NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2019-3 18-06-2019
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Solids Processing 2019-3
Beurs: Vooruitblik Solids 2019; Brand- en explosieveiligheid: Statische elektriciteit is ‘sluipmoordenaar’; Beurs: Dit was Powtech 2019; Infographic: Temperatuurinstelbare schroefmenger voor homogene mengsels; R&D: Waardecreatie in Avebe Innovatiecentrum; Fotoreportage: Vers veevoer mengen voor 70.000 koeien in de woestijn; Bestseller: Dosering en pneumatisch transport 2.0.

Verschenen: 18-06-2019
Vooruitblik Solids 2019 Drie themapijlers: Duurzaam, Machine en Veiligheid
Vooruitblik Solids 2019
Drie themapijlers: Duurzaam, Machine en Veiligheid Op 2 en 3 oktober 2019 vinden voor de vijfde keer de vakbeurzen Solids en Pumps & Valves samen plaats in Rotterdam Ahoy. Het conferentieprogramma kent drie pijlers: Duurzaam, Machine en Veiligheid met als doel van de twee beurzen samen één processing evenement te maken. Solids en Pumps & Valves vormen samen het grootste processingevenement van de Benelux. In Rotterdam Ahoy staan op 2 en 3 oktober ruim 250 exposanten uit de vloeibare en droge industrie die zich zullen profileren met producten, innovaties en kennis. Diverse componenten en machinebouw staan centraal. De beursvloer bestaat uit twee delen: Vakbeurs Solids (verwerking van poeder en bulk) en Vakbeurs Pumps & Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen). Beide beurzen vormen samen één evenement. Met de pay-off ‘Een kijk in de toekomst van procestechnologie’ zet Easyfairs de thematische beursopzet kracht bij.
pagina 10
Statische elektriciteit is sluipmoordenaar Brand- en explosieveiligheid
Statische elektriciteit is sluipmoordenaar
Brand- en explosieveiligheid Maatregelen tegen de opbouw van statische elektriciteit zijn in de bulkindustrie aardig op orde, maar het kan altijd beter. Zo wordt er bij pneumatisch transport nog te weinig gewerkt met voldoende geleidende verbindingsslangen en manchetten. Juist die onderdelen blijken vaak de oorzaak van silo-explosies. In de bulkindustrie kan statische elektriciteit (SE) onder meer ontstaan door wrijving van een product (korrels, poeders) in een pneumatisch transportsysteem of door contact van een product met de silowand bij het vullen of legen van de silo. De remedie is het beperken van de wrijving, maar dat klinkt eenvoudiger dan het is.
pagina 12
Nederlandse en Belgische exposanten tonen innovaties in Neurenberg Dit was PowTech 2019
Nederlandse en Belgische exposanten tonen innovaties in Neurenberg
Dit was PowTech 2019 Nederland en België waren met ruim 20 stands goed vertegenwoordigd tijdens ’s werelds grootste vakbeurs voor de stuks- en stortgoedindustrie. Een fotoverslag met hoogtepunten uit Neurenberg. Veel belangstelling was er bij Van TongerenKennemer voor deze enorme batchmenger die wel 6.000 kg zetmeel per uur kan verwerken. Voor een specifieke toepassing bij een afnemer zullen er vier in serie worden geplaatst (goed voor 24.000 kg per uur) in combinatie met centrifuges van Andritz en drogers. Veel passanten gunden zich via het luik een blik op het interne gedeelte met de imposante schroef met paddels.
pagina 16
Temperatuurinstelbare schroefmenger voor homogene mengsels Mengtechnologie
Temperatuurinstelbare schroefmenger voor homogene mengsels
Mengtechnologie De Celsimix van Van Beek Schroeftransport mengt ingrediënten op een vooraf bepaalde temperatuur. Dankzij zijn thermische functionaliteit kan de apparatuur homogene mengsels creëren van verschillende componenten, zowel vaste als vloeibare. De Celsimix is uitgerust met twee schroeven die beide verwijderd kunnen worden voor eenvoudige en zorgvuldige reiniging. De machine is volgens de fabrikant stil, energiezuinig en compact. Bovendien is de mengapparatuur volledig aanpasbaar en daarom geschikt voor veel verschillende toepassingen in de voedings- en chemische industrie. De Celsimix mengt net zo makkelijk karamel met noten als basis voor mueslirepen als kalksteen met polyolefine voor tapijttegels!
pagina 20
Waardecreatie in Avebe innovatiecentrum Innovatie
Waardecreatie in Avebe innovatiecentrum
Innovatie Het vorig jaar september geopende Innovatiecentrum huisvest onder meer de onderzoekers en salesmedewerkers van Avebe die tot voor kort verspreid zaten over drie locaties in Veendam en Foxhol. Het resultaat is meer dan de som der delen, veel meer zelfs. Het nieuwe centrum op de Zernike Campus in Groningen beschikt behalve over kantoorunits en ontvangstruimten over laboratoriumfaciliteiten voor zowel fundamenteel als praktisch onderzoek. Ook biedt het onderdak aan startups (zie kader) en zijn er eigen proeffaciliteiten, zowel letterlijk, in de vorm van een ‘culinary kitchen’, als figuurlijk in de vorm van een proeffabriek.
pagina 22
Vers veevoer mengen voor 70.000 koeien in de woestijn Mengen en doseren
Vers veevoer mengen voor 70.000 koeien in de woestijn
Mengen en doseren Voor een van de grootste melkveebedrijven ter wereld heeft Jansen&Heuning met zijn partner een complete veevoerfabriek gebouwd in Saoedi-Arabië voor de productie van een voedermengsel van granen en ruwvoer. Het mengproces werd onvoldoende beheerst, terwijl toediening van een nauwkeurig samengesteld mengsel essentieel is voor een optimale melkproductie. Op de locatie worden vanuit een groot aantal verschillende soorten granen 16 recepten samengesteld, klaargezet in silo’s en van daaruit opgemengd in grote voermengers met het ruwvoer. Dit alles met een capaciteit van 90 ton per uur.
pagina 26
Dosering en pneumatisch transport 2.0 VDL geeft roterende sluizen een eigen draai
Dosering en pneumatisch transport 2.0
VDL geeft roterende sluizen een eigen draai Specialist in roterende sluizen VDL Industrial Products levert oplossingen voor de bulkindustrie, zoals de Medium Duty range. Deze doseersluizen zijn het resultaat van gericht marktonderzoek en vernuftig R&D-werk. Roterende sluizen worden gebruikt als luchtslot onder stoffilters, cyclonen, als doseerder onder schroeftransporteurs en als afvoermechaniek voor droge stoffen uit onder andere silo’s. De doseersluizen uit de Medium Duty range van VDL zijn speciaal ontwikkeld voor het doseren en pneumatisch transporteren van poeder- en korrelvormige producten.
pagina 31
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren