NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2011-1
Criminelen op procesnetwerk; capaciteitsgroei; Powder Processing Experience; mengvoederlogistiek; Reach; ALV Machevo & Bulk; houtpellets; etc

Verschenen: --
 Beveilig uw procesnetwerk! Criminelen ontdekken lucratieve binnenkomst
Beveilig uw procesnetwerk!
Criminelen ontdekken lucratieve binnenkomst Een ontslagen werknemer van een waterzuiveringsinstallatie die maandenlang vuil water loost in bewoonde gebieden. Een virus dat herhaalde malen een nucleaire reactor treft. Een gerichte aanval op installaties die uranium verrijken. Zijn dit scenario’s uit Hollywood of is dit de keiharde werkelijkheid? Vier jaar terug maakte niemand zich zorgen. Nu komt daar verandering in. Want als u niet een paar maanden op sabattical in Tibet bent geweest, dan hebt u gehoord en gelezen over Stuxnet, de worm die verrijkingsinstallaties voor uranium saboteerde.
pagina 12
Forse capaciteitsgroei op moeilijke locatie Triferto is flexibel in productie van kunstmest
Forse capaciteitsgroei op moeilijke locatie
Triferto is flexibel in productie van kunstmest Triferto, groothandel in kunstmatige meststoffen, heeft in Gent een productielocatie. Die plant heeft een lange geschiedenis en ligt vlak naast het historische centrum van Gent. De wooncomplexen rukken op tot naast de deur. Ondanks de strenge milieueisen moest er een forse capaciteitsuitbreiding worden gerealiseerd want Triferto groeit snel. Hoe dat allemaal is gelukt, vertelt Stefaan Pockelé, verantwoordelijk voor de gehele operatie.
pagina 16
Hosokawa was gastheer voor food en chemie Powder Processing Experience oogst waardering
Hosokawa was gastheer voor food en chemie
Powder Processing Experience oogst waardering Eind vorig jaar organiseerde Hosokawa in de eigen vestiging in Doetinchem gedurende vier dagen een dagprogramma met diverse sprekers, gecombineerd met praktijkdemonstraties en een kleinschalige beurs van toeleveranciers in het uitgebreide testcentrum. De eerste week kwam de chemie op bezoek en de week daarna praatte het bedrijf de foodsector bij. Een (foto-) impressie.
pagina 18
Inhoud van 700 silo’s op afstand gemeten SilFit en Siemens optimaliseren mengvoederlogistiek
Inhoud van 700 silo’s op afstand gemeten
SilFit en Siemens optimaliseren mengvoederlogistiek In het noorden van Nederland worden momenteel zo’n 700 mengvoedersilo’s uitgerust met een systeem om de inhoud van de silo’s op afstand uit te lezen en te beheren. Zowel de veevoederproducent als de veehouder en de transporteur hebben voordelen bij deze nieuwe techniek.
pagina 20
Nederland in de top van de registratieranglijst Eerste fase Reach voltooid, nu de administratie op orde houden
Nederland in de top van de registratieranglijst
Eerste fase Reach voltooid, nu de administratie op orde houden Het is ons gelukt, zegt Geert Dancet, uitvoerend directeur van Echa, het Europees Chemisch Agentschap. Dit agentschap in Helsinki houdt toezicht op de uitvoering van de Europese Reach-wetgeving (Registration, Evaluation, Authorisation of Chemicals), waarover we al eerder berichtten. Afgelopen 30 november 2010 was de deadline voor producenten en importeurs van chemische stoffen boven de 1000 ton per jaar om die stof te registreren bij Echa.
pagina 24
Algemene Jaarvergadering Machevo & Bulk Vereniging 2010 Lichtpuntjes bieden hoop voor de toekomst
Algemene Jaarvergadering Machevo & Bulk Vereniging 2010
Lichtpuntjes bieden hoop voor de toekomst Op 17 november j.l. hield de Machevo &Bulk Vereniging haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Voorzitter Armando Turba stipte de hoogtepunt van het afgelopen jaar even aan. Natuurlijk de Industrial Processing van jl oktober, maar daarover later meer.
pagina 28
Continu doseren van houtpellets met cellenradsluizen  Biomassacentrale in Borssele gaat op zeker
Continu doseren van houtpellets met cellenradsluizen
Biomassacentrale in Borssele gaat op zeker Ab de Kroo is maintenance engineer bij de energiecentrale van EPZ in Borssele. Nee, niet de kerncentrale, maar de naastgelegen kolen/biomassacentrale. Het aandeel biomassa wordt verder opgevoerd, waarbij een juiste dosering van de gebruikte houtpellets belangrijk is. In 2008 zijn daarvoor cellenradsluizen geďnstalleerd die een cruciale rol spelen in het proces. Omdat het een continubedrijf is, bestaan er speciale afspraken met leverancier Tbma over het onderhoud en de beschikbaarheid van een reserve-exemplaar.
pagina 30
Gedenkwaardig droogsymposium Nederlandse Werkgroep Drogen Nederland rijp voor kenniscentrum?
Gedenkwaardig droogsymposium Nederlandse Werkgroep Drogen
Nederland rijp voor kenniscentrum? Begin december hield de Nederlandse Werkgroep Drogen haar jaarlijkse droogsymposium in Utrecht. Een bijzondere bijeenkomst want het was de laatste samenkomst onder voorzitterschap van Henk van Deventer. Na acht jaar maakte hij plaats voor Maarten Schutyzer, universitair docent aan de Wageningen Universiteit. Tijdens het symposium werd ook uitgebreid stilgestaan bij een nieuw initiatief, het Dutch Drying Institute. Een nieuw kenniscentrum over drogen waar alle krachten, kennis en kunde worden gebundeld. Zou dit haalbaar zijn? Verder woonden de ongeveer 100 bezoekers presentaties bij onder het thema: ‘Drogen kan nog beter’.
pagina 32
Leverancier in `t vizier: VDL Industrial Products  Bedrijf met no-nonsense cultuur
Leverancier in `t vizier: VDL Industrial Products
Bedrijf met no-nonsense cultuur VDL Industrial Products is totaalleverancier van componenten voor afzuiginstallaties en bulkhandling en biedt tevens complete explosie- en brandbeveiligingssystemen voor industriële processen. Directeur Carlos Ooijen ziet het als een duidelijk voordeel dat het bedrijf onderdeel is van de VDL-organisatie. “Door de mogelijkheid samen te werken met onze zusterbedrijven, zijn we in staat de buitenlandse concurrentie het hoofd te bieden!”
pagina 34
Wegen voor de balans Operator tegelijk boekhouder
Wegen voor de balans
Operator tegelijk boekhouder Agruniek in Didam levert veel soorten mengvoeders en halfproducten voor de vee-, varkens- en kippenhouderij. Voeders bestaan uit verschillende ingrediënten, soms meer dan 20, van tarwe en maďs tot vitaminen en visolie. Operators waken over de juiste doseringen door wegen en meten. Het operating-systeem houdt meteen ook de boekhouding van voorraad en leveringen bij. Daarbij spelen weegtoestellen een cruciale rol.
pagina 38
Bezoekers klantenseminar van Gericke enthousiast Theorie en praktijk in één dag
Bezoekers klantenseminar van Gericke enthousiast
Theorie en praktijk in één dag Eind januari organiseerde Gericke in de hoofdvestiging in Regensdorf, vlakbij Zürich, weer haar jaarlijkse klantendagen. Een interessant dagprogramma van lezingen en demonstraties, naar keuze in het Duits of Engels. Een gemęleerd gezelschap van klanten en andere geďnteresseerden werd geboeid door een professioneel team. Daarbij werd de theorie daadwerkelijk gekoppeld aan de praktijk. Solids Processing was ook uitgenodigd.
pagina 40
Eskens verbreedt productengamma met Lödige Leverancier in 't vizier
Eskens verbreedt productengamma met Lödige
Leverancier in 't vizier Chris Jan Reitsma maakte elf jaar geleden de overstap van een grote multinational in de cacao-industrie naar het toen dertien man sterke familiebedrijf Eskens. Als algemeen directeur en mede-eigenaar gelooft hij in groei en verbreding van het assortiment. Onder meer door toevoeging van de producten van Lödige Maschinenbau.
pagina 42
Vakbeurs Solids 2011 binnenkort in Antwerpen Naast lezingenprogramma ook Consultancy Café
Vakbeurs Solids 2011 binnenkort in Antwerpen
Naast lezingenprogramma ook Consultancy Café In Antwerp Expo is op woensdag 6 en donderdag 7 april opnieuw de vakbeurs Solids 2011. De beurs omvat meer dan een compleet gamma van (innovatieve) oplossingen en hulpmiddelen voor de behandeling van stortgoed, poeders en granulaten. Er wordt in bijeenkomsten ook uitgebreid stilgestaan bij actuele onderwerpen als explosieveiligheid, hygiënisch ontwerpen en voedselveiligheid en simulering van het gedrag van deeltjes, vertelt marketing projectcoördinator John Barbier van beursorganisator easyFairs. Tevens is er het Consultancy Café.
pagina 45
Tiende keer Week van de Procestechniek  Jongeren ruiken aan de praktijk
Tiende keer Week van de Procestechniek
Jongeren ruiken aan de praktijk Weinig jongeren kiezen voor een baan als procesoperator, analist of onderhoudsmonteur. Een gemiste kans, want de vraag naar goed opgeleide technici in de procesindustrie is groot! En die vraag zal door de vergrijzing alleen maar toenemen. Daarom vindt jaarlijks de Week van de Procestechniek plaats. Dat biedt Vmbo-leerlingen de gelegenheid kennis te maken met de beroepen van procesoperator, laborant en onderhoudsmonteur. Daarvoor worden ze uitgenodigd bij bedrijven. Solids Processing keek mee bij zo’n bezoek.
pagina 46
Solidsprocessing.nl op iPad, iPhone of andere smartphone
Solidsprocessing.nl op iPad, iPhone of andere smartphone
De schat aan informatie die u op solidsprocessing.nl kunt vinden, is ook beschikbaar op de iPad en uw smartphone. Natuurlijk voor de populaire iPhone, maar ook prima bruikbaar op andere besturingssystemen, zoals Android en Symbian.
pagina 49
Geef opslag en transport direct wat meer aandacht Systemen soms onnodig duur en minder betrouwbaar
Geef opslag en transport direct wat meer aandacht
Systemen soms onnodig duur en minder betrouwbaar Wanneer een productieproces voor een bepaald product wordt ontworpen, gaat de meeste aandacht uit naar de betrouwbaarheid van de productie zelf en de kwaliteit van het product. Dat het product ook nog eens moet worden getransporteerd en opgeslagen, komt in dat stadium vaak nauwelijks aan de orde. Soms blijkt dan pas later dat het gefabriceerde product nogal beroerde stromingseigenschappen heeft, zodat niet-verwachte, grotere investeringen nodig zijn om een betrouwbaar opslagsysteem te realiseren.
pagina 50
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren