NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2010-2
Arbeidsinspectie, procesoptimalisatie, PowTech, Tweede Maasvlakte, Surplus Select

Verschenen: --
Bedrijven en Arbeidsinspectie hebben zelfde doelstelling Intensievere controle op explosieveiligheid
Bedrijven en Arbeidsinspectie hebben zelfde doelstelling
Intensievere controle op explosieveiligheid De Arbeidsinspectie zal later dit jaar de controle op de explosieveiligheid in de industrie intensiveren. Dat zou geen probleem mogen zijn. Landelijk projectleider John Broere benadrukt de aandacht voor de ondersteuning van de bedrijven door zijn organisatie bij de zorg voor een veilige werkomgeving. “We hebben beide dezelfde doelstelling.” Hij wijst in het bijzonder naar de branchespecifieke arbocatalogi. Cruciaal is dat bedrijven hun documenten ‘up-to-date’ hebben, zoals het Explosieveiligheidsdocument en de RI&E. Het gaat volgens Broere nogal eens fout na uitbreiding van bedrijven of bij het onderhoud. Hij geeft een beeld van een dag dat de inspecteur voor de deur staat.
pagina 10
Geco werkt aan continue procesoptimalisatie Vinden van juiste balans bij malen voor voedingsmiddelenindustrie
Geco werkt aan continue procesoptimalisatie
Vinden van juiste balans bij malen voor voedingsmiddelenindustrie Honderden tonnen grondstoffen, zoals dextrose en kruiden, worden jaarlijks vermalen bij Geco Maalderij in Dongen. Deze maalderij is gespecialiseerd in het malen, zeven en ver-/ompakken van tientallen, verschillende soorten grondstoffen, voor verdere verwerking in de voedingsmiddelenindustrie. Directeur Gerard Coomans is voortdurend bezig met bedrijfs- en procesoptimalisatie.
pagina 14
PowTech: internationale beurs voor solids-technologie Extra aandacht voor explosiebeveiliging
PowTech: internationale beurs voor solids-technologie
Extra aandacht voor explosiebeveiliging De PowTech, de grootste Europese beurs voor stortgoed, vindt plaats van 27 tot en met 29 april in Nürnberg (D). Bijna zevenhonderd exposanten in vijf hallen, waar 15.000 bezoekers worden verwacht. Alles wat te maken heeft met technologie voor het verwerken van poeders, granulaten en stortgoed is hier te vinden. Gericht op de chemische industrie, food, diervoeding, keramiek, papier en bouwmaterialenproductie. Deze keer is er speciale aandacht voor explosiebeveiliging. In dat kader zijn er op het buitenterrein regelmatig demonstraties met stofexplosies. Verder vinden er gedurende de drie dagen diverse seminars en lezingen plaats.
pagina 18
Vijf miljoen ton steen voor zeewering Tweede Maasvlakte Transportband boven zee
Vijf miljoen ton steen voor zeewering Tweede Maasvlakte
Transportband boven zee Vorig jaar startte de aanleg van de Maasvlakte 2. De voor de zeewering benodigde vijf miljoen ton steen wordt per schip aangevoerd vanuit Noorwegen. Maar een kade en een installatie om de tientallen scheepsladingen aan land te krijgen, ontbreken. Daarom besloot aannemerscombinatie Puma een transportband te installeren: 130 meter lang, waarvan de helft boven zee, op ruim 20 meter hoogte. Geen alledaags project en genoeg reden om dit eens van dichtbij te bekijken. Dat doen we met Gert-Jan Rodenburg, Hoofd Steenbedrijf bij Puma.
pagina 20
Surplus Select heeft de ruimte Supermarkt met gebruikt equipment
Surplus Select heeft de ruimte
Supermarkt met gebruikt equipment Gebruikt equipment voor de procesindustrie, met name in roestvast staal. Dat is de core-business van Surplus Select. Rick Soepenberg begon in 2001 met de bemiddeling in gebruikte apparatuur. Onlangs betrok hij een gloednieuw pand met grote hal en riant buitenterrein in Swifterbant. Wij namen een kijkje.
pagina 24
Procesoptimalisatie door meer inzicht in proces- en productparameters Vochtbeheersing voor betere bakstenen
Procesoptimalisatie door meer inzicht in proces- en productparameters
Vochtbeheersing voor betere bakstenen Vandersanden Steenfabrieken koos voor haar vestiging in het Vlaamse Spouwen een gecombineerde vocht- en densiteitmeter. Hiermee regelt het de waterdosering voor de productie van bakstenen. Hoewel de energiewinst mooi is meegenomen, levert de kwaliteitswinst het bedrijf veel meer op, benadrukt productiemanager Rudi Beusen.
pagina 28
Invoering Reach verloopt moeizaam Crisisteam ingezet om problemen op te lossen
Invoering Reach verloopt moeizaam
Crisisteam ingezet om problemen op te lossen Er zijn serieuze problemen bij de invoering van Reach (Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals). In Helsinki is er op het kantoor van ECHA, het Europese registratiebureau van Reach, een ‘crisisteam’ opgericht om de onrust in de chemische industrie de kop in te drukken vanwege een REACH-deadline eind dit jaar. Erwin Annys, directeur REACH Chemicals Policy bij de Europese koepelorganisatie Cefic spreekt van de ‘moeilijkste wetgeving in de geschiedenis’, maar is blij dat het team (Directors Contact Group) is opgericht. Ook ECHA-directeur Geert Dancet is positief gestemd.
pagina 30
Beloof niets dat je niet waar kunt maken Blijf weg uit die negatieve spiraal
Beloof niets dat je niet waar kunt maken
Blijf weg uit die negatieve spiraal Hoe houd je mensen in tijden van crisis tóch gemotiveerd? Door open te zijn en nadrukkelijk de samenwerking te zoeken, zeggen Lars Tummers en Léonie Langevoort, consultants van People & Change bij PricewaterhouseCoopers Advisory.
pagina 34
Zanddroger belangrijke schakel in proces  Bakstenen paneren
Zanddroger belangrijke schakel in proces
Bakstenen paneren Wie wel eens een cake heeft gebakken weet dat je de vorm moet paneren met (paneer)meel om de cake uit de vorm te laten komen. Dat werkt met bakstenen net zo. Alleen wordt daarbij warm, droog zand gebruikt zoals we zien bij een rondleiding door steenfabriek Engels in Oeffelt waar een vormzanddroger van Machinefabriek Daanen uit Boxmeer is geplaatst. We spraken daarnaast met Wil Kuster, bedrijfsleider van Rodruza steenfabriek in Rossum, en André Bruntink, hoofd technische dienst bij Daas Baksteen Zeddam BV die ook zanddrogers van deze fabriek in gebruik hebben.
pagina 38
Ontwikkelingstrajecten vaak onnodig lang en duur’ Nizo en Glatt ontwikkelen one-stop-businessmodel
Ontwikkelingstrajecten vaak onnodig lang en duur’
Nizo en Glatt ontwikkelen one-stop-businessmodel Het inpakken van deeltjes (encapsuleren of inkapselen) en het coaten van ingrediënten is heel belangrijk voor de smaak en de textuur van producten, met name bij voedingsmiddelen en diervoeding. Het heeft ook grote invloed op het bereidingsproces en de voedselveiligheid. Het voedingsresearchbedrijf Nizo en het Duitse poedertechnologie bedrijf Glatt hebben de handen ineen geslagen en werken sinds korte tijd samen waardoor ontwikkeltrajecten een stuk sneller gaan.
pagina 42
Ramsey nu hernieuwd actief in de Benelux Weighing & Inspection neemt vertegenwoordiging in Nederland ook over
Ramsey nu hernieuwd actief in de Benelux
Weighing & Inspection neemt vertegenwoordiging in Nederland ook over Ramsey is een merk met een grote naamsbekendheid en reputatie op het gebied van statisch en dynamisch wegen. In Nederland werd het merk tot voor kort vertegenwoordigd door Thermo Fisher Scientific in Breda. Dat is nu overgenomen door Weighing & Inspection, dat het merk ook al jarenlang in België voert. Directeur Johan Bauwens en Sales engineer Patrick Oosterholt hebben er zin in.
pagina 45
Grolsch gaat stofproblemen op moutafdeling met succes te lijf Weg is weg
Grolsch gaat stofproblemen op moutafdeling met succes te lijf
Weg is weg Door een aantal bescheiden aanpassingen is brouwer Grolsch er in samenwerking met Qprom Technical Services in geslaagd om de stofoverlast binnen haar moutafdeling drastisch terug te dringen. “We kunnen beter eenmalig investeren in optimalisatie van de installatie dan in schoonmaken. Dat is een blijvende kostenpost”, zo geeft projectleider Maurice Gelinck de achterliggende gedachte weer. Bovendien beter voor mens en milieu, beter voor de veiligheid en beter voor de installatie.
pagina 48
Parate kennis Keramisch kenniscentrum ook geschikt voor procesindustrie Tcki breidt werkgebied uit
Parate kennis Keramisch kenniscentrum ook geschikt voor procesindustrie
Tcki breidt werkgebied uit Het Technisch Centrum voor de Keramische Industrie is al meer dan 50 jaar een gerespecteerd kennisinstituut voor de bouwkeramische industrie. Met een uitgebreid laboratorium en een geavanceerd on-site meetinstrumentarium is er heel veel mogelijk. Dat alles is nu ook beschikbaar voor andere sectoren, met name de procesindustrie. Hans van Wijck en Hans Marks lichten deze stap nader toe.
pagina 50
Tweekoppige directie bij Tema Van Delden blijft ook directeur van Hein Lehmann bv
Tweekoppige directie bij Tema
Van Delden blijft ook directeur van Hein Lehmann bv Marlon van Delden staat al enige tijd als directeur aan het roer bij de Nederlandse vestiging van Hein, Lehmann. Nu is hij ook benoemd tot directeur van Tema, samen met Kees Mommersteeg. Toch is er geen sprake van een overname of een fusie. Het blijken al heel lang zusterbedrijven te zijn. Of eigenlijk halfzussen… Van Delden en Mommersteeg leggen uit hoe het zit.
pagina 52
Problemen bij Solids Processing (2)  Sterkte en stabiliteit als basis
Problemen bij Solids Processing (2)
Sterkte en stabiliteit als basis Stortgoed, droge stoffen, solids. Hoe je het ook noemt, de verwerking ervan zorgt al vele decennia voor problemen. Keer op keer blijkt in de praktijk dat processen minder efficiënt verlopen dan gepland. In twee artikelen gaan de auteurs in op de achtergronden daarvan. Er wordt een aantal problemen gesignaleerd en een oorzaak geduid. In dit tweede artikel komen problemen rond sterkte en stabiliteit van de installatie aan de orde. Als die niet voldoen, kan dat tot ernstige beschadiging en zelfs compleet falen van de installatie leiden.
pagina 54
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren