NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2010-5
Terugblik IP2010; AZO; Uitbreiding butylrubberproductie; DSM; Luchtzuivering; Schroeven; etc

Verschenen: --
Terugblik op vakbeurs Industrial Processing Innoveren en investeren
Terugblik op vakbeurs Industrial Processing
Innoveren en investeren De tweede week van oktober vond in de Jaarbeurs Utrecht de tweejaarlijkse vakbeurs Industrial Processing plaats. Net als de vorige editie vormde dit een onderdeel van de Industriële Week. Ook uw vakblad, Solids Processing Benelux, was daar aanwezig met een stand. Op deze pagina’s vindt u een impressie van de beurs. Een compleet overzicht is onmogelijk, wel een compilatie van innovaties, observaties, foto’s en indrukken.
pagina 14
AZO is klaar voor zonnige toekomst Algemeen directeur Frank Opdebeeck na reorganisatie in marktclusters
AZO is klaar voor zonnige toekomst
Algemeen directeur Frank Opdebeeck na reorganisatie in marktclusters Sinds 18 juni van dit jaar staat Frank Opdebeeck aan het roer bij AZO. Op die datum trad Jan Bogaert af om van zijn welverdiende pensioen te genieten. Op ons verzoek om een interview reageert Opdebeeck niet erg enthousiast. “Het gaat niet om mij, ik ben niet zo belangrijk. Het gaat om het hele AZO-team en met name om de apparatuur.” Natuurlijk is dat zo, maar we willen toch graag wat meer weten van de man die eindverantwoordelijk is bij één van de grote leveranciers in de Benelux.
pagina 18
Productie-uitbreiding met nieuwe reactor Lanxess België gesterkt uit de crisis
Productie-uitbreiding met nieuwe reactor
Lanxess België gesterkt uit de crisis In het tweede kwartaal van 2012 wordt de butylrubberproductie van Lanxess in Antwerpen uitgebreid met het opstarten van een zesde polymerisatiereactor. De productie is dan met tien procent verhoogd tot bijna 150 duizend ton op jaarbasis. “We komen duidelijk versterkt uit de crisis door investeringen in productie en R&D en een sterke focus op nieuwe markten”, benadrukt algemeen directeur Eddy Walraven. Over de investering van 20 miljoen euro zegt productiemanager Frank Vandecruys dat het bedrijf hier het maximale uit wil halen door een zo efficiënt mogelijke productie en integratie van energievraag en -aanbod.
pagina 20
CTO DSM Jos Put vindt ingrijpende wijzigingen noodzakelijk Top in duurzaam ondernemen en produceren
CTO DSM Jos Put vindt ingrijpende wijzigingen noodzakelijk
Top in duurzaam ondernemen en produceren De hoge notering van DSM in de Dow Jones Sustainability Index bevestigt de toegewijde aandacht van het bedrijf voor duurzaamheid. Alle zeilen worden bijgezet om zo duurzaam mogelijk te produceren. Chief Technology Officer prof. Jos Put gaat in op de ontwikkelingen in de maatschappij en in het bijzonder op die van hun industriële productie. De doelstellingen die het chemiebedrijf zichzelf stelt, vereisen meer dan incrementele efficiencyverbeteringen. “Hiervoor zijn echte innovaties nodig.” In 2020 zien de fabrieken er vast anders uit.
pagina 24
Zuiveren van lucht in vertinningsproces Door installatie van natwasser voldoen aan de emissienormen
Zuiveren van lucht in vertinningsproces
Door installatie van natwasser voldoen aan de emissienormen Voor drankblikjes en conservenblikken is vertind dun staal nodig. Corus Packaging Plus (CPP) produceert en levert dit verpakkingsstaal op grote rollen. Het vertinnen gebeurt elektrolytisch: in een continu proces gaan banen van het koud gewalste staal door een bad met een zuur milieu waarin tin neerslaat op het blik. Verontreinigingen in de lucht boven de baden moeten worden afgevoerd. De afvoer en het zuiveren van de met kleine stofdeeltjes verontreinigde lucht is noodzakelijk voor het binnenmilieu, de arbeidsomstandigheden en voor het bereiken van een zo schoon mogelijke restemissie naar de buitenlucht. Mesys leverde voor de drie productielijnen van CPP zogenoemde natwassers of natfilterinstallaties voor het zuiveren.
pagina 30
Het draait uiteindelijk om de schroeven Mario de Graaff van Klinkenberg Zaanstad
Het draait uiteindelijk om de schroeven
Mario de Graaff van Klinkenberg Zaanstad Klinkenberg Zaanstad doet het allemaal zelf: verkopen, engineeren, bouwen en testen en ten slotte het inbedrijf stellen en onderhouden van schroeftransporteurs. Eén van de twee directeur-eigenaren, Mario de Graaff: In ruim honderd jaar is véél kennis opgebouwd die we aanwenden om ook lastige producten in uiteenlopende situaties te transporteren.
pagina 36
Rekstrooktechnologie of krachtcompensatie Trends in weegtechnologie
Rekstrooktechnologie of krachtcompensatie
Trends in weegtechnologie Er bestaan niet veel meetmethodes die zo bekend zijn en alom tegenwoordig als wegen. Of je nu jezelf weegt op een personenweegschaal, of dat je een koffer inlevert op het vliegveld, er wordt praktisch overal gewogen. Ook in de wereld van processing wordt weegtechnologie in steeds meer applicaties toegepast. Wat zijn de belangrijkste sensortechnologieën, trends en toekomstige ontwikkelingen op dit gebied? En wat is de beste keuze?
pagina 40
Hygiënische productieomgeving niet vanzelfsprekend Ehedg breidt werkterrein uit
Hygiënische productieomgeving niet vanzelfsprekend
Ehedg breidt werkterrein uit De European Hygienic Engineering & Design Group (Ehedg) ijvert al jaren voor het hygiënisch ontwerpen van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Maar hygiëne in de voedingsmiddelenproductie gaat verder dan alleen het machinepark. Omdat in dat kader ook de productieomgeving van groot belang is, ontwikkelt de groep nu ook hiervoor standaarden.
pagina 42
Standaardwerk structureel uitbesteed, kerntaken blijven Lean and mean onderhoud
Standaardwerk structureel uitbesteed, kerntaken blijven
Lean and mean onderhoud De technische dienst van continubedrijf Sonac bv in Vuren is sinds een aantal jaren afgeslankt. Bovendien zijn de werktuigkundige en elektrotechnische dienst inclusief automatisering samen met werkvoorbereiding in één afdeling samengebracht. Het doel is nog efficiënter werken, waarbij standaard- en repeterend werk zoveel mogelijk worden uitbesteed. Een voorbeeld van lean and mean onderhoud.
pagina 46
We focussen op lastige vacuumtransporten Marcel Thunissen van Volkmann GmbH
We focussen op lastige vacuumtransporten
Marcel Thunissen van Volkmann GmbH Volkmann GmbH ontwikkelt, bouwt en levert systemen voor het transporteren van vaste stoffen middels vacuüm. Het Duitse bedrijf wordt in Nederland vertegenwoordigd door Marcel Thunissen. Met passie praat hij over de projecten die hij begeleidt en laat doorschemeren dat vooral de ´lastige´ opdrachten zijn voorkeur hebben…
pagina 50
Feeders en flowpromotors (deel 2) De juiste feeder kiezen
Feeders en flowpromotors (deel 2)
De juiste feeder kiezen In een vorig artikel zijn de algemene kenmerken van feeders (onttrekmechanismen) en flowpromotors (hulpapparatuur ter verbetering van de stroming) aan de orde geweest. In dit artikel zal wat dieper op het gebruik van een aantal typen feeders worden ingegaan. Hoewel er een grote verscheidenheid aan feeders bestaat, zal hierbij aandacht worden besteed aan de meest toegepaste typen, namelijk de schroeffeeder (uitdraagschroef), de bandfeeder, trilgoot, cellenradsluis en de trillende conus.
pagina 52
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren