Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2013-1
Blaastransport Cargill Cocoa; Solids Antwerpen; Ontstoffingsinstallatie; Kunststofverwerking; Explosies in elevator; Beroepskeuze; etc

Verschenen: 05-03-2013
Cargill Cocoa & Chocolate breidt capaciteit in Wormer uit Blazen in plaats van vacuŁmtransport
Cargill Cocoa & Chocolate breidt capaciteit in Wormer uit
Blazen in plaats van vacuŁmtransport De productielocatie van Cargill in Wormer is de afgelopen drie jaar geheel verbouwd om de capaciteit uiteindelijk met 50% te kunnen vergroten. Binnen het bestaande gebouw is ruimte gecreŽerd voor nieuwe apparatuur. Het besturingssysteem is helemaal vernieuwd. Maar ook de pneumatische transportsystemen zijn van vacuŁmtransport omgezet in blaastransport, met een aantal inline geplaatste zeven. Over het hoe en waarom van deze grootschalige operatie, waarbij de productie gewoon 24/7 door ging, vertelt John Commandeur, operations director Cacao bij Cargill Cocoa &Chocolate.
pagina 18
Fabrikant isolatiemateriaal kiest voor innovatieve, duurzame ontstoffingsinstallatie Gezuiverde lucht terug de productiehal in
Fabrikant isolatiemateriaal kiest voor innovatieve, duurzame ontstoffingsinstallatie
Gezuiverde lucht terug de productiehal in Voor het verwijderen van ultrafijn stof boven een pers- en zaaginstallatie voor vacuŁmpanelen uit silicium en glasvezels koos de Belgische isolatiematerialenfabrikant Microtherm voor een ontstoffingsinstallatie van Typhoon NV. Deze energieefficiŽnte en in vele opzichten duurzame installatie staat midden in de productiehal. De gezuiverde lucht gaat de hal weer in en het stof wordt gerecycled in het productieproces.
pagina 22
Solids Antwerpen: vertrouwd, maar met verrassingen Live demonstraties op solidsLAB
Solids Antwerpen: vertrouwd, maar met verrassingen
Live demonstraties op solidsLAB Op woensdag 27 en donderdag 28 maart vindt weer de beurs Solids in Antwerpen plaats. John Barbier, marketing project manager van Solids, is trots op Ďzijní beurs: ďInmiddels is het een vaste waarde geworden, met een bewezen beursconcept dat de markt waardeert. Qua exposanten zijn alle categorieŽn weer ruim vertegenwoordigd, de beschikbare vloeroppervlakte is uitverkocht. Maar we blijven vernieuwen: voor de bezoekers hebben we een aantal interessante extraís!Ē
pagina 25
Inzameling verpakkingsafval schept eigen verwerkingsketen Kunststofverwerking tandje hoger
Inzameling verpakkingsafval schept eigen verwerkingsketen
Kunststofverwerking tandje hoger De gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsafval van huishoudens is zeer succesvol. Het systeem valt na enkele jaren al niet meer weg te denken uit de samenleving. De verwerkingsroute die het afgedankte kunststof volgt, leverde een grotendeels nieuwe, steeds groeiende sorteer- en recyclingketen op. Een zo hoog mogelijk hergebruik is de leidraad.
pagina 26
Elevator voor zetmeel en zetmeelderivaten met problemen Explosies met onduidelijke oorzaak zorgen voor hoofdbrekens
Elevator voor zetmeel en zetmeelderivaten met problemen
Explosies met onduidelijke oorzaak zorgen voor hoofdbrekens Een installatie die zetmeel en zetmeelderivaten produceert werd door StuvEx International voorzien van een stofexplosiebeveiliging. Al snel werd die beveiliging keer op keer geactiveerd. Steeds volgde een grondige inspectie, maar er werd geen verbrand materiaal gevonden. Pas na ettelijke keren werd de oorzaak achterhaald. En, zoals wel vaker, lag het niet aan de apparatuur, maar aan de gebruiker!
pagina 28
Investeren in mensen en equipment Intersnack is bezig met gestage groei
Investeren in mensen en equipment
Intersnack is bezig met gestage groei Allerlei soorten nootjes, borrelnoten en pindakaas, zowel onder eigen merknaam als private label: dat is kort samengevat het assortiment van de Doetinchemse productieplant van Intersnack Nederland. De afzet groeit snel, zowel in private label als van het eigen merk Chio. Dat zorgt voor de nodige uitdagingen: hoe speel je daar als productieorganisatie op in? Plant manager Raymond Klaasing heeft een duidelijke visie. Dan gaat het niet alleen over investeren in equipment, maar vooral ook over de medewerkers en de organisatie.
pagina 32
Praktijk zien inspireert jongeren bij beroepskeuze Aviko deelnemer Week van de Procestechniek
Praktijk zien inspireert jongeren bij beroepskeuze
Aviko deelnemer Week van de Procestechniek In de Week van de Procestechniek maken leerlingen uit het beroepsonderwijs kennis met de praktijk. Jongeren bezoeken bedrijven en krijgen daar tekst en uitleg. Misschien inspireert zoín kennismaking tot de keuze voor een beroep in de procestechniek. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zo dacht ook gastvrij Aviko.
pagina 36
Metaal-leerlingen maken kennis met toekomstmogelijkheden Volg het proces van zure matten en veters
Metaal-leerlingen maken kennis met toekomstmogelijkheden
Volg het proces van zure matten en veters Royal Fassin produceert zoín pallet snoep per productielijn per uur. Het familiebedrijf deed dit jaar voor het eerst mee aan de Week van de Procestechniek. Werk en Vakmanschap uit Velp bemiddelde met een school in de buurt, dus togen bijna veertig jongemannen van het Almende College, locatie Wesenthorst in Ulft, naar Fassin, ofwel ĎKatjaí, in ís-Heerenberg waar ze konden zien hoe hun vak, de metaal, uiteindelijk binnen een productieproces wordt uitgeoefend. Solids Processing liep in hun voetspoor mee.
pagina 40
Derde generatie Muller Beltex gaat voor duurzaam Total cost of ownership voegt waarde toe voor de klant
Derde generatie Muller Beltex gaat voor duurzaam
Total cost of ownership voegt waarde toe voor de klant Muller Beltex uit Pijnacker werd in 1950 opgericht als handelsbedrijf in drijfriemen en transportbanden. De tweede generatie voegde de componentexport toe en Lars Muller, de derde generatie, richt zich expliciet op duurzame totaaloplossingen. ďAlleen dozen schuiven heeft geen zin, het beschouwen van de total cost of ownership wel. DŠt voegt waarde toe voor de klant.Ē
pagina 42
Cyanidevrij strooizout van AkzoNobel Duurzame oplossing voor ijsvrij wegennet
Cyanidevrij strooizout van AkzoNobel
Duurzame oplossing voor ijsvrij wegennet AkzoNobel brengt dit jaar wegenzout op de markt met een cyanidevrij anti-klontermiddel. Het biedt een oplossing voor provincies en gemeenten die rondom opslagfaciliteiten van strooizout een ophoping van cyanide in de grond constateerden, afkomstig van het anti-klontermiddel dat aan wegenzout wordt toegevoegd ter voorkoming van korsten en bonken. Dit middel, ijzercyanide, is een ongevaarlijke stof, maar vrije cyanide, wat na verloop van tijd kan ontstaan, kan grond en grondwater vervuilen.
pagina 46
Aardappelproductenfabrikant Lutosa verbetert veiligheid verpakkingsafdeling Uitbreiding veiligheidszones verhoogt efficiŽntie
Aardappelproductenfabrikant Lutosa verbetert veiligheid verpakkingsafdeling
Uitbreiding veiligheidszones verhoogt efficiŽntie Met een nieuwe veiligheidszone-indeling op de verpakkingsafdeling verhoogde de Belgische aardappelproductenfabrikant Lutosa de efficiency van haar drie fritesproductielijnen in Leuzeen- Hainaut. De verpakkingsinstallaties staan nu in zes in plaats van twee veiligheidszones. Voor de beveiliging van de zones koos het bedrijf voor drie enigszins van elkaar verschillende optische lichtgordijnoplossingen, aangestuurd door een veiligheids- PLC.
pagina 50
ContinuÔteitsplan vooral bij kleinere bedrijven niet gebruikelijk Siemens onderzoek business continuity
ContinuÔteitsplan vooral bij kleinere bedrijven niet gebruikelijk
Siemens onderzoek business continuity Twintig procent van de bedrijven met meer dan 1.000 werknemers beschikt niet over een plan dat voorziet in de continuÔteit van de onderneming na een calamiteit. Bij bedrijven tot tien werknemers is dit percentage zelfs 80 procent. Siemens Building Technologies deed onderzoek onder het management van de gebruikers van gebouwen- en infratechnologie naar hun structurele en planmatige aanpak van business continuity. Opmerkelijk is dat bijna 60 procent van de grote bedrijven vindt dat zij (nog) meer zouden moeten doen om hun continuÔteit te waarborgen. Eenzelfde percentage van de kleine bedrijven vindt dat helemaal niet nodig.
pagina 54
Inline stofemissiecontrole voor volledige borging kwaliteit Minelco levert magnetiet, ATH, dolomiet en mica
Inline stofemissiecontrole voor volledige borging kwaliteit
Minelco levert magnetiet, ATH, dolomiet en mica Minelco houdt zich bezig met de toelevering van mineralen voor de industrie. Een groot gedeelte wordt slechts op- en overgeslagen door het bedrijf, maar daarnaast is er een stroom die wordt gemalen, gezeefd en verpakt voor aflevering als halffabrikaat. Willibrord Voets, project en quality manager, vertelt hoe belangrijk de inline stofmeting is op het emissiepunt dat bij die verwerkingsunit hoort.
pagina 56
Doorstart ThermPhos definitief van de baan Slachtoffer van oneigenlijke concurrentie uit Kazachstan
Doorstart ThermPhos definitief van de baan
Slachtoffer van oneigenlijke concurrentie uit Kazachstan Fosforproducent ThermPhos is failliet. De 450 medewerkers hebben inmiddels ontslag aangezegd gekregen en zitten werkloos thuis. Een doorstart is definitief van de baan, nadat maanden is onderhandeld met mogelijke gegadigden voor een overname. Wat ging er mis in Vlissingen?
pagina 60
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren