Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2011-6
PI-scan; Trends in de food-markt; Energiebesparing productiebedrijven; Solids en brand; Industriële netwerken, etc

Verschenen: 29-11-2011
Vervangen verouderde PLC leidt tot compleet herzien dosering en transport  Bolletje vernieuwt deegbereiding pepernoten
Vervangen verouderde PLC leidt tot compleet herzien dosering en transport
Bolletje vernieuwt deegbereiding pepernoten Wie kent Bolletje niet? Is het niet van de beschuit dan wel van één van de vele andere producten. In dit seizoen zijn dat ondermeer de pepernoten. Sorry, kruidnoten dus. Bolletje maakt ook pepernoten in vele uitvoeringen, van Friese pepernoten tot truffel kruidnoten. Op dezelfde lijn produceert Bolletje taai taai en Pepsels, de bekende gezouten borrelsticks. De deegbereiding voor deze productielijn haperde door een verouderde PLC. De beoogde vervanging daarvan leidde uiteindelijk tot een totaal nieuwe installatie voor de deegbereiding, volledig geautomatiseerd. Hoe dat zo is gekomen, vertelt ons B-J Hudepohl, als Hoofd Techniek verantwoordelijk voor het hele productieapparaat bij Bolletje.
pagina 16
PI-scan: out of the box-denken werkt inspirerend Elk proces kan beter
PI-scan: out of the box-denken werkt inspirerend
Elk proces kan beter Rond procesintensificatie, kortweg PI, hangt een eeuwig aura van nieuw en veelbelovend. Mis. Procesgeïntensiveerde apparatuur en toepassingen zijn reeds volop in de markt verkrijgbaar. Technieken die chemische processen anders, sneller en efficiënter doen werken. Vaak is nog onduidelijk voor welk proces welke PI-technologie geschikt is. Nog vaker maakt onbekend onbemind.
pagina 20
Cegelec/Actemium-relatiedag over trends in de food-markt en snelle auto’s  Donkervoort voorbeeld van innovatiekracht
Cegelec/Actemium-relatiedag over trends in de food-markt en snelle auto’s
Donkervoort voorbeeld van innovatiekracht De Cegelec & Actemium-relatiedag begin september bij Donkervoort in Lelystad, bood ’s ochtends interessante sprekers. Twee Belgische sprekers gingen in op de kracht van innovatie en Wouter Burggraaf schudde de aanwezige food-relaties nog even wakker over hygiënisch ontwerpen. ’s Middags gingen de aanwezigen de competitie aan op het circuit van Lelystad nadat Joop Donkervoort zijn droom had toegelicht.
pagina 24
Vijftig procent energie productiebedrijven vliegt onbenut de deur uit Huub Schoenaker, MW Energie
Vijftig procent energie productiebedrijven vliegt onbenut de deur uit
Huub Schoenaker, MW Energie Warmtekrachtkoppeling vergt een forse investering van organisaties; een installatie kost vele duizenden euro’s. Krijg je die kosten er wel uit? Volgens Huub Schoenaker, directeur van het energieconsultancybureau MW Energie in Veenendaal wel. Wkk levert organisaties al gauw een energiebesparing op van 20 tot 30 procent. En net als veel tuinders, kunnen ook productiebedrijven
pagina 28
Problemen met solids doen zich betrekkelijk weinig voor Bijna een jaar na brand Chemie-Pack Moerdijk zegt adviseur Henk Jans
Problemen met solids doen zich betrekkelijk weinig voor
Bijna een jaar na brand Chemie-Pack Moerdijk zegt adviseur Henk Jans Henk Jans is arts maatschappij en gezondheid/medisch milieukundige en gezondheidskundig adviseur gevaarlijke stoffen voor de GGD’en in Brabant en Zeeland. Hij maakte naam als adviseur bij de beruchte brand in Moerdijk, nu bijna een jaar geleden. “Het klinkt paradoxaal, maar relatief gezien was deze brand één van de schoonste branden waar ik als adviseur de laatste jaren bij betrokken ben geweest, ondanks het unieke karakter.” Jans geeft aan dat solids bij brand de meest vreemde reacties kunnen geven.
pagina 30
Air Products opent testfaciliteit voor cryogeen malen Megakleine deeltjes met minder energieverbruik
Air Products opent testfaciliteit voor cryogeen malen
Megakleine deeltjes met minder energieverbruik Air Products opende in het Duitse Bobingen op 28 september een testfaciliteit voor het cryogeen malen van thermoplastische kunststoffen en rubber, maar ook voedingsmiddeleningrediënten. Belangrijkste voordeel van de technologie is de fijnheid, tot 10 micron, en de kwaliteit van de gemalen deeltjes. Hierdoor zijn hoogwaardige toepassingen mogelijk, benadrukt Niels Hansford ter plekke. “Dit verantwoordt de investering in onze PolarFit cryogene maaltechnologie.”
pagina 34
Abonnee Theo Verheijden van Sonneveld wint iPad2 Ik win nooit iets!
Abonnee Theo Verheijden van Sonneveld wint iPad2
Ik win nooit iets! Solids Processing had in oktober een actie voor alle lezers die zich registreerden om de gratis digitale versie van dit blad te ontvangen. Daarbij werd een iPad2 uitgeloofd onder diegenen die zich registreerden voor zo’n gratis abonnement. Van de vele honderden inschrijvingen was Theo Verheijden, Qesh-engineer bij Sonneveld Group B.V. de gelukkige winnaar. Zijn eerste reactie toen hij dat hoorde: “Ongelooflijk, dat vind ik heel mooi, want ik win nooit iets!”
pagina 38
Powatech prefereert flexibiliteit Behapbaar is lekker
Powatech prefereert flexibiliteit
Behapbaar is lekker In het Overijsselse Kampen opereert het tien man sterke bedrijf Powatech. Met vier personen op kantoor en zes in de productie, ontwerpt, produceert, levert en installeert het bedrijf handlingapparatuur aan onder meer de voedingsmiddelen-, proces-, chemische en farmaceutische industrie. Wim van Bemmelen, bedrijfsleider en projectmanager: “Door de huidige opzet van het bedrijf zijn we heel flexibel en kunnen we snel reageren op klantvragen en storingen.”
pagina 41
Beveiliging en redundantie voor industriële netwerken Security vraagt om hogere prioriteit
Beveiliging en redundantie voor industriële netwerken
Security vraagt om hogere prioriteit Belden komt binnenkort met de eerste biologisch afbreekbare stekker op de markt. CEO Thomas Schenk maakte die wereldprimeur bekend tijdens een persconferentie in Stuttgart in de aanloop naar de beurs SPS/IPC Drives in Neurenberg. Maar eigenlijk ging het allemaal om nieuwe producten voor industriële netwerkbeveiliging.
pagina 42
Lancering van zelfinspectie-tool gevaarlijke stoffen  door Arbeidsinspectie
Lancering van zelfinspectie-tool gevaarlijke stoffen door Arbeidsinspectie
“We hopen dat bedrijven door deze zelfinspectie-tool beter hun medewerkers beschermen tegen de blootstelling aan gevaarlijke stoffen.” Dat zei Marga Zuurbier, directeur Arbeidsomstandigheden bij de Arbeidsinspectie tijdens de lancering van de nieuwe website www.zelfinspectietool/gevaarlijke stoffen.nl. Dit gebeurde op dinsdag 4 oktober tijdens de landelijke stoffendag die gehouden werd in ’t Klooster te Amersfoort. Zuurbier werd op de bijeenkomst bijgestaan door Diana Martens. Dat is de projectmanager die zich specifiek met dit programma rond gevaarlijke stoffen bezighoudt. Martens: “We gebruiken het niet als een soort Big Brother.”
pagina 44
Overheid ondersteunt ontwikkeling van een energiezuinige droger Resultaten vormen aanleiding tot verdere uitrol
Overheid ondersteunt ontwikkeling van een energiezuinige droger
Resultaten vormen aanleiding tot verdere uitrol Energiebesparing wordt steeds belangrijker, niet alleen met het oog op het milieu maar ook met het oog op de steeds verder stijgende energieprijzen. Daarnaast heeft de overheid op Europees en mondiaal niveau afspraken gemaakt over CO2-reductie. Inmiddels hebben veel bedrijven zich hieraan gecommitteerd. Ook in de poederproducerende industrie is een breed pakket aan energiebesparende activiteiten beschikbaar. De overheid heeft hierbij een stimulerende rol. Een goed voorbeeld is de ontwikkeling van de vacuüm-walsdroger die onder meer met overheidsgeld wordt ontwikkeld.
pagina 48
Beschermingswijzen en temperatuurclassificatie Ex-t en Ex-i  Stofexplosies deel 4
Beschermingswijzen en temperatuurclassificatie Ex-t en Ex-i
Stofexplosies deel 4 In dit deel worden de beschermingswijzen Ex-t en Ex-i behandeld conform de norm IEC 60079. De norm IEC 61241 zal op termijn gaan verdwijnen maar komt nu nog regelmatig voor. De beschermingswijze werd volgens deze laatste norm aangeduid met Ex-tD en Ex-iD. Van alle beschermingswijzen worden Ex-t en Ex-i binnen de explosiebeveiliging het meeste toegepast.
pagina 50
Schneider Electric toont klanten praktijkvoorbeelden Nog laag hangend fruit genoeg bij energie-efficiëntie
Schneider Electric toont klanten praktijkvoorbeelden
Nog laag hangend fruit genoeg bij energie-efficiëntie Na drie jaar achtte Schneider de tijd rijp voor een update aan haar klanten en de pers. Dus togen we richting Nice om daar te worden bijgepraat over vooral energie-efficiëntie. De tendens is ook hier, zoeken naar alternatieve energiebronnen maar vooral efficiënter met energie omgaan.
pagina 54
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren