NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2009-6
Ingebouwde elementen in silo`s; Strakke procesbewaking bij Peeze; Ins en outs van sproeidrogen; Mobiele bigbag-installatie

Verschenen: --
Meer capaciteit en arbeidsbesparend Mobiele bigbag-installatie biedt flexibele oplossing bij overslag grondstoffen
Meer capaciteit en arbeidsbesparend
Mobiele bigbag-installatie biedt flexibele oplossing bij overslag grondstoffen Verbrugge Terminals, stevig verankerd in Zeeland Seaport, heeft sinds enkele maanden een mobiele vulinstallatie voor uiteenlopend types bigbags. Deze wordt gebruikt in de diverse opslagloodsen op de terminals in Terneuzen en Vlissingen of elders. De installatie, met een capaciteit van 70 ton per uur, gaat voor transport op een containervrachtwagen en is na afladen binnen drie uur operationeel.
pagina 10
Nieuw leven voor branchegroep Dmfi Voorzitter Middel wil blauwdruk voor materiaalkeuzes
Nieuw leven voor branchegroep Dmfi
Voorzitter Middel wil blauwdruk voor materiaalkeuzes “We willen de branchegroep Dmfi (Dutch Machinery for the Food Industry) nieuw leven inblazen. De branchegroep heeft behoefte aan een collectieve doelstelling om de tanden op stuk te bijten. Een blauwdruk voor betere materiaalkeuzes vanwege strengere hygiëne-eisen is zo’n doelstelling.” Dat zegt Wouter Middel, directeur van WMI Liquid Food Systems BV in Veghel en voorzitter van de Dmfi.
pagina 12
Capaciteitsvergroting met back-up InterfaceFlor verwerkt krijt met nieuwe mega-schroef
Capaciteitsvergroting met back-up
InterfaceFlor verwerkt krijt met nieuwe mega-schroef De naam InterfaceFlor is niet bij iedereen bekend. Maar als de oude merknaam Heugafelt tapijttegel valt, zal menigeen toch een lichtje opgaan. Inderdaad, InterfaceFlor is producent van tapijttegels. In Nederland is er in Scherpenzeel een grote productielocatie met logistieke faciliteiten. En ja, ook bij de productie van tapijttegels is solids-handling aan de orde. Wat dat precies is en waarom de hele installatie werd vernieuwd, vertelt projectleider Kees de Ruiter.
pagina 16
Arei volgt Atex-richtlijnen België gaat anders om met explosieveiligheid
Arei volgt Atex-richtlijnen
België gaat anders om met explosieveiligheid In België hebben bedrijven wanneer het gaat om explosieveiligheid te maken met het Algemeen Reglement Elektrische Installaties (Arei). Zoneringtekeningen en elektrisch materiaal moeten hiervoor wettelijk worden gecontroleerd door een zogenoemd Erkend Organisme. Dat moet niet alleen periodiek maar bij elke verandering opnieuw. Vanuit de overheid houdt de Federale Overheidsdienst (FOD) Waso hier strikt toezicht op.
pagina 20
‘Twintig maal méér preregistraties dan verwacht’ Directeur Geert Dancet van Reach-instituut Echa:
‘Twintig maal méér preregistraties dan verwacht’
Directeur Geert Dancet van Reach-instituut Echa: “Er zijn vijftien tot twintig keer zoveel preregistraties verricht dan verwacht. Veel ondernemingen hebben alle mogelijke stoffen maar gepreregistreerd omdat ze die in de toekomst misschien nodig hebben, zelfs verboden stoffen. Verder is het vormen van clusters een probleem. Er zijn er momenteel slechts 1000 gevormd, terwijl het er 10.000 hadden moeten zijn.” Aldus Geert Dancet, uitvoerend directeur van het Europees Chemisch Agentschap (Echa), een agentschap dat de Reach-wetgeving coördineert.
pagina 24
De toekomst van de vijftigjarige Machevo en Bulk Vereniging Plannen uitgewerkt
De toekomst van de vijftigjarige Machevo en Bulk Vereniging
Plannen uitgewerkt Op de Algemene Ledenvergadering van de Machevo & Bulk Vereniging ontvouwde het bestuur de plannen voor de toekomst. In vier brainstormgroepen zijn de onderwerpen marketinginformatie, beurzen, businessmeetings en ketenintegratie verder uitgewerkt. Even terugblikken bij het vijftigjarige bestaan dus maar vooral vooruit kijken.
pagina 28
Het ontwerpen van mengsilo’s Wetenschappelijk onderzoek op basis van DEM
Het ontwerpen van mengsilo’s
Wetenschappelijk onderzoek op basis van DEM Mengsilo’s dienen om zo efficiënt mogelijk te mengen. Dat gebeurt tijdens de gang door de menger door bijvoorbeeld het meerdere malen recirculeren van de mengerinhoud. Het ontwerp van de meeste mengsilo’s komt tot stand door praktijkervaring. Maar er bestaat ook wetenschappelijk onderzoek naar methodieken om vooraf te voorspellen hoe de effectiviteit van mengsilo’s is e beïnvloeden.
pagina 30
Een schatkamer vol stortgoedervaringen Alle redactionele artikelen op Solidsprocessing.nl toegankelijk
Een schatkamer vol stortgoedervaringen
Alle redactionele artikelen op Solidsprocessing.nl toegankelijk In de vier jaar van het bestaan van dit vakblad Solids Processing Benelux publiceerden wij honderden redactionele artikelen over het vakgebied solids ofwel stortgoed. Al die artikelen zijn vanaf nu naar onderwerp ondergebracht in dossiers. Die zijn via de website vrij toegankelijk en op trefwoord doorzoekbaar. Zo hebt u nu toegang tot een schat aan praktijkervaring, kennis en advies.
pagina 36
Strakke procesbewaking Koffiebranderij Peeze gaat voor kwaliteit en duurzaamheid
Strakke procesbewaking
Koffiebranderij Peeze gaat voor kwaliteit en duurzaamheid Jaarlijks wordt er alleen al in Nederland 115 miljoen kilogram koffie gedronken. Zo’n 500.000 kilogram hiervan wordt gebrand bij koffiebranderij Peeze. Peeze is de modernste en milieuvriendelijkste branderij van Europa die kwalitatief zeer hoogwaardige koffie op de markt brengt voor horecagelegenheden, instellingen en bedrijven. Van de inkoop van de arabicabonen op de plantages tot het transport van de koffie naar de gebruiker wordt bij Peeze nagedacht over duurzaamheid in de ruimste zin van het woord volgens Timmo Terpstra, directeur bij Peeze.
pagina 38
Vcpt stopt eind dit jaar Eppt start met onderzoek en advies
Vcpt stopt eind dit jaar
Eppt start met onderzoek en advies Enkele privé-investeerders hebben samen met de voorzitter en medegrondlegger van het Vlaams Centrum voor Poedertechnologie (Vcpt) het zelfstandige bedrijf European Powder and Process Technology, een Belgische Bvba, opgericht. Dat wordt een internationaal adviesbureau met hoofdzetel in Tremelo en filialen in Birmingham en Hamburg.
pagina 42
Ins en outs van sproeidrogen Nizo ontvangt internationaal gezelschap voor tweedaagse cursus over sproeidrogen
Ins en outs van sproeidrogen
Nizo ontvangt internationaal gezelschap voor tweedaagse cursus over sproeidrogen Sproeidrogen is een vak apart. Dat bleek eens te meer tijdens de tweedaagse cursus sproeidrogen, georganiseerd door Nizo. Daar kwamen productontwikkelaars, procesingenieurs, leveranciers en troubleshooters uit diverse landen bijeen om zich te laten bijpraten over dit onderwerp. Zij kregen antwoorden op vragen als: Hoe zorg ik ervoor dat het droge poeder niet verkleurt? Hoe kan ik besparen op energiekosten? Hoe voorkom ik dat er teveel fijnstof wordt gevormd? Hoe ontwerp ik een industriële sproeidroger die het product maakt dat zowel de productontwikkelaar als de marketeer voor ogen heeft? Hoe maak ik een goede en betrouwbare opschaling naar industriële sproeidrooginstallaties?
pagina 44
Buisfolie met ingenieus ontluchtingssysteem Vochtdichte maar luchtdoorlatende zakken
Buisfolie met ingenieus ontluchtingssysteem
Vochtdichte maar luchtdoorlatende zakken Speciaal voor het verpakken van cement heeft BPI een waterdichte polyethyleen buisfolie ontwikkeld onder de naam Ventisack. Daarmee wordt een aanzienlijk langere houdbaarheid bereikt terwijl de hoeveelheid afval op de bouwlocatie wordt beperkt. Bijzonderheid bij dit buisfolie is het ingenieuze ontluchtingssysteem waardoor overtollige lucht tijdens het verpakkingsproces snel kan worden afgevoerd. Technical sales manager Peter Robinson ziet daarom tal van mogelijkheden voor het verpakken van allerhande stoffige en/of vochtgevoelige materialen.
pagina 48
Problemen bij inserts  Ingebouwde elementen in silo’s ondervinden belastingen
Problemen bij inserts
Ingebouwde elementen in silo’s ondervinden belastingen In een voorgaand artikel is ingegaan op het inbouwen van diverse typen inserts in silo’s en de reden waarom deze inserts worden toegepast. Al deze inserts hebben invloed op de stroming in een silo maar ondervinden ook belastingen vanuit het opgeslagen materiaal. Helaas bestaat er voor veel situaties tot op heden geen betrouwbare methode om deze belastingen te berekenen, terwijl door het onderschatten van deze lasten nog al eens aanzienlijke schades zijn opgetreden. In het huidige artikel zal op deze belastingen nader worden ingegaan.
pagina 50
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren