NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2012-5
Nabeschouwing IP2012; Aviko; B.O.S. Nederland; Overslagterminal OTB;ISO-keurmerk; etc

Verschenen: 23-10-2012
Druk Column Henk Klein Gunnewiek
Druk
Column Henk Klein Gunnewiek Waaraan denkt u als u de titel van deze column ziet? Waarschijnlijk aan het feit dat u het druk hebt of aan de pneumatische of hydraulische druk in het productieproces waarmee u te maken hebt. Vast niet aan druk verkeer, drukwerk of een hyperactief kind (tenzij u ouder bent van een ADHD-kind….). Zo heeft iedereen zijn eigen interpretatie. Vaak kunnen we wel inschatten wat de ander bedoelt. Als iemand zegt dat ‘ie het druk heeft, dan geeft de intonatie wel aan of dat positief of negatief is bedoeld. Ofwel: Ik ben lekker bezig óf ik heb veel te veel werk.
pagina 3
Industrial Processing 2012 trekt 11 procent meer bezoekers Een uiterst levendige beurs, toeschouwers en exposanten tevreden
Industrial Processing 2012 trekt 11 procent meer bezoekers
Een uiterst levendige beurs, toeschouwers en exposanten tevreden De beurs Industrial Processing, begin oktober in Jaarbeurs Utrecht, was een doorslaand succes. Er kwamen maar liefst 11.538 bezoekers op af, ruim 11 procent meer dan in 2010. Opvallend was het feit dat veel bezoekers met concrete vragen en investeringsplannen naar de beurs kwamen. De meeste van de 205 exposanten waren dan ook uiterst tevreden: “Veel contacten, met interessante aanvragen.” Ook het overgrote deel van bezoekers was positief. Ze beoordeelden de beurs in zijn totaliteit met het rapportcijfer 7.2.
pagina 12
Aviko plukt vruchten van procesverbeteringen TPM in vier jaar tijd dagelijkse werkelijkheid
Aviko plukt vruchten van procesverbeteringen
TPM in vier jaar tijd dagelijkse werkelijkheid De methodiek van Total Productive Maintenance (TPM) richt zich op het verbeteren van proces en prestaties, voor een beter rendement. Met TPM beginnen, betekent meestal beginnen met het in kaart brengen van de grootste verliezen. Daarna volgt een fundamentele en systematische aanpak van proces en organisatie, in alle geledingen, want het slagen van de methodiek hangt af van élke schakel.
pagina 16
Meer ruimte voor B.O.S. Nederland in bedrijfspand in Wijk bij Duurstede Leverancier in 't vizier
Meer ruimte voor B.O.S. Nederland in bedrijfspand in Wijk bij Duurstede
Leverancier in 't vizier Eigenaar en oprichter Jan Veldhuizen van B.O.S. Nederland is bijzonder in zijn sas met het nieuwe onderkomen voor zijn bedrijf in Wijk bij Duurstede. Een strakke bedrijfshal in combinatie met een compleet nieuw ingericht kantoor. Door de groei van de afgelopen jaren waren er inmiddels diverse locaties in gebruik waar de voorraden en machines waren ondergebracht. “Ik ben blij dat we alles weer onder één dak hebben, dat werkt een stuk plezieriger en efficiënter.”
pagina 22
Overslagterminal krijgt steeds meer verschillende stromen Op elk moment de actuele gegevens voorhanden
Overslagterminal krijgt steeds meer verschillende stromen
Op elk moment de actuele gegevens voorhanden Sinds 1 januari van dit jaar is OTB (Overslag Terminal Bergambacht) geheel zelfstandig. En dat willen Arjan en Harm Zijderlaan ook uitstralen. Vandaar dat er een applicatie bij de weegbrug werd gezocht waarop klanten, maar ook OTB, zelf kunnen afrekenen. Overzichtelijk, transparant en betrouwbaar. Smits & Co gaf er een in bruikleen. De beide mannen vertellen over hun bevindingen.
pagina 26
ISO-keurmerk moet vooral vertrouwen wekken Overzicht normen: wat is verplicht en wat niet?
ISO-keurmerk moet vooral vertrouwen wekken
Overzicht normen: wat is verplicht en wat niet? Het normeringssysteem ISO is tegenwoordig gemeengoed in de industrie. Het moet klanten vertrouwen geven omdat ze weten dat een ISO-certificaat synoniem staat voor kwaliteit. Bedrijven krijgen echter vaak het gevoel overspoeld te worden door de aanwas van ISO-normen. Hoe weet je welke je verplicht bent te volgen en welke niet? Volgens consultant Tijs Koerts valt het allemaal wel mee, al beaamt hij dat een en ander duidelijker kan. Hij benadrukt de waarde van het ISO-certificaat als kwaliteitsborging, maar erkent dat bedrijven zelf de interne procedures mogen beschrijven en vaststellen.
pagina 30
Van idee tot uitvoering: Solids Benelux Enquête Wat beweegt de solids-markt?
Van idee tot uitvoering: Solids Benelux Enquête
Wat beweegt de solids-markt? Beursorganisator easyFairs en uitgeverij Vezor Media namen onlangs samen het initiatief tot een enquête op de solids-markt: de Grote Solids Benelux Enquête. In het volgende nummer kunt u de uitslag hiervan lezen, maar wij spraken alvast met John Barbier van easyFairs en Henk Klein Gunnewiek van Vezor Media. Waarom is deze enquête georganiseerd en wat kan concreet gedaan worden met de resultaten?
pagina 34
Nieuwe verpakkingslijn verdubbelt efficiëntie bij Argex Stijgende vraag maakt automatiseren noodzakelijk
Nieuwe verpakkingslijn verdubbelt efficiëntie bij Argex
Stijgende vraag maakt automatiseren noodzakelijk Argex, uit het Belgische Burcht, automatiseerde onlangs het palletiseren en omwikkelen van haar gamma geëxpandeerde kleikorrels in verschillende formaten polyethyleenzakken. Deze zakken gaan keurig gestapeld en volledig waterdicht omwikkeld naar de klant. Maxpac, uit het naburige Temse, realiseerde het project, met als resultaat een verdubbeling van de efficiëntie.
pagina 38
Lelystad biedt Vlint ruimte voor groei Nieuw pand voor Nedfilter, Insolids en Climexx
Lelystad biedt Vlint ruimte voor groei
Nieuw pand voor Nedfilter, Insolids en Climexx In Lelystad, pal aan de A6, is het afgelopen jaar een strak vormgegeven, royaal kantoorpand verrezen, met daarachter een grote bedrijfshal. Onlangs werden deze betrokken door Vlint en de bijbehorende dochterondernemingen, waaronder Nedfilter en Insolids. Waarom bouwt iemand in deze tijd zo’n pand? We vragen het aan directeur en eigenaar Jan Hannink.
pagina 42
Nutriad vestigt zich op Food and Feed Competence Centre van Katoen Natie Logistiek uit handen geven, focus op productie
Nutriad vestigt zich op Food and Feed Competence Centre van Katoen Natie
Logistiek uit handen geven, focus op productie Nutriad vestigde zich onlangs op de locatie van haar logistieke dienstverlener Katoen Natie in de Antwerpse haven. Het bedrijf kan zich hierdoor volledig richten op de productie van ingrediënten voor de vee- en diervoederindustrie. De fabriek werd volgens hoge hygiëne- en kwaliteitseisen ontworpen en gebouwd door J-Tec, een dochteronderneming van Katoen Natie.
pagina 46
Combinatie New-Weigh en Augapac levert totaalconcept Handling- en verpakkingssystemen voor snelle voedingsmiddelenindustrie
Combinatie New-Weigh en Augapac levert totaalconcept
Handling- en verpakkingssystemen voor snelle voedingsmiddelenindustrie Mark Dawson is 42 jaar en emigreerde vijftien jaar geleden van Groot-Brittannië naar België. Inmiddels heeft de ondernemer in hart en nieren een tweetal mooie bedrijven in de weeg-, handling- en verpakkingsindustrie: New-Weigh en het onlangs overgenomen Augapac. Enthousiast vertelt hij over zijn toekomstplannen, ontwikkelingen en drijfveren.
pagina 50
Beurs Schüttgut 2012 in Dortmund Samen met beurs Recycling-Technik
Beurs Schüttgut 2012 in Dortmund
Samen met beurs Recycling-Technik Op 7 en 8 november vindt weer de beurs Schüttgut plaats, in de hallen 4 en 5 van de Westfalenhallen in Dortmund. Dit keer gebeurt dat voor het eerst in combinatie met de nieuwe beurs Recyling-Technik. Een logische combinatie, volgens beursmanager Robert Stefani: “Veel aanbieders van recycling-techniek waren de afgelopen jaren al op Schüttgut aanwezig.
pagina 52
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren