Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Solids Processing 2011-5
Nieuwbouw premixfabriek; Solids Rotterdam; Overslag agribulk; Endress+Hauser; Technivent Eriks; Amercentrale; etc.

Verschenen: 25-10-2011
Hollen of stilstaan Column Henk Klein Gunnewiek
Hollen of stilstaan
Column Henk Klein Gunnewiek Kent u dat gevoel ook: de ene keer zit je agenda stampvol, is de lijst met to-do eindeloos en houden de telefoontjes niet op, een tijdje later is het bijna verdacht rustig…… Nu komt dat laatste steeds minder voor, zo lijkt het de laatste tijd. Maar toch: ik heb vaak de indruk dat het leven (en ook werk) vaak bestaat uit een afwisseling van hollen en stilstaan. Dat hoor je anderen ook wel eens verzuchten: “Het lijkt wel of alles tegelijk komt!” Leuke analogie eigenlijk met stortgoed, bedacht ik me onlangs. Ook daar is wel eens sprake van (meestal ongewild) hollen of stilstaan. De (grond)stoffen die bekend zijn, daarmee weten we uit ervaring wel hoe die reageren op bepaalde omstandigheden.
pagina 3
Nieuwbouw productie bovenop dak van premixfabriek gezet Ruimtegebrek verbant menglijnen naar buiten
Nieuwbouw productie bovenop dak van premixfabriek gezet
Ruimtegebrek verbant menglijnen naar buiten Op het dak van de premixfabriek van Trouw Nutrition Nederland B.V. zette J-Tec een compleet gebouw neer voor twee nieuwe verticale menglijnen. Deze zijn geïntegreerd in de bestaande productie- en verpakkingslijnen. Beide partijen roemen de grondige voorbereiding, waaronder de voorstudie en intensieve communicatie met alle betrokken partijen, waardoor planning en budget werden gehaald.
pagina 14
Nabeschouwing Solids begin oktober Beurs Solids Rotterdam succesvol
Nabeschouwing Solids begin oktober
Beurs Solids Rotterdam succesvol Een enerverende sfeer, met veel exposanten en positief gestemde bezoekers. Dat is , kort samengevat, de algemene indruk van de beurs Solids, die op 5 en 6 oktober plaatsvond in Ahoy in Rotterdam. Tegelijkertijd met de eerste editie van Pumps&Valves, die aangrenzend was gepositioneerd. De ruim 150 exposanten en meer dan 2100 bezoekers wisten elkaar te vinden. Niet alleen om bestaande contacten te verstevigen, of voor vrijblijvende kennismaking. Veel bezoekers kwamen met gerichte vragen of zochten een oplossing voor hun probleem rond stortgoedverwerking of -opslag.
pagina 18
Enorme stijging overslag agribulk Cijfers van de Rotterdamse haven in het eerste half jaar van 2011
Enorme stijging overslag agribulk
Cijfers van de Rotterdamse haven in het eerste half jaar van 2011 In de eerste helft van 2011 is in de Rotterdamse haven de overslag van agribulk (granen, zaden, veevoedergrondstoffen) maar liefst met ruim een kwart gestegen tot 4,6 miljoen ton. De totale hoeveelheid overslag van droog massagoed nam toe met drie procent tot 43 miljoen ton. In totaal steeg de overslag van alle goederen met een procent. Ondanks de sombere economische voorspellingen is de verwachting, vergeleken met vorig jaar, van een gelijkblijvend niveau.
pagina 20
Foodtech en Empack in Zwolle Twee vakbeurzen onder één dak in de IJsselhallen
Foodtech en Empack in Zwolle
Twee vakbeurzen onder één dak in de IJsselhallen Woensdag 16 en donderdag 17 november a.s. zijn er weer de beurzen Foodtech en Empack in de IJsselhallen in Zwolle. Exposanten uit de verpakkings- en voedingsmiddelenindustrie presenteren de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie, automatisering, labeling- en printsystemen, interne logistiek, hygiëne en veiligheid.
pagina 24
Opening nieuwe hoofdkantoor Endress+Hauser in Naarden Vriendelijk, fraai en functioneel
Opening nieuwe hoofdkantoor Endress+Hauser in Naarden
Vriendelijk, fraai en functioneel Directeur Rob Hommersen van Endress + Hauser mocht begin september samen met burgemeester Joyce Sylvester van Naarden, Klaus Endress, CEO van de Endress+Hauser Groep, en Jan Kamminga, voorzitter van de FME-CWN met het doorknippen van een lint het nieuwe pand officieel in gebruik nemen. Reeds bestaande, leegstaande panden in de buurt pasten niet in het plaatje dat Endress + Hauser voor ogen staat als sterke speler in de instrumentatie- en procesautomatiseringsmarkt, dus werd het een nieuw pand met als kernwoorden: duurzaam en innovatief.
pagina 27
Eriks toont duurzaamheid en innovaties in de proces- en maakindustrie Derde editie van Technivent
Eriks toont duurzaamheid en innovaties in de proces- en maakindustrie
Derde editie van Technivent In de Home Boxx te Nieuwegein vindt op 23 en 24 november de derde editie van Technivent plaats, georganiseerd door Eriks. Merkfabrikanten van werktuigbouwkundige componenten tonen er hun duurzame innovaties geflankeerd door seminars en ‘activiteitenpleinen’. “Alle takken binnen de Nederlandse industrie en de onderhoudssector vinden er noviteiten”, verzekert Event Manager Georges Freijser van Technivent.
pagina 28
Amercentrale: Europa’s grootste biomassa-meestookcentrale Veel interesse voor excursie Machevo & Bulk Vereniging
Amercentrale: Europa’s grootste biomassa-meestookcentrale
Veel interesse voor excursie Machevo & Bulk Vereniging De Amercentrale in Geertruidenberg is één van de grote productielocaties van Essent. De eenheden 8 en 9 van de Amercentrale behoren tot de grootste warmtekrachteenheden van Nederland en vormen samen de grootste biomassa-meestook-centrale van Europa. De eenheden gebruiken steenkool of aardgas als hoofdbrandstof, aangevuld met schone biomassa en houtgas als duurzame brandstoffen. Vereniging Machevo & Bulk organiseerde op 27 september hier een interessante excursie voor leden, relaties en aspirant-leden.
pagina 30
Marc Klumper projectmanager Industrial Processing 2012 ‘Goed voorbereid, omdat het meer is dan zomaar een beurs organiseren’
Marc Klumper projectmanager Industrial Processing 2012
‘Goed voorbereid, omdat het meer is dan zomaar een beurs organiseren’ Een jaar voordat de beurs Industrial Processing in de Jaarbeurs in Utrecht opnieuw zijn deuren opent, spraken we met projectmanager Marc Klumper van organisator VNU Exhibitions. Hoe is de stand van zaken en welke verbeterpunten uit de evaluatie van de editie in 2010 worden opgepakt? Wat zien we terug en wat niet?
pagina 34
Mesys naar volgende fase met Maarten Schoenaker Leverancier in 't vizier
Mesys naar volgende fase met Maarten Schoenaker
Leverancier in 't vizier Bij Mesys is sinds kort een nieuw gezicht de directie komen versterken. Naast directeur-eigenaar en oprichter Cyp (spreek uit als Siep) Wagenaar, is Maarten Schoenaker sinds kort aangetreden als Manufacturing director. Met de intentie om mettertijd het bedrijf van Cyp over te nemen. Maar wacht even: twee jaar geleden interviewde ik Cyp met zijn toenmalige nieuwe compagnon en beoogde opvolger Stefan Rutten. Hoe zit dat? Hoog tijd om het de heren te vragen.
pagina 36
Lucht- en klimaatbehandeling op afroep In geval van calamiteiten of voor extra capaciteit
Lucht- en klimaatbehandeling op afroep
In geval van calamiteiten of voor extra capaciteit Behandeling van de omgevingslucht, airconditioning, vormt vaak een vitale schakel in het productieproces. Zeker wanneer het een proces betreft met droge stoffen, dan komt de luchtvochtigheid nogal nauw. Soms is het nodig tijdelijk een tandje bij te schakelen in de luchtbehandeling. Dan is een specialist als Polygon stand-by.
pagina 40
Rockwell Automation duidt Sil en PL op Safety-dag EN 954-1 eind dit jaar afgedaan
Rockwell Automation duidt Sil en PL op Safety-dag
EN 954-1 eind dit jaar afgedaan Nu de winter in aantocht is, komt het ook moment dichterbij dat enkele nieuwe normen op het gebied van de machineveiligheid definitief hun intrede doen. De afgelopen maanden hebben meerdere partijen bijeenkomsten georganiseerd en machinebouwers uit alle takken van industrie bijgepraat over deze ontwikkeling. Ook Rockwell Automation deed een duit in het zakje tijdens een speciale Safety-dag in Amsterdam Arena.
pagina 44
Fike Europe Academy demo-room is klaar
Fike Europe Academy demo-room is klaar
Om zowel medewerkers van Fike Europe als klanten de mogelijkheid te bieden om ‘hands-on’ de Fike oplossingen te ervaren, heeft Fike Europe recent zijn in-house faciliteiten sterk uitgebreid en een geheel nieuwe demonstratie- en trainingsruimte in Herenthals in België in gebruik genomen: de Fike Europe Academy Demo Room.
pagina 47
Meer inzicht in het gedrag van poeders (3) Toegepast onderzoek bij stromingsvraagstukken
Meer inzicht in het gedrag van poeders (3)
Toegepast onderzoek bij stromingsvraagstukken Dit is het derde artikel in een reeks over het speciale karakter van poeders. In vergelijking met vaste stoffen of vloeistoffen vergt de verwerking van poeders een heel aparte aanpak. In het eerste artikel van de reeks ging het over de eigenschappen van poeders en de interactie met de omgeving. Het tweede artikel probeerde meer inzicht te verschaffen in de eigenschappen van poeders, omdat die veranderen gedurende de diverse bewerkingen. Conclusie: die poedereigenschappen zijn wel degelijk te beïnvloeden. In dit derde en laatste deel komt aan de orde hoe je dat doet.
pagina 48
PORTALS
solidsprocessing.nl Schuettgut-Portal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren