Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

ARTIKEL
Fijnstof tot briketten geperst bij zaadproducent Syngenta
Download dit artikel als pdf
Is uw adres bekend, dan wordt de pdf meteen geopend, anders krijgt u een link toegestuurd.
Ook ontvangt u onze volgende nieuwsbrief.

Fijnstof tot briketten geperst bij zaadproducent Syngenta

Herding heeft voor de productielocatie van zaadproducent Syngenta in Enkhuizen een ontstoffingssysteem ontworpen en ge´nstalleerd voor het afvangen van fijnstof. Onderdeel van dit systeem is een briketteerpers van Falach die het fijnstof tot briketten perst.
De pers heeft een voorraadtrechter met niveausensor. Zodra de niveausensor product registreert, wordt de pers actief. Het stof wordt dan samengeperst en afgevoerd naar de afvalcontainer. De persinstallatie perst 50 kilo stof tot briketten, waardoor het afvalvolume met een factor 6 vermindert. Op de uitvoer van de pers is een wiel geplaatst. Zolang er product wordt afgevoerd draait dit wiel. Is er geen afvoer meer, dan stopt het wiel en gaat de pers op stand-by. Zodra de niveausensor in de voorraadtrechter weer product registreert, wordt de pers weer actief en begint de cyclus opnieuw.

Gerelateerde expertise

1. Aanvoer stof uit lter 2. Feed hopper 3. Stofdeeltjes 4. Niveaumetingssensor 5. Aandrijving woelwiel 6. Woelwiel 7. Pompolie-gedreven persplunjer 8. Persplunjer 9. Transport controlesensor 10. Perscilinder 11. Geperste stofschijven 12. Verzamelcontainer 3 4 6 1 9 5 2 8 7 10 12 11 ę 2019 Idiomorf infographics FIJNSTOF WORDT GEPERST TOT BRIKETTEN BIJ ZAADPRODUCENT SYNGENTA Herding heeft voor de productielocatie van zaadproducent Syngenta in Enkhuizen een ontstoffingssysteem ontworpen en ge´nstalleerd voor het afvangen van fijnstof. Onderdeel van dit systeem is een briketteerpers van Falach die het fijnstof tot briketten perst. De pers heeft een voorraadtrechter met niveausensor. Zodra de niveausensor product registreert, wordt de pers actief. Het stof wordt dan samengeperst en afgevoerd naar de afvalcontainer. De persinstallatie perst 50 kilo stof tot briketten, waardoor het afvalvolume met een factor 6 vermindert. Op de uitvoer van de pers is een wiel geplaatst. Zolang er product wordt afgevoerd draait dit wiel. Is er geen afvoer meer, dan stopt het wiel en gaat de pers op stand-by. Zodra de niveausensor in de voorraadtrechter weer product registreert, wordt de pers weer actief en begint de cyclus opnieuw. ● Lees meer over het ontstoffingssysteem bij Syngenta in Solids Processing 2018, nr. 6, (https://www.solidsprocessing.nl/ magazine/2018/SP2018-6p10.pdf). 16 Solids Processing | nr. 1 | februari 2019 Solids Processing | nr. 1 | februari 2019 17 ONTSTOFFING | Herding/redactie Solids Processing | Illustratie: Andries Hof Dit artikel is afkomstig uit Solids Processing www.solidsprocessing.nl ę ProcesMedia
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel