NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2013-5
Procesoptimalisering; Ultrasoon zeven; Bodemas als bouwmateriaal; Mueslifabriek Alpuro; Bigbag-handlingsysteem; etc.

Verschenen: 05-11-2013
Slimmer werken Column Henk Klein Gunnewiek
Slimmer werken
Column Henk Klein Gunnewiek Er is niks mis met hard werken, zei mijn moeder vroeger al. Inmiddels ben ik het met haar eens, maar dan is het wel fijn als je er een beetje plezier in hebt. In de huidige tijd moet iedereen een tandje bijzetten. De kostprijs moet omlaag, de efficiency moet verbeterd, de output moet omhoog, de uptime moet beter en de variatie aan eindproducten neemt toe zodat de productielijn flexibel moet zijn.
pagina 3
ICL Fertilizers produceert 550.000 ton fosfaatkunstmest per jaar in Amsterdam Voortdurende optimalisering van een honderd jaar oud proces
ICL Fertilizers produceert 550.000 ton fosfaatkunstmest per jaar in Amsterdam
Voortdurende optimalisering van een honderd jaar oud proces Op de locatie van ICL Fertilizers Europe CV in Amsterdam werken 160 mensen. De voornaamste activiteit van het bedrijf is de productie van kunstmest. Dat gebeurt door het bewerken van fosfaatertsen. Omdat de grondstoffen die in Amsterdam gebruikt worden niet explosief zijn, kent het bedrijf geen Atexmaatregelen. De stoffen zijn wel abrasief, vertellen managing director Anthony Zanelli en plant engineer Hermen Musch. Uitdagingen zijn er dus genoeg.
pagina 12
Door overname ruimte voor nieuwe investeringen bij Pemco Brugge Ultrasoon zeven voor betere kwaliteit en meer capaciteit
Door overname ruimte voor nieuwe investeringen bij Pemco Brugge
Ultrasoon zeven voor betere kwaliteit en meer capaciteit Pemco Brugge produceert email voor onder meer industriële toepassingen, zoals het beschermen van binnenwanden van boilers of bakovens. Om het de emailleerbedrijven makkelijker te maken, heeft het bedrijf kant-en-klaar mixen leverbaar volgens afnemerspecificaties. “Ultrasoon zeven verbetert de kwaliteit van de mixen en vergroot de mixcapaciteit”, legt productiemanager Patrick De Muyt uit.
pagina 16
Matrijzenfabriek pompt 100 m3 water per uur op voor koeling Koudeopslagrecirculatie biedt procesindustrie duurzame energie
Matrijzenfabriek pompt 100 m3 water per uur op voor koeling
Koudeopslagrecirculatie biedt procesindustrie duurzame energie Water van 12°C uit zandlagen onder het aardoppervlak kan duurzaam en efficiënt worden ingezet voor het koelen van industriële processen. Hoewel het opgepompte water gekoeld moet worden voor het terug in de aarde wordt gepompt, is koudeopslagrecirculatie een bijzonder efficiënte techniek. Een kunststofverwerkend bedrijf in de Vlaamse Kempen koos in 2012 voor een installatie met deze technologie, in plaats van te investeren in nieuwe mechanische koelinstallaties. De energiekosten daalden met bijna tweederde terwijl de terugverdientijd slechts 3,5 jaar is.
pagina 20
HVC en Boskalis Dolman lanceren innovatieve opwerking  Een beter tweede leven voor AEC-bodemas
HVC en Boskalis Dolman lanceren innovatieve opwerking
Een beter tweede leven voor AEC-bodemas De 1,5 miljoen ton bodemas die jaarlijks na verbranding in de ketels van de afvalenergiecentrales (AEC’s) achterblijft, vindt zijn weg naar wegfunderingen en geluidswallen. De overheid stelt vergaande eisen aan het toepassen van het steenachtige restproduct. De inspanningen zijn erop gericht AEC-bodemas als bouwstof schoon en vrij toepasbaar te maken. Met hun innovatieve opwerkingsinstallatie bijten HVC en Boskalis Dolman in een tweejarig onderzoekstraject het spits af.
pagina 22
Nieuw automatiseringssysteem voor kalvervoerproducent Mueslifabriek Alpuro draait bijna volautomatisch
Nieuw automatiseringssysteem voor kalvervoerproducent
Mueslifabriek Alpuro draait bijna volautomatisch Alpuro produceert muesli van granen op recept voor kalveren van boeren in Europa. Sinds begin dit jaar draait het bedrijf met een nieuwe, geautomatiseerde productielijn. Plant manager Johan Roseboom is zeer tevreden en legt uit hoe het nieuwe systeem werkt.
pagina 26
Vernieuwend en snelgroeiend Rijk Zwaan kijkt voortdurend naar de toekomst Overstap naar bigbag-handlingsystemen maakt processen efficiënter
Vernieuwend en snelgroeiend Rijk Zwaan kijkt voortdurend naar de toekomst
Overstap naar bigbag-handlingsystemen maakt processen efficiënter In 1924 gestart als familiebedrijf, anno 2013 wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige groenterassen en -zaden voor telers. Rijk Zwaan, bezig met een fikse uitbreiding, behoort tot de internationale top vijf van veredelingsbedrijven in groentezaad. De controle en verpakking van de productie vindt centraal plaats in De Lier. Rijk Zwaan streeft continu naar efficiencyverbetering. Dat leidde voor de afdeling verpakkingen tot de aanschaf van bigbag-handlingsystemen. “De impact op de processen is groot. We winnen tijd, werken veiliger én prettiger”, vertelt René Heijink, hoofd verpakkingen.
pagina 30
Inteqnion automatiseert volledige bulkprocessen Oplossing is nooit standaard, maar altijd afgestemd op de specifieke omstandigheden
Inteqnion automatiseert volledige bulkprocessen
Oplossing is nooit standaard, maar altijd afgestemd op de specifieke omstandigheden Efficiënt en goed automatiseren vereist kennis van zowel de branche, de processen als de oplossingen. Omdat de medewerkers van Inteqnion van oudsher kennis en ervaring hebben opgedaan in de graanverwerkende en mengvoederindustrie, richt het bedrijf zich inmiddels wereldwijd vooral op deze takken van sport. Ook werd er een eigen softwareprogramma ontwikkeld – Batch Explorer – dat specifiek is afgestemd op bulkgerelateerde industrieën.
pagina 34
Leveranciers, adviseurs en gebruikers over explosieveiligheid en discrepantie tussen theorie en prak ‘De doelpalen worden continu verzet’
Leveranciers, adviseurs en gebruikers over explosieveiligheid en discrepantie tussen theorie en prak
‘De doelpalen worden continu verzet’ Tien mannen en een vrouw (auteur) schoven op 30 mei in Houten aan voor een rondetafelgesprek over explosieveiligheidssystemen. Gastheer Fike wilde van leveranciers, adviseurs en gebruikers weten hoe de hazen lopen. Aan Filip Verplaetsen van het Belgische Adinex, deskundige op het gebied van explosieveiligheid, de taak de discussie in goede banen te leiden.
pagina 38
Beurs Solids viert jubileum: Tien jaar Rotterdam Veel bezoekers met concrete investeringsplannen
Beurs Solids viert jubileum: Tien jaar Rotterdam
Veel bezoekers met concrete investeringsplannen Op de beurs Solids, op 2 en 3 oktober in Ahoy, Rotterdam, heerste een uiterst positieve stemming. De verwachtingen van organisator easyFairs waren vooraf al hooggespannen. De combinatie met de beurs Pumps & Valves bleek voor de doelgroep heel interessant. Niet alleen kwamen er veel bezoekers, ruim 2.500, uiteindelijk toonden zowel bezoekers als exposanten zich uiterst tevreden en enthousiast.
pagina 42
Dag van de Chemie 2013 druk bezocht Gastvrij Niacet biedt 800 bezoekers kijkje achter de schermen
Dag van de Chemie 2013 druk bezocht
Gastvrij Niacet biedt 800 bezoekers kijkje achter de schermen Niacet in Tiel is één van de 38 bedrijven die 5 oktober deelnamen aan de door de VNCI georganiseerde Dag van de Chemie. De open dag bij het bedrijf trok bijna 800 bezoekers, die tekst en uitleg kregen over deze bijzondere onderneming die allerlei zouten produceert. Plant manager Martin van Heiningen is al meer dan 35 jaar werkzaam bij ‘zijn’ bedrijf en is daar trots op. “Ik ben hier ooit als uitzendkracht in de productie begonnen. Inmiddels ben ik als directeur operations verantwoordelijk voor alles wat op het terrein gebeurt.”
pagina 44
Zijderlaan verzorgt op- en overslag van landbouwproducten Zoeken naar groeimarkten
Zijderlaan verzorgt op- en overslag van landbouwproducten
Zoeken naar groeimarkten Zijderlaan exploiteert in Waspik een op- en overslaglocatie voor bulkgoederen aan het water, een aftakking van de Bergse Maas. Hier kunnen schepen tot een grootte van 1.750 ton aan de kade afmeren. De opslagcapaciteit bedraagt 35.000 ton, is gecompartimenteerd, voornamelijk overdekt en in één hal, volledig volgens Atex-normen. Ook vinden er bewerkingen plaats, hoewel de houtmolen even stilligt.
pagina 48
Nationaal Industrie Debat 2013 Volop kansen, maar technisch personeel is probleem
Nationaal Industrie Debat 2013
Volop kansen, maar technisch personeel is probleem Nederland kan de productie die naar het buitenland is verdwenen weer terughalen door research, ontwikkeling en industriële activiteit opnieuw bij elkaar te brengen. De industrie staat prominent op de economische agenda. Technologische ontwikkelingen bieden volop kansen om internationaal te concurreren met lagelonenlanden. Dat betekent echter wel dat alle zeilen moeten worden bijgezet om de daling aan productiviteit en winstgevendheid van diezelfde industrie - vanwege tekorten aan technisch geschoold personeel - op te lossen.
pagina 50
Toename van overslag droge bulk Cijfers Havenbedrijf Rotterdam vertonen positieve tendens
Toename van overslag droge bulk
Cijfers Havenbedrijf Rotterdam vertonen positieve tendens In de Rotterdamse haven nam het eerste half jaar de overslag van kolen toe. Ook werd er meer ijzererts, schroot, agribulk en overig droog massagoed overgeslagen. Een teken van economisch herstel of spelen andere factoren een rol?
pagina 52
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren