NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2018-3 05-06-2018
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Solids Processing 2018-3
Expertvisie triltechniek: ‘We bouwen machines die nog niet bestaan’; Preview Achema: driejaarlijks mega-event in Frankfurt; Maintenance Manager 2018 Maarten Habets voelt zich change manager

Verschenen: 05-06-2018
Deutsche Gründlichkeit Column Vincent Hentzepeter
Deutsche Gründlichkeit
Column Vincent Hentzepeter Bij beurzen gaat het in de marketing steeds minder om de bezoekersaantallen en steeds meer om de kwaliteit van de bezoekers. Die kwaliteit dat bent u. Coördinerend of leidinggevend op de werkvloer, medebepalend of -beslissend bij investeringen en uiteraard goed opgeleid. Dat soort bezoekers zien beursorganisaties en exposanten graag naar de stands, congressen en netwerkbijeenkomsten komen. Het percentage beslissers dat de beurs bezoekt, maakt de beurs tot een succes, niet de grote getallen. Liever kwaliteit dan kwantiteit, is het motto. Voor u als beursbezoeker zal kwaliteit van het expositieaanbod zeker ook zwaar meetellen, maar kwantiteit zal ook belangrijk zijn. U wilt een zo compleet mogelijk aanbod van technieken en oplossingen voor uw processen. Natuurlijk is een beurs een mooi moment om fabrikanten en leveranciers die u kent en waar u mee samenwerkt, de hand te schudden en even bij te praten.
pagina 3
We bouwen machines die nog niet bestaan Triltechniek is een ambacht dat alleen de specialisten tot in de vereiste puntjes beheersen
We bouwen machines die nog niet bestaan
Triltechniek is een ambacht dat alleen de specialisten tot in de vereiste puntjes beheersen Ontwikkelingen spelen zich af in de talrijke niches van dit vakgebied, dat in bijna 95% van de projecten om maatwerk en doordachte oplossingen vraagt. “Elke klant wil zijn eigen installatie,” zegt directeur Paul Schriek van Invicon. Zonder triltechnologie is de handling van droge stoffen in industriële processen eenvoudigweg ondenkbaar. Niet alleen om producten onbeschadigd te zeven, te scheiden, te doseren en zo compact mogelijk te verpakken voor verder transport, maar ook om bunkers, silo’s en tankwagens leeg te kloppen. In zijn kantoor in Loosdrecht wijst directeur Paul Schriek van Invicon Industrial op onze koffiekopjes. “Bij koffiebonen mogen geen vuiltjes zitten. De goedkope kunststofmalers in koffiemachines zijn kwetsbaar voor steentjes. Alleen dankzij triltechnieken krijg je de vereiste zuiverheidsgraad en kwaliteit. Als een steentje net zo groot als een koffieboon is, moet je op soortelijk gewicht kunnen scheiden.”
pagina 8
Preview Achema 2018 Bezoek ’s werelds grootste chemiebeurs, 11-15 juni, Frankfurt am Main
Preview Achema 2018
Bezoek ’s werelds grootste chemiebeurs, 11-15 juni, Frankfurt am Main Na drie jaar is het in juni weer tijd voor de ACHEMA, ’s werelds grootste vakbeurs voor chemische technologieën en processen. Met recht een megaevent dat de afgelopen twee edities ruim 165.000 bezoekers trok en zo’n 3.800 exposanten telde. De 32ste editie van Achema focust op de betekenis van biotechnologie voor de chemie, flexibeler produceren, en logistiek in de chemie en farmacie. Achema wordt steeds internationaler. Zo was tijdens de vorige Achema in 2015 al meer dan de helft van de stands van niet-Duitse origine; in 2012 waren Duitse bedrijven nog in de meerderheid. Die verschuiving zet dit jaar door. Twee dagen is minimaal nodig om een goed beeld te krijgen van het expositieaanbod.
pagina 10
Lastige poeders hygiënisch, constant en flexibeler doseren De Precision Active Feeder
Lastige poeders hygiënisch, constant en flexibeler doseren
De Precision Active Feeder Precision en TBMA hebben in een tijdvak van drie maanden een feeder ontwikkeld om moeizaam stromende producten efficiënt en met een constante flow te kunnen doseren. De brede debietrange maakt hem flexibel inzetbaar in de voedingsindustrie. De Precision Active Feeder, kortweg PAF, is er in drie modellen, maar kan desgewenst ook tailormade gedimensioneerd worden. De brede debietrange maakt hem inzetbaar voor verschillende industrieën. Lastige poeders zijn er hygiënisch, constant en flexibeler mee te doseren, vertelt Mario van de Graaff, mede-eigenaar bij Klinkenberg/ Precision. “Precision ontwierp het modulaire concept in een periode van zo’n 12 weken. De PAF is ontworpen voor het doseren van producten met slechte stromingseigenschappen, waaronder kleverige en/of vettige poeders. Enkele toepassingen zijn weipoeder, melkpoeder en cacaopoeder.”
pagina 12
Mycotoxine-sneltest voor veevoer In 20 minuten zelf on-site resultaat
Mycotoxine-sneltest voor veevoer
In 20 minuten zelf on-site resultaat Masterlab in Boxmeer, Nutreco’s kwaliteitslaboratorium, heeft een testsysteem gelanceerd waarmee operators in Nutreco-vestigingen wereldwijd zelf schimmelgifstoffen in grondstoffen kunnen meten. Mycomaster heet het snelle, efficiënte alternatief voor analyses die normaal alleen in een lab uit te voeren zijn. Solids Processing | nr. 3 | juni 2018 15 Vincent Hentzepeter | Fotografie: Foodnote | KWALITEIT EN VEILIGHEID wassen als granen, rijst en maïs met deze gifstoffen besmetten bij een verkeerde teeltmethode of bij vochtige condities tijdens de groei en de opslag. Diverse mycotoxines zijn kankerverwekkend, zelfs ‘ Uitlezen is net zo eenvoudig als bij een zwangerschapstest’ Een geëxtrudeerd veevoederproduct wordt in een monsterpot gedaan in een lab. in zeer lage gehaltes. De bepaling van het eventuele mycotoxinegehalte geeft een indicatie voor het toedienen van de hoeveelheid voeradditief om deze gifstoffen te neutraliseren. Daarmee is de Mycomaster een belangrijke schakel in de kwaliteitsborging van feed-gigant Nutreco. ON-SITE De Mycomaster is een simpel apparaat dat de operator stapsgewijs door het analyseproces leidt. De operator voert zaken in als ID, monsternummer, batchnummer en toeleverancier, kiest Mycomaster is niet alleen de naam van het concept, maar ook van het testapparaat voor de screening van grondstoffen op schimmelgifstoffen, ofwel mycotoxines.
pagina 15
Thermisch gespoten coating vertraagt slijtage Thermisch spuiten is niet goedkoop maar wel een investering die loont
Thermisch gespoten coating vertraagt slijtage
Thermisch spuiten is niet goedkoop maar wel een investering die loont Een metalen, keramische of carbidelaag aanbrengen om slijtage en corrosie tegen te gaan, dat kan met thermisch spuiten. Draad- of poedervormige deeltjes worden met een zorgvuldig uitgekiende combinatie van snelheid en temperatuur op het voorwerp gespoten. Thermisch spuiten verlengt de levensduur van onderdelen soms met wel 30 jaar. “Het samenspel tussen poeder en koeling en parameters als spuitafstand en de wijze van poederinjectie bepalen uiteindelijk hoe de coating er uitziet en over welke eigenschappen die beschikt”, zegt Menno Zwetsloot, managing director van Flame Spray Technologies in Duiven. Met meer dan 250 systemen en meer dan 1.000 afnemers wereldwijd is Flame Spray een belangrijke speler in de Thermal Spray-industrie. Thermisch spuiten is een behandelingstechniek waarbij een metaallegering of -verbinding, keramiek of carbide in draad- of poedervorm op een oppervlak wordt aangebracht (zie figuur 1). De hoge kinetische • hoge snelheid - lage temperatuur: dit leidt bij spuitdeeltjes met een hoge eigen sterkte, bijvoorbeeld wolframcarbiden, tot uitstekende deklagen.
pagina 18
Groningse impuls voor innovati es in de biobased economy Zernike Advanced Processing (ZAP)
Groningse impuls voor innovati es in de biobased economy
Zernike Advanced Processing (ZAP) Met de (officiële) opening in september van Zernike Advanced Processing (ZAP) Groningen is Noord-Nederland een topfaciliteit voor experimenteel bio-based onderzoek rijker. In deze semi-industriële omgeving werken kennisinstellingen en bedrijven samen aan innovatieve oplossingen voor de circulaire economie, die gebaseerd is op hernieuwbare grondstoffen. Binnen ZAP Groningen wordt gewerkt met resten van biomassa, zoals suikerbieten, aardappelen, gras, snoeimateriaal en hennep. Allemaal stromen die ruim voorradig zijn in de regio. Het toegepaste onderzoek binnen de ZAPfaciliteit richt zich op de verwaarding van biomassa door verwerking in materialen voor de productie van farmaceutische-, cosmetische- en nutraceutische producten. Daarbij ligt de focus tot nu toe op biotechnologische omzettingen voor groene chemie, bioraffinage en Smart Processing.
pagina 22
Succesvol hergebruik MDF-restmateriaal Maatwerk van Ventilec
Succesvol hergebruik MDF-restmateriaal
Maatwerk van Ventilec Ventilec, gespecialiseerd in de productie en montage van onder meer mengers, elevatoren, bigbag-stations, pneumatische transportsystemen en silo’s, doet niet aan standaardoplossingen, wel aan maatwerk. Het leveren van maatwerk is mede mogelijk omdat alle daarvoor benodigde expertise intern bij de onderneming in Lokeren voorhanden is. Het nut daarvan bleek ook recent weer bij een project gericht op hergebruik van MDF-restmateriaal. Een Belgische firma kampte met het probleem dat het bij de productie vrijkomende MDF-stof onder de noemer ‘afval’ diende te worden afgevoerd. Omdat het om substantiële hoeveelheden (her)bruikbaar materiaal ging – MDF bestaat uit gedroogde houtvezels die met behulp van harsen met elkaar zijn verbonden – werd de noodzaak van hergebruik van het restmateriaal groter, ook in het kader van de roep om duurzaamheid.
pagina 25
Koninklijke opening emissiearme compostfabriek CNC Grondstoffen
Koninklijke opening emissiearme compostfabriek
CNC Grondstoffen Een van de modernste compostfabrieken ter wereld is op 13 april door Koning Willem-Alexander geopend. CNC Grondstoffen verwerkt jaarlijks ruim 600.000 ton paardenmest, kippenmest, stro en gips tot een hoogwaardige compost voor de teelt van champignons op substraat. Voor het proces worden de grond- en reststoffen maximaal hergebruikt. Luchtwassers verwijderen de penetrante ammoniakgassen die vrijkomen bij de compostering. Teruggewonnen ammoniak wordt opnieuw gebruikt in het productieproces. Het bedrijf gebruikt biobedden gevuld met boomschors om de mestgeur te neutraliseren. Deze bevat micro-organismen die geurstoffen opnemen.
pagina 26
Ontmoet elkaar in het hart van de industrie Accountmanager Marita Marcelis van Easyfairs blikt vooruit op Solids Antwerpen
Ontmoet elkaar in het hart van de industrie
Accountmanager Marita Marcelis van Easyfairs blikt vooruit op Solids Antwerpen Solids Antwerpen wordt op 17 en 18 oktober 2018 in Antwerp Expo gehouden. Marita Marcelis, accountmanager bij beursorganisator Easyfairs, blikt vooruit op dit belangrijke netwerkevent voor de droge procesindustrie in de Benelux. 28 Solids Processing | nr. 3 | juni 2018 Solids Processing | nr. 3 | juni 2018 29 BEURS | Vincent Hentzepeter Wat maakt Solids Antwerpen tot een netwerkmoment? “Dit event is laagdrempelig. Je kunt er gemakkelijk contact leggen met bekende en nieuwe leveranciers, ervaringen delen binnen de stortgoedsector en experts praktische vragen voorleg- Deelnemen? Er zijn nog een aantal plaatsen op de plattegrond beschikbaar. Neem bij interesse contact op met Marita Marcelis: +31 (0)183 680 638 / marita.marcelis@easyfairs.com
pagina 28
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren