Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2012-1
Explosieveilige ontstoffing; LDL; TNO; Transportbrug voor mout; Anuga FoodTec 2012; BFM fittings; TBK; etc

Verschenen: 28-02-2012
Self fulfilling prophecy Column Henk Klein Gunnewiek
Self fulfilling prophecy
Column Henk Klein Gunnewiek Iedereen weet dat we in onzekere tijden leven. Het economisch klimaat is wel eens beter geweest. Politici, economen en veel media vallen over elkaar heen om aan te geven dat we ons toch wel ernstig zorgen moeten maken over de toekomst. Nu ben ik van nature een optimist, dus ik denk dan altijd: nou, het zal wel meevallen…. Maar waar ik me wel degelijk zorgen om maak, is het indirecte effect ervan. Veel mensen in mijn omgeving beginnen meteen zorgelijk te kijken als je het over de toekomst hebt, de plannen voor dit jaar. Tja, de crisis komt eraan, hé? Op mijn vraag of ze er zelf al iets van merken, is het antwoord vaak: Nee, maar…. En dan volgen er voorbeelden uit de omgeving of wordt Griekenland genoemd.
pagina 3
Explosieveilige ontstoffing met grote capaciteit Productie-unit droge gemicroniseerde wassen apart van het natte gedeelte
Explosieveilige ontstoffing met grote capaciteit
Productie-unit droge gemicroniseerde wassen apart van het natte gedeelte Het valt meteen op als je de nieuwe productiehal van BYK Cera in Deventer binnenstapt: ruim, licht en vooral ook schoon. Productiemanager Gerard Bouwhuis waarschuwt: “Pas op, de vloer kan glad zijn.” Geen wonder, als je gemicroniseerde wasgebaseerde additieven maakt, met name voor de verf-, coating- en drukinktindustrie. Een droog proces, waarbij een schone productieomgeving een must is. En waarbij statische elektriciteit een gevaar vormt dat terdege is onderkend. Daarover willen we meer weten.
pagina 16
LDL opereert vanuit nieuw pand in Ede We blijven gewoon doen wat we altijd al deden
LDL opereert vanuit nieuw pand in Ede
We blijven gewoon doen wat we altijd al deden Een prachtige zichtlocatie in Ede, op het kruispunt van de A30 en de A12: daar staat het nieuwe pand van LDL Bulkhandling. Directeur Evert-Jan van Leuven: “We hebben lang gezocht naar een geschikte locatie en deze kwam onverwacht beschikbaar. We zijn er heel blij mee.” Mededirecteur Jan van Deelen kon er bij dit gesprek niet zijn maar was wel samen met Evert-Jan verantwoordelijk voor de start in 2000. Jan van Deelen gaat over de sales en zorgde aldus mede voor de groei van het bedrijf. We kijken rond in het gloednieuwe bedrijfspand en zijn benieuwd naar het geheim van het succes en de toekomstplannen.
pagina 20
TNO ontwikkelt apparatuur voor nieuwe markten Inkjettechnologie voor 3D-printen en sproeidrogen
TNO ontwikkelt apparatuur voor nieuwe markten
Inkjettechnologie voor 3D-printen en sproeidrogen Bij een recent bezoek aan TNO Eindhoven kwamen twee nieuwe technologieën ter sprake. Een nieuwe technologie, gebaseerd op de bekende inkjet, te gebruiken voor Rapid Manufacturing maar ook in te zetten als (energiezuinig) alternatief voor sproeidrogen. Daar willen we meer van weten. Dr. Ir. Kjeld van Bommel en Ir. Robin Koldeweij van TNO verklaren ons graag wat de technologie inhoudt en wat zij voor mogelijkheden zien.
pagina 22
Heineken neemt transportbrug voor mout in gebruik Bevoorrading over water in plaats van over de weg
Heineken neemt transportbrug voor mout in gebruik
Bevoorrading over water in plaats van over de weg Bierbrouwerij Heineken in Zoeterwoude heeft een ‘mouttransportbrug’ geïnstalleerd. Dit is een overdekte transportband die loopt op zeven meter hoogte van de oever van de Oude Rijn dwars over de weg van de Hoge Rijndijk naar de opslagsilo’s. Hierdoor kan de mout voortaan per schip worden aangevoerd in plaats van per vrachtwagen, en dat is duurzamer. De brug werd een half jaar geleden al gebouwd maar tijdens de testperiode bleek er een probleem te zijn: de band scheidde een rubbergeur af die op de mout overging. Dat is inmiddels verholpen en de brug is volop in bedrijf.
pagina 26
Vakbeurs Anuga FoodTec 2012 van 27-30 maart in Keulen Voedingsmiddelenindustrie moet voldoen aan groeiende reeks verwachtingen en eisen
Vakbeurs Anuga FoodTec 2012 van 27-30 maart in Keulen
Voedingsmiddelenindustrie moet voldoen aan groeiende reeks verwachtingen en eisen Eind maart is in Keulen de telkens weer interessante Anuga Food- Tec vakbeurs. Bezoekers komen in aanraking met technologieoplossingen en delen kennis over de uitdagingen waar de voedingsmiddelenindustrie anno 2012 voor staat. Dr. Herbert J. Buckenhüskes van Duitse landbouworganisatie DLG zet de voornaamste technologische uitdagingen op een rijtje.
pagina 31
Overall Equipment Effectiveness (OEE) van machines en productielijnen ingezet voor verbetermogelijkh Royal Mosa speurt naar vermijdbare verliezen
Overall Equipment Effectiveness (OEE) van machines en productielijnen ingezet voor verbetermogelijkh
Royal Mosa speurt naar vermijdbare verliezen Royal Mosa maakt (wand)tegels in kleine en klantspecifieke series. Dat maakt efficiencyverbetering tot een bijzondere uitdaging. Vaak omstellen is immers onvermijdbaar en bovendien verspringen de bottlenecks in de productieketen voortdurend. Na een OEE-scan gingen multidisciplinaire teams aan de slag om de opties op eigen wijze te verzilveren. Eén van de grootste successen tot nu toe: een reductie van de omsteltijd van een sorteerlijn met 77 procent. Het geheim? “Sta open voor de mening en de ideeën van iedereen”, vertelt productieleider Enrique Segers. “Vraag door en geef vooral niet op. Het kost tijd voordat iedereen gewend is aan een nieuwe manier van werken.”
pagina 32
FHI te gast bij TU Delft voor PPA-dag Het roer moet radicaal om in industriële automatisering
FHI te gast bij TU Delft voor PPA-dag
Het roer moet radicaal om in industriële automatisering De insteek om met kopstukken uit de procesindustrie het programma samen te stellen voor de PPA-dag (Productie Proces Automatiseringsdag van FHI) wierp zijn vruchten af. Een dubbel aantal bezoekers van het jaar er voor bleek nieuwsgierig naar ‘Time for New Paradigms in Process Industry & Automation’ in de aula van de TU Delft.
pagina 36
BFM fittings blijken snel terugverdiend Aviko Rixona maakt efficiencyslag
BFM fittings blijken snel terugverdiend
Aviko Rixona maakt efficiencyslag Rixona, in 1926 gestart als conservenfabriek Wilco, is nu een grote producent van hoogwaardig aardappelgranulaatpoeder en -flakes. Onmisbare (basis-)ingrediënt voor talloze voedingsproducten. De afgelopen jaren was er een intensief programma om de efficiency verder te verhogen, met inzet van de TPM-systematiek. Daarin spelen sinds kort ook de BFM-fittings een belangrijke rol. Reden genoeg om naar Warffum af te reizen.
pagina 38
Dutch Drying Institute stap dichterbij Primeur op themadag Nederlandse Werkgroep Drogen
Dutch Drying Institute stap dichterbij
Primeur op themadag Nederlandse Werkgroep Drogen De belangrijkste uitkomst van het jaarlijkse symposium van de Nederlandse werkgroep Drogen (Nwgd): het Dutch Drying Institute (DDI) lijkt werkelijkheid te worden. Hiermee komt het onderwerp drogen weer prominent op de kaart. Het afgelopen jaar zijn er veel gesprekken gevoerd met bedrijven, instituten en toeleveranciers over het nut en de noodzaak van een kenniscentrum over drogen. De reacties waren overwegend positief, een DDI lijkt dus zeker haalbaar is de conclusie van de onderzoekers.
pagina 42
TBK Group in nieuw pand Ook DCP verhuist naar Renswoude
TBK Group in nieuw pand
Ook DCP verhuist naar Renswoude Bart Kelderman en Wijnand van de Vendel lopen glunderend door het (nu nog) lege kantoor. “Zo, hiermee kunnen we voorlopig even verder!”, aldus Kelderman. In het gloednieuwe pand in Renswoude komen TBK en het vorig jaar overgenomen DCP/Dust Control Partners samen onder één dak. Hier kunnen de vier activiteiten van de TBK Group verder groeien.
pagina 45
Risicomanagement faalt! Themadag toont belang van organisatiecultuur en menselijk handelen
Risicomanagement faalt!
Themadag toont belang van organisatiecultuur en menselijk handelen De rode draad op de onlangs gehouden themadag van adviesbureau DHV was: we doen van alles aan risicomanagement, maar toch gaat het regelmatig fout; hoe komt dat? De dag was bedoeld voor managers, niet alleen in de industrie, maar ook in de infrastructuur, water of bij de overheid. Een aantal aspecten zijn met name interessant voor de procesindustrie en die hebben we er voor u uitgelicht.
pagina 46
Basischemie in Nederland blijft komende decennia groeien Conclusie VNCI en Deloitte
Basischemie in Nederland blijft komende decennia groeien
Conclusie VNCI en Deloitte Ondanks de sterke groei van de chemische industrie in Azië, blijft er de komende twintig jaar nog genoeg groei voor de Europese chemische industrie over. De wereldvraag naar chemische producten neemt namelijk sterk toe. De Nederlandse chemiesector kan daarbij profiteren van zijn sterk geïntegreerde chemische productie. Deze optimistische kijk op de toekomst komt voort uit een gezamenlijke studie van Deloitte en de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie.
pagina 48
Drijvende fabrieken voor zand en grind 10.000 ton per dag en af en toe een mammoetschedel
Drijvende fabrieken voor zand en grind
10.000 ton per dag en af en toe een mammoetschedel De recreatieplas bij het Gelderse Giesbeek en Lathum is geheel ontstaan door zand- en grindwinning. In ongeveer 40 jaar tijd is in de voormalige uiterwaarden van de IJssel een plas gemaakt van ruim 400 hectare met daarom heen campings en diverse jachthavens. Er drijven enorme installaties op het water en op werkdagen varen duwboten met grote volgeladen beunbakken en beunschepen af en aan. In de drijvende verwerkingsunits wordt het zand en het grind opgepompt en in diverse fracties gescheiden. Valewaard BV heeft nog tot 2014 de tijd om hier de grondstoffen omhoog te halen. Daarna verschuiven de werkzaamheden naar de andere kant van de IJssel, naar de Havikerwaard.
pagina 50
Stofexplosies: Markeringen en certificaat handleiding voor gebruik  Stofexplosies deel 5
Stofexplosies: Markeringen en certificaat handleiding voor gebruik
Stofexplosies deel 5 In de vorige afleveringen van deze serie, gepubliceerd in eerdere nummers van Solids Processing Benelux, zijn alle basisbegrippen rond stofexplosies behandeld. Deze kennis maakt het vervolgens mogelijk om met de aangebrachte markeringen op een typeplaatje nauwkeurig te bepalen of een apparaat in een explosiegevaarlijk gebied toepasbaar is of niet. De ‘extra’ informatie op het plaatje, hierna markering genoemd, vertelt veel over de toepassing van het apparaat in een explosiegevaarlijk gebied.
pagina 54
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren