing.nl ProcesMedia KWALITEITSCONTROLE VAN BONENKOFFIE BIJ UCC COFFEE BENELUX Bij UCC Coffee Benelux in Bolsward worden de koffiebonen afkomstig van een steekproef van een nieuwe lading gebrand. Daar wordt vervolgens koffie van gezet en die wordt getest op sensorische eigenschappen. Op de foto is Frans Pyter Terpstra, melangeur en Q-grader, aan het werk bij de monsterbranders. Bij binnenkomst van een nieuwe lading groene bonen beoordeelt de kwaliteitsdienst de koffie op verschillende specificaties, zoals uiterlijk en smaak. Nadat de containerdeuren zijn geopend, worden er representatieve monsters genomen. Het mengmonster wordt gebrand, gemalen en gezet op verschillende koppen en beoordeeld op de kwaliteit van de bonen (uiterlijk) en natuurlijk op de smaak. De keurmeesters zijn een goed getraind panel. Ze beoordelen de sensorische eigenschappen van de koffie op tal van punten, zoals aroma, de smaak van de koffie in relatie tot de soort en geografische oorsprong van de bonen, en de visuele kenmerken. (Foto: Foodnote) ● 20 Solids Processing | nr. 1 | februari 2020 Solids Processing | nr. 1 | februari 2020 21
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren