Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Solids Processing 2020-2 31-03-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Solids Processing 2020-2
Recycling: NIR Fibersort-machine sorteert oud textiel op vezelsoort; Infographic: schroefwarmtewisselaars voor koeling hete producten; Bestseller: Olievrije schroefblowers voor voedselveilig transport; Fotospread: Bouw productiehallen Dinnissen in eindfase; Drogen: Preventief onderhoud droger bij Brita; Oproep: Gezocht: Sprekers Industrial Processing/WoTS

Verschenen: 31-03-2020
COVID-19, samen zijn we sterk... Editorial, Vincent Hentzepeter
COVID-19, samen zijn we sterk...
Editorial, Vincent Hentzepeter Het nieuwe coronavirus heeft Europa in sneltreinvaart in zijn greep gekregen, en laat ook de procesindustrie niet ongemoeid. Sinds de aanscherping van de maatregelen door de regering staat LinkedIn vol berichten van bedrijven die een deel van hun personeel en soms zelf iedereen thuis laten werken. De teneur is vaak: We blijven open, maar werken met een beperkt team.
pagina 3
NIR Fibersort-machine sorteert oud textiel op vezelsoort Recycling
NIR Fibersort-machine sorteert oud textiel op vezelsoort
Recycling Door niet-herdraagbaar textiel te sorteren op vezelsoort en opnieuw te vervezelen kan meer textiel gere- cycled worden. Textielsorteerder Wieland Textiles heeft daarvoor de Fibersort-machine ontworpen. In een consortium wordt gewerkt aan het sorteren, vervezelen en vermarkten van de gerecyclede vezels om de kle- dingindustrie circulairder te maken. Het recyclen van afgedankt textiel is in eerste instantie een kwestie van feilloos sorteren.
pagina 10
Schroefwarmtewisselaars voor koeling hete producten Koelen en verwarmen
Schroefwarmtewisselaars voor koeling hete producten
Koelen en verwarmen Van Beek ontwerpt en bouwt schroefwarmtewisselaars onder de product- naam Celsius. Deze schroefwarmtewisselaar kunnen toegepast worden om product te koelen. In de geschetste toepassing gebeurt dit voor zand vanaf zeer hoge temperaturen. Met een begintemperatuur van 1050 C wordt de productstroom afgekoeld naar temperaturen tot onder de 80 C.
pagina 18
Olievrije schroefblowers voor voedselveilig transport Bestseller
Olievrije schroefblowers voor voedselveilig transport
Bestseller Delta Hybrid schroefblowers zijn 100% olie- en residuvrij. Dat maakt ze geschikt voor pneumatisch transport van korrels en poeders in de voedings- en chemische industrie. Drie ISO-certificaten onderstrepen dat. De Aerzen Delta Hybrid schroefblowers met aanzuigdebieten van 110 m3/uur tot 9.000 m3/uur combineren blower- en compressortechnologie in n machine.
pagina 22
Bouw productiehallen Dinnissen in eindfase Fotopagina
Bouw productiehallen Dinnissen in eindfase
Fotopagina Bij Dinnissen in Sevenum verrijst een nieuwe fabriekshal voor de bouw van machines voor de stortgoed- en poeder- verwerkende industrie. De oplevering van wat wel eens Europas modernste productiefaciliteit op dit vlak zou kunnen worden, staat gepland voor juni 2020. De bouw, die medio 2019 begon en onderdeel is van een master- plan, vordert gestaag.
pagina 24
Preventief onderhoud droger bij Brita Drogen
Preventief onderhoud droger bij Brita
Drogen Dankzij jaarlijks preventief onderhoud bedraagt de netto uitvaltijd van de Hosokawa vacumdroger bij waterfilter- fabrikant BRITA slechts acht dagen per jaar. Zon tien jaar geleden installeerde BRITA, de toonaangevende internationale fabrikant van waterfiltersystemen en cartridges, een Hosokawa vacumdroger. De droger wordt gebruikt om de mineralen in waterfilters die worden terugge- stuurd naar BRITA voor recycling, te verwerken.
pagina 31
Gezocht: Sprekers voedselveiligheid en procesoptimalisatie Oproep van beursorganisator FHI
Gezocht: Sprekers voedselveiligheid en procesoptimalisatie
Oproep van beursorganisator FHI Voor Industrial Processing zoekt beursorganisator FHI, federatie van technologiebranches, inspirerende sprekers met een goed verhaal over voedselveiligheid of procesoptimalisatie. Heeft u onlangs een inspirerende presentatie bij- gewoond over voedselveiligheid of procesoptima- lisatie, of heeft u in uw relatienetwerk een goede ingang? Beursorganisator FHI hoort graag van u.
pagina 34
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren