NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2010-6
Voedingsmiddelentechnologievakbeurs Parijs; Ontstoffingstechniek; minerale mest; Stof van waarde; Sociale innovatie; Nieuwe Machine Richtlijn (MRL)

Verschenen: --
Voedingsmiddelentechnologievakbeurs in Parijs Veel innovaties op IPA 2010
Voedingsmiddelentechnologievakbeurs in Parijs
Veel innovaties op IPA 2010 Machine- en componentenleveranciers pakten tijdens de voedingsmiddelentechnologievakbeurs IPA 2010, vorige maand in Parijs, uit met uiteenlopende innovaties voor de voedingsmiddelenindustrie. De aantrekkende economie speelt hierbij een belangrijke rol. Belangrijke thema’s waren hygiëne en productie-efficiency.
pagina 14
Ontstoffingstechniek is maatwerk Cursus laat kopers betere keuze maken
Ontstoffingstechniek is maatwerk
Cursus laat kopers betere keuze maken “In de praktijk kom ik veel misvattingen tegen over filterapparatuur om stof uit lucht te zuiveren. Er zijn veel valkuilen waar bedrijven inlopen bij de keuze van de juiste apparatuur. Miskopen zijn dan ook aan de orde van de dag.” Dat zegt Cyp Wagenaar, cursusleider ontstoffingstechnieken, tevens technisch directeur van het bedrijf Mesys.
pagina 20
Nieuwe bedrijfshal met blenders en doseerweger voor Pillaert Meststoffen Bergen minerale mest verzetten
Nieuwe bedrijfshal met blenders en doseerweger voor Pillaert Meststoffen
Bergen minerale mest verzetten Pillaert Meststoffen betrok vorig jaar in Zwijnaarde, bij Gent, een reusachtige, nieuwe bedrijfshal. Deze hal staat op een strategisch goed gekozen locatie, in de zuidoosthoek van de kruising van twee belangrijke snelwegen, aan een kanaal. De groothandel verzet jaarlijks vele tonnen minerale meststoffen voor de landbouw en tuinbouw in voornamelijk België en Noord-Frankrijk, in bulk of gepakt en gezakt.
pagina 24
Stof heeft soms ook waarde Ontstoffingssysteem met specifieke eisen
Stof heeft soms ook waarde
Ontstoffingssysteem met specifieke eisen Het ontstoffen binnen fabricageprocessen is heel belangrijk. Stof zorgt ervoor dat het eindproduct verontreinigd raakt en draagt ook bij tot ongeplande stops door opeenhoping in draaiende onderdelen. Maar soms is ontstoffing een methode om materialen te scheiden. De visie van een leverancier, samen met de praktijkervaring van twee bedrijven.
pagina 28
Sociale innovatie begint in de top Raymond Belderink, bedrijfsleider van Almi Machinefabriek in Vriezenveen
Sociale innovatie begint in de top
Raymond Belderink, bedrijfsleider van Almi Machinefabriek in Vriezenveen Sociale innovatie is een vaag en geleidelijk proces, zonder begin of eind. Dat maakt het zo ontzettend lastig om door te voeren, zegt Raymond Belderink, bedrijfsleider van Almi Machinefabriek in Vriezenveen, winnaar van de Metaalunie Productivity Award 2008 én het Gouden Ervaringscertificaat 2009. “Je kunt niet zomaar de fabriek binnen wandelen en roepen: hé mensen, verander eens even!” Toch levert het je als organisatie ontzettend veel op, vindt Belderink. “Niet alleen de sfeer, maar ook de productiviteit is er enorm door verbeterd.”
pagina 30
Een goed advies is het halve werk John Neelen van Alup
Een goed advies is het halve werk
John Neelen van Alup Alup Kompressoren heeft wereldwijd meer dan honderd vestigingen en is in Nederland te vinden in Nieuwegein. Aan het roer staat John Neelen. Hij is al ruim 25 jaar werkzaam in de wereld van compressoren en ervan overtuigd dat een goed advies aan de klant, bijvoorbeeld ten aanzien van energiebesparing, leidt tot het gewenste resultaat voor beide partijen.
pagina 32
Dinerbon voor process-engineer van Yara Slechts een M&M verwijderd van juiste aantal in IP-pot
Dinerbon voor process-engineer van Yara
Slechts een M&M verwijderd van juiste aantal in IP-pot Frank de Guchteneire had het op Industrial Processing goed gezien. Er zaten 695 M&M’s in de glazen pot op de stand van Vezor Media, de uitgever van dit blad. De process-engineer, werkzaam bij Yara in Sluiskil, kwam op het aantal van 696 en won daarmee de dinerbon van 100 euro.
pagina 37
Alles verandert door mogelijkheden internet CEO Keith Nosbusch Rockwell Automation
Alles verandert door mogelijkheden internet
CEO Keith Nosbusch Rockwell Automation Tijdens de Automation Fair van Rockwell Automation in november in Orlando, Florida (VS) werd duidelijk dat de industrie aan de vooravond staat van een ommezwaai in produceren en samenwerken met leveranciers en afnemers in de productieketen.
pagina 38
Vernieuwde Machine RichtLijn (MRL) nog vrij onbekend Sancties en schade kunnen oplopen
Vernieuwde Machine RichtLijn (MRL) nog vrij onbekend
Sancties en schade kunnen oplopen “Sommige machinefabrikanten weten nog niet dat zij sinds 29 december 2009 moeten voldoen aan de nieuwe Machine Richtlijn (MRL). Als er problemen ontstaan met de veiligheid van een (nieuwe) machine, kunnen er sancties komen van duizenden euro’s. Als dan ook nog de machine moet worden teruggeroepen, kan de schade oplopen tot miljoenen euro’s. Het is dus zaak om de MRL door te voeren.” Dat zegt Awrom Meijer, operationeel directeur van Euronorm in Wageningen, een adviesorgaan en trainingscentrum. “We geven advies en begeleiding rond de MRL.”
pagina 42
Licht staat centraal bij Safety-Lux Ook mobiele verlichting Atex-gecertificeerd
Licht staat centraal bij Safety-Lux
Ook mobiele verlichting Atex-gecertificeerd Het assortiment van Safety-Lux omvat uiteenlopende, professionele, mobiele verlichtingsoplossingen voor de Benelux. Zowel in standaarduitvoeringen als voor toepassing in explosiegevaarlijke gebieden. Volgens Alexander Kampers, hoofdvertegenwoordiger, is vooral in de laatste markt nog véél te doen...
pagina 46
Automatische mengfabriek met clean-room allure Huijbregts sluit cross-contaminatie allergenen uit
Automatische mengfabriek met clean-room allure
Huijbregts sluit cross-contaminatie allergenen uit “Onze knowhow zit niet zozeer in de recepten maar vooral in de automatisering van de processen”, stelt Frans Huijbregts vast, directeur van de Huijbregts Groep. Wat dat betreft heeft hij zich met zijn team van medewerkers helemaal uit kunnen leven in de nieuwe mengfabriek in Helmond. Hier vindt het hele traject van doseren, mengen en verpakken in hoge mate automatisch plaats. En dat in een atmosfeer die qua zuiverheid doet denken aan een chipfabriek.
pagina 50
Veel toegepaste feeders Feeders en flowpromotors (deel 3)
Veel toegepaste feeders
Feeders en flowpromotors (deel 3) In de twee eerdere artikelen zijn de algemene eisen en toepassingen van feeders behandeld en de mogelijkheden om de toestroming te verbeteren door gebruik te maken van flowpromotors. Dit derde artikel gaat wat specifieker op een aantal veel toegepaste feeders in, namelijk de schroeffeeder of uitdraagschroef, de bandfeeder, de trilfeeder, de cellenradsluis en de trilbodem of bin activator.
pagina 54
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren