NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2010-1
Ontstoffing, bijna-infrarood, Rijkers, vriesdrogen, Bolletje, Jongerius Govatec + Prosysta, Herding

Verschenen: --
Uiteindelijk wil iedereen gewoon een schone zak Hoe behoud je de kennis die er nu nog is
Uiteindelijk wil iedereen gewoon een schone zak
Hoe behoud je de kennis die er nu nog is Om de ontwikkeling op het gebied van ontstoffing te duiden, nodigde SolidsProcessing onlangs een aantal gebruikers en leveranciers uit om met elkaar van gedachten te wisselen. Technische ontwikkelingen in de laatste jaren op dit gebied? Nauwelijks. En waar zit de technische kennis überhaupt? En zijn we niet weer in Europa het beste jongetje van de klas aan het spelen? Al deze gedachten ontlokten de aanwezigen de nodige uitspraken.
pagina 14
Hoogbouwmagazijn Rijk Zwaan geconditioneerd Levensduur zaden verlengd met absorptiedroger
Hoogbouwmagazijn Rijk Zwaan geconditioneerd
Levensduur zaden verlengd met absorptiedroger Het ontwikkelen en telen van nieuwe groenterassen is een vak dat Rijk Zwaan uitstekend verstaat, al vele decennia. Door de gigantische groei van de afgelopen jaren nam de behoefte aan een geconditioneerde opslag van de zaden toe. Het bepaalt mede de levensduur van het zaad. Pleun van der Lugt vertelt hoe die conditionering met een gasgestookte absorptiedroger is verbeterd.
pagina 20
Bijna infra rood apparatuur voor optimalisatie van product Prediktor wil binnen een jaar een vestiging in Nederland
Bijna infra rood apparatuur voor optimalisatie van product
Prediktor wil binnen een jaar een vestiging in Nederland “We willen binnen nu en een jaar in Nederland een kantoor openen om ons product ‘Near Infra Read’ (NIR) aan de man te brengen. We zijn ook op zoek naar samenwerkingspartners.” Sales en projectmanager Hakon Standal van het Noorse bedrijf Prediktor was er stellig over op de beurs easyFairs Solids, november vorig jaar in Rotterdam.
pagina 24
Rijkers blijft op koers Na faillissement moederbedrijf KSE Groep
Rijkers blijft op koers
Na faillissement moederbedrijf KSE Groep Per 16 november 2009 is Rijkers Procestechnologie in Veghel overgenomen door RVS Non Ferro in Uden. Bedrijfsleider Joost Jansma legt graag nog eens uit wat de achtergronden zijn geweest van deze stap en vooral wat de nieuwe combinatie de procesmarkt te bieden heeft. “Onze kracht, het vertalen van ideeën naar oplossingen en uitvoeringen, kunnen we nu nog beter invullen”, is zijn overtuiging.
pagina 27
Een revolutie in vriesdrogen Hosokawa Micron ontwikkelt actieve vriesdroger
Een revolutie in vriesdrogen
Hosokawa Micron ontwikkelt actieve vriesdroger In Doetinchem ontwikkelden ze een geheel nieuwe techniek voor vriesdrogen. Een team onder leiding van drs. Roland Wiersinga voert nu een reeks praktijktests uit met deze zogenoemde ‘actieve vriesdroger’. Het werkingsprincipe blijft nog even geheim maar een aantal andere interessante zaken kunnen we al wel melden.
pagina 28
Bolletje investeert in hygiëne Succesvol onderdeel van 5S
Bolletje investeert in hygiëne
Succesvol onderdeel van 5S Iedereen kent Bolletje. Is het niet van de beschuit, dan wel van één van de andere tientallen voedingsproducten. In 2008 startte Bolletje met de invoering van 5S. De primaire doelstelling daarbij is het elimineren van onnodige verliezen. Daarbij is schoonmaken en schoon houden een wezenlijk onderdeel van het proces dat vooral draait om bewustwording van medewerkers. Maar er is ook een uitgebreide stofzuiginstallatie aangebracht, met een aantal opmerkelijke kenmerken. Daarover praten we met de projectleiders Cees van Schilt en Christian Scholten.
pagina 32
Nieuw, maar toch 500 jaar ervaring Jongerius-Govatec en Prosysta gaan op in nieuwe onderneming
Nieuw, maar toch 500 jaar ervaring
Jongerius-Govatec en Prosysta gaan op in nieuwe onderneming Het gonsde al een tijdje rond in de markt: Jongerius en Prosysta gaan samen. Op 12 januari werden de papieren ondertekend en was het een feit. We praten met de drie heren die het managementteam vormen van de nieuwe onderneming: René Meijerink, Gert Goossens en Gert Hertong. Over de totstandkoming, de toekomstplannen en over de ideale trein.
pagina 38
Herding heeft nieuwe directeur Paul van Kempen wil verder groeien
Herding heeft nieuwe directeur
Paul van Kempen wil verder groeien Herding Filtertechniek is bekend van het sinterlamellenfilter. Begin dit jaar vond er in Purmerend een verandering plaats: Paul van Kempen is de opvolger van Chris Visser als directeur van de Nederlandse vestiging. Een dubbelinterview met de gaande en de komende man. Voor de fotografie zijn we te gast bij Nunhems Netherlands in Haelen, Limburg. Wereldwijd één van de grootste veredelingsbedrijven van groentezaden.
pagina 41
Stromingsgedrag is cruciaal Betrouwbare verwerking van poeders en granulaire materialen
Stromingsgedrag is cruciaal
Betrouwbare verwerking van poeders en granulaire materialen Als u moet aangeven welke onderdelen van uw proces(-installatie) u essentieel vindt voor het behoud van de productkwaliteit, dan is de kans groot dat u de silo’s, bunkers, bakken en goten niet noemt. De meeste ingenieurs en managers begrijpen direct welke bijdrage de verwerking-, meng- en verpakkingsstappen leveren aan de waarde van het eindproduct. Er is heel wat technologie en kennis op het gebied van mechanica, elektronica en instrumentatie toegepast om dit soort geavanceerde apparatuur te ontwikkelen. Maar voor het ontwerp van silo’s, bunkers, bakken en goten gaat dit helaas niet op. Die onderdelen worden te vaak ondergewaardeerd.
pagina 42
Onderhoud en energiebesparing Operators bij Argex doen deel van het onderhoud zelf
Onderhoud en energiebesparing
Operators bij Argex doen deel van het onderhoud zelf Argex, fabrikant van geëxpandeerde kleikorrels, wint sinds februari het warmteverlies van de immense draaitrommeloven terug. Zo draagt ze verder bij aan het Vlaamse Convenant Energiebenchmarking. Onderhoud besteedt het bedrijf deels uit, behalve het gespecialiseerde onderhoudswerk aan deze oven. Dat doen de operators zelf en dat heeft voordelen voor zowel Argex als het onderhoudsbedrijf. Het resulteert in een goede communicatie en onderling begrip voor elkaars werk.
pagina 46
Betaalbaar drogen belangrijk in biobased economie Najaarssymposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen
Betaalbaar drogen belangrijk in biobased economie
Najaarssymposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen Drogen is en blijft belangrijk, nu en in de toekomst. Dat was de conclusie van een goedbezocht najaarssymposium van de Nederlandse Werkgroep Drogen (Nwgd). Het ligt in de verwachting dat in de nabije toekomst het drogen als belangrijk onderdeel van de biobased economie in importantie toeneemt. Denk aan hout, sojaschroot, cassave, maïs, raapzaad en algen, veelal natte producten die om te zetten zijn naar nieuwe producten. Maar het water dat in deze materialen zit, moet wel economisch worden verwijderd om de kosten van de biobased economie betaalbaar te maken en te houden. Tegelijkertijd moeten de huidige droogprocessen energiezuiniger worden. Dit is een activiteit waar de droogexperts aan moeten blijven werken, want drogen vreet energie.
pagina 50
Kennis omtrent kosten uitwisselen Dace voorkomt dat Cost Engineer telkens zelf het wiel moet uitvinden
Kennis omtrent kosten uitwisselen
Dace voorkomt dat Cost Engineer telkens zelf het wiel moet uitvinden De Dutch Association of Cost Engineers (DACE) begon al in 1956, weliswaar onder een andere naam, als werkgroep in de procesindustrie. In de loop der jaren zijn de functies van netwerk en kenniscentrum flink uitgebouwd. Wij spraken voorzitter Arno Rol daarover.
pagina 53
Een oud verhaal met een blijvende inhoud? Problemen bij Solids Processing (1)
Een oud verhaal met een blijvende inhoud?
Problemen bij Solids Processing (1) Stortgoed, droge stoffen, solids: hoe je het ook noemt, de verwerking ervan zorgt al vele decennia voor problemen. Keer op keer blijkt in de praktijk dat processen minder efficiënt verlopen dan gepland. In twee artikelen gaan de auteurs in op de achtergronden, en in deze eerste vooral op het werken met stortgoed. Ze signaleren een aantal problemen en bekijken de oorzaak. Al doende blijkt er weinig wetenschappelijk onderzoek voorhanden te zijn.
pagina 54
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren