NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2018-6 04-12-2018
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Solids Processing 2018-6
Ontstoffing: Site-brede aanpak van stofproblematiek; Coverstory: van standaard naar hoogwaardige aandrijving met precisie-encoder; Automatisering: Vliegasbemonstering geautomatiseerd; Bestseller: Flow meten, onafhankelijk van de producteigenschappen; Infographic: Composiet silo’s; Beurs: Twee keer prijs tijdens IP; Beurs: Oranje tintje op Solids Dortmund; Beurs: Fotoverslag Solids Antwerpen 2018.

Verschenen: 04-12-2018
Zaadveredelaar Syngenta vernieuwt filterinstallaties Site-brede aanpak van stofproblematiek
Zaadveredelaar Syngenta vernieuwt filterinstallaties
Site-brede aanpak van stofproblematiek Stof dat vrijkomt bij het verwerken en verpakken van zaden vormt een reëel gevaar voor mens en proces. Stofexplosies veroorzaken bedrijfsschade, (fijn)stof veroorzaakt gezondheidsschade. Met het innoveren van de filterinstallaties sloeg zaadveredelingsbedrijf Syngenta Seeds Nederland twee vliegen in één klap. De moderne zaadveredelaars zijn hightechbedrijven die met hoogwaardige apparatuur werken, maar die ook kampen met hele down-to-earth problemen, zo blijkt bij Syngenta Seeds Nederland. Dit is de eerste groentezaadveredelaar die kiest voor een grootschalige aanpak van de stofproblematiek.
pagina 10
Van standaard naar hoogwaardige aandrijving met precisie-encoder Coverstory Vincent Hentzepeter
Van standaard naar hoogwaardige aandrijving met precisie-encoder
Coverstory Vincent Hentzepeter De bulkindustrie kan de precisiegraad van processen verbeteren door montage van een magnetische pulsgever tussen motor en tandwielkast. Hiermee zijn verouderde aandrijvingen te moderniseren. De signaalterugkoppeling van deze technologie maakt onder meer bij doseerapparatuur, mengers en vulapparatuur een exactere toerentalregeling en verbetering van de positionering en dosering mogelijk. Een magnetische pulsgever of encoder kan bestaande aandrijvingen moderniseren en de precisie van processen aanzienlijk verbeteren. De toegevoegde waarde van deze technologie zit in het verbeteren van de aansturing van veelvoorkomende processen in de bulkindustrie. Encoders koppelen signalen van de aandrijving terug naar het proces, zodat procesonderdelen synchroon gaan lopen. Een encoder meet de asomwentelingen van de motor, geeft die signalen door aan de plc, waarmee de frequentieregelaar de aansturing van het proces preciseert. Of het nu gaat om het positioneren van verpakkingen, het doseren van stortgoed of poeders, de timing van transportbanden of het roeren van product, een encoder kan elke bestaande aandrijving optimaliseren.
pagina 14
Monstername-installaties van TEMA in gebruik bij Energiecentrale  Vliegasbemonstering geautomatiseerd
Monstername-installaties van TEMA in gebruik bij Energiecentrale
Vliegasbemonstering geautomatiseerd Sinds 2015 staat in de Eemshaven een ultramoderne energiecentrale, gebouwd volgens de laatste technische inzichten. De handmatige sampling van vliegas vormde daarbij tot voor kort een dissonant, maar daar is inmiddels een oplossing voor gevonden. Het kloppend hart van de energiecentrale wordt gevormd door twee Ultra Super Critica-ketels die met een hoog rendement stoom produceren van 285 bar en 600 °C. Hiermee wordt een turbine aangedreven waaraan een generator is gekoppeld, goed voor de levering van circa 800 megawatt aan het hoogspanningsnet. De centrale kent een lage uitstoot van schadelijke stoffen, doordat de rookgassen worden ontdaan van vliegas, NOx en zwavelbestanddelen.
pagina 16
Flow meten, onafhankelijk van de producteigenschappen Bestseller Erik te Roller
Flow meten, onafhankelijk van de producteigenschappen
Bestseller Erik te Roller Om de flow van een bulkmateriaal, zoals graan, cement of granulaat te meten, gebruiken bedrijven vaak een flowmeter. Die bepaalt de hoeveelheid product in kilogram per uur. Maar de ene flowmeter is de andere niet. Normaal moet een flowmeter per product worden ingeregeld, maar bij de Master Bulkslide van Rice Lake hoeft dat niet, want die meet onafhankelijk van producteigenschappen zoals stortgewicht en hardheid. Sinds jaar en dag is de zogenaamde valplaat de meest gebruikte flowmeter. Hierbij botst het materiaal tegen een schuin geplaatste plaat en oefent er zodoende een kracht op uit. Hoe groter de flow, des te groter de kracht. Het kalibreren van zo’n flowmeter komt neer op het bepalen van de kracht bij een bepaalde productstroom. Het probleem is alleen dat de kracht die het product bij de botsing uitoefent, afhankelijk is van zijn producteigenschappen.
pagina 20
Terugblik WoTS 2018, World of Industrial Processing Twee keer prijs tijdens IP
Terugblik WoTS 2018, World of Industrial Processing
Twee keer prijs tijdens IP Tijdens WoTS 2018 gingen op de World of Industrial Processing de publieksprijs en de PiP Award naar een leverancier in de drogeprocesindustrie. Verder waren er onder meer nieuwe ontwikkelingen in luchtfiltering te zien. Van Beek sleepte zowel de publieksprijs als de Proces Innovatie Prijs (PiP) in de wacht. De PiP ging naar de Twister, een verticale schroefwarmtewisselaar voor het verwerken van viskeuze producten in de voedsel- en petrochemische industrie. Van Beeks R&D-afdeling heeft de technologie samen ontwikkeld met Kapp, gespecialiseerd in warmteoverdracht en warmtewisselaars. De Twister bestaat uit een verwarmde of gekoelde binnenbuis die statisch in een dubbelwandige buitenmantel staat met daartussen een asloze schroef die al draaiend langs de wanden schraapt. Na het vullen van de te verwarmen of koelen slurry in de ruimte tussen binnenbuis en buitenmantel, wordt dit bij ongeveer 16 bar door de installatie geperst. De draaiende schroef voorkomt daarbij verkleving van het product aan de binnenbuis en buitenmantel. Volgens Van Beek is dit warmtewisselaarontwerp minder storingsgevoelig en is minder onderhoud vereist dan bij de bestaande geschraapte warmtewisselaars, waar de kunststofschrapers regelmatig vervanging behoeven. Ook is het warmte-overdragende oppervlak vergroot, terwijl de machine compact is gehouden.
pagina 24
Oranje tintje op Solids Dortmund Beursterugblik met fotoverslag
Oranje tintje op Solids Dortmund
Beursterugblik met fotoverslag De stortgoedbeurs Solids Dortmund, voorheen Schüttgut, trok de nodige Nederlanders en Belgen. Het Benelux-paviljoen waar Machevo-leden gezamenlijk exposeerden gaf hal 4 een oranje tintje. Een fotoverslag van de eerste beursdag. Het Benelux paviljoen op Solids Dortmund. De meningen over een gezamenlijke presentatie zijn gemengd. De kleur ‘oranje’ vinden sommige Belgen te Nederlands. Ook ligt de plek, ver achter de hoofdingang, wat uit de loop, waardoor de toestroom van het publiek langzaam op gang kwam. Gesuggereerd werd ook de signaalkleur lichtblauw te gebruiken, om hiermee ‘schone lucht en productieprocessen’ te onderstrepen, waar veel van de getoonde technologieën op gericht zijn.
pagina 26
Solids Processing World Internationaal Scott Hentzepeter
Solids Processing World
Internationaal Scott Hentzepeter Een nieuwe Canadese melkpoederfabriek van het Chinese Feihe International kan veel last krijgen van de handelsoorlog tussen de VS en China. De Chinese producent van babyvoeding heeft onlangs $225 miljoen geïnvesteerd in een Canadese melkpoederfabriek met een capaciteit van 60.000 ton babymelkpoeder. Zo’n 85% hiervan zou naar de Chinese markt gaan. Door de herziening van het Noord-Amerikaanse vrijhandelscontract mag in het eerste jaar echter slechts 13.333 ton koemelkpoeder vanuit Canada geëxporteerd worden.
pagina 28
Fotoverslag Antwerpse beurs voor stortgoedtechnologieën Nog 1x Solids Antwerpen 2018
Fotoverslag Antwerpse beurs voor stortgoedtechnologieën
Nog 1x Solids Antwerpen 2018 Solids Antwerpen op 17 en 18 oktober 2018 in Antwerp Expo trok ruim 1.500 bezoekers. Zo’n 120 leveranciers toonden de laatste ontwikkelingen in de bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen. Een fotoverslag. Poeth had zijn ‘AirConveyor’ als blikvanger, een luchtgedragen systeem voor het breukloos transporteren van bulkgoederen over zowel korte als lange afstanden. Vlak onder de transportband wordt een krachtige luchtfilm gecreëerd om bulkgoederen ‘zwevend te houden’ volgens het principe van een hovercraft. Dit elimineert nagenoeg alle draaiende elementen van conventionele bandtransportsystemen en scheelt volgens Poet tot 40% in het energieverbruik. Dit beperkt de slijtage en dus ook het onderhoud sterk. Het transport is zo ook stiller. ●
pagina 30
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren