Koffie selecteren, branden en verpakken is en blijft een ambacht
Vergis je niet in het ambacht van koffiebrander Koffie selecteren, branden en verpakken is en blijft een ambacht. Zeker als er voor meer dan 700 huismerken in heel
Europa geproduceerd moet worden. Vanuit de verpakkingsafdeling vertelt Mark Brugmans, directeur Operations bij
koffiebrander UCC Coffee Benelux, wat daar zoal bij komt kijken.
Bij UCC in Bolsward rolden vroeger koffiemerken
als Gala en Drie Mollen van de band. De Friese
koffiebrander is inmiddels onderdeel van het
Japanse UCC en heeft zich gespecialiseerd in de
productie van private label-koffie. Daarin is het
bedrijf de grootste van Europa. De branderij is
bovendien na de Jacobs DE-locatie in Utrecht de
grootste Nederlandse koffiebranderij. Op jaarbasis
verwerkt UCC Bolsward 30 miljoen kilo groene
(ongebrande) koffiebonen, goed voor bijna 1
miljard liter vers gezette koffie. Er wordt hier voor
meer dan 700 huismerken geproduceerd. Zo veel
opdrachtgevers, zoveel eisen en wensen.