NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2009-2
Nabeschouwing Solids Antwerpen

Verschenen: --
Verrassend geanimeerde beurs Goed bezocht, toch koopintenties
Verrassend geanimeerde beurs
Goed bezocht, toch koopintenties De vakbeurs Solids, die op 24 en 25 maart werd gehouden in Antwerpen, overtrof de verwachtingen van de 135 exposanten. Er kwamen ruim 2000 bezoekers naar de Antwerp Expo. Uiteraard kwamen zij om zich te oriŽnteren of om bestaande contacten nog eens te bevestigen. Maar het merendeel van hen had ook wel degelijk investeringsplannen.
pagina 14
Integratie Jongerius en Govatec versneld Reorganisatie leidt tot verlies arbeidsplaatsen
Integratie Jongerius en Govatec versneld
Reorganisatie leidt tot verlies arbeidsplaatsen Bij Jongerius in Vleuten en Govatec in Aartselaar vervalt zon twintig procent van de arbeidsplaatsen. Dit is het gevolg van een versnelde doorvoering van een organisatiewijziging. Daarmee worden de organisaties van Jongerius en Govatec definitief in elkaar geschoven.
pagina 18
Vetarme borrelnootjes vormen uitdaging Duyvis verweeft nieuw proces met bestaande productielijn
Vetarme borrelnootjes vormen uitdaging
Duyvis verweeft nieuw proces met bestaande productielijn Het merk Duyvis behoeft geen enkele introductie. De borrelnootjes, in diverse soorten en smaken, zijn wel bekend. Maar deze zomer ligt er in de schappen weer een nieuwe variant: de vetarme Dry Roasted borrelnootjes. In Koog aan de Zaan is hard gewerkt om dat mogelijk te maken. Het proces verloopt heel verschillend van dat van de andere borrelnootjes-met-een-jasje. Maar het moest niet een heel nieuwe productielijn worden
pagina 20
Met vormvaste fibc`s meer vullen en stabieler stapelen  Netconstructie vervangt conventioneel doek
Met vormvaste fibc`s meer vullen en stabieler stapelen
Netconstructie vervangt conventioneel doek De nieuwe DeltaNet vormvaste fibc`s van Ligtermoet in Moerdijk laten zich dankzij de interne netconstructie beter en efficiŽnter vullen. De prijs per stuk mag dan zo`n vijf ŗ† tien procent hoger liggen, doordat minder zakken nodig zijn wordt toch bespaard op verpakkingskosten. Nog groter zijn de besparingen op transportkosten, want minder fibc`s betekent ook minder vrachtwagens en minder containers. Door de betere vulling is bovendien een stabielere en veiliger stapeling mogelijk.
pagina 24
Stortgoed op miniatuurformaat Silo`s van 25 cm hoog
Stortgoed op miniatuurformaat
Silo`s van 25 cm hoog In Rotterdam is stortgoedhandling teruggebracht tot overzichtelijke proporties: schaal 1:87. Railz miniworld is een verbazingwekkend uitgestrekt miniatuurlandschap met Nederlandse dorpen en steden. Maar het bevat ook een verkleinde uitvoering van de Rotterdamse haven met daarin diverse stortgoedbedrijven. De grootste is EMO, heel herkenbaar met de steenkolen- en ertsoverslag. Overigens zijn de kleuren van het stortgoed levensecht. Dat is ook geen wonder omdat er echt steenkolen- en ijzerertsstof is gebruikt. Er staan ook verzonnen stortgoedbedrijven: een cementfabriek en een graanbedrijf. En elders in het landschap vinden we een historische treinenloods met de steenkolenbunkers. Een fotoverslag van stortgoed-in-zakformaat.
pagina 28
Duurzaamheid en onderhoud  Industrial Maintenance 21 t/m 23 april in Ahoy
Duurzaamheid en onderhoud
Industrial Maintenance 21 t/m 23 april in Ahoy Van 21 t/m 23 april is Ahoy Rotterdam de ontmoetingsplaats voor onderhoudsprofessionals. Op de beurs exposeren ruim 300 bedrijven die aan uiteenlopende beheer- en onderhoudsorganisaties producten en diensten leveren. Op Industrial Maintenance 2009 staan leveranciers van installaties, reservedelen en gereedschappen, IT, onderhoudsdiensten, mensen en kennis.
pagina 30
Twentse nuchterheid Nat reinigen om contaminatievrij te mengen
Twentse nuchterheid
Nat reinigen om contaminatievrij te mengen Het is een opvallend gebouw aan de Turfkade in Almelo. Vlak naast de Bolletje-fabriek staat een soort watertoren. En daarin een veembedrijf dat eigenlijk een loonmengerij is? Voldoende reden om eens met eigenaar Jan Derk van Grootheest te praten. Over contaminatie, nat reinigen, flexibiliteit en het mengen van kleine en grote hoeveelheden heel uiteenlopende soorten stortgoed. En over de Twentse no-nonsens aanpak.
pagina 32
Terrorismebestrijding in de procesindustrie Preventiemaatregelen ook bij kleinere bedrijven
Terrorismebestrijding in de procesindustrie
Preventiemaatregelen ook bij kleinere bedrijven Wie herinnert zich niet de aanslagen op het World Trade Centre in New York of de grote aanslag op het centraal station in Madrid. Ook in Nederland maakt men zich zorgen over eventuele aanslagen, niet in het minst na de film Fitna van Geert Wilders. Nog niet lang geleden werd de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding (NCTb) opgericht, om eventuele aanslagen te voorkomen. Met grote chemische bedrijven zoals Shell en DSM zijn al contacten, maar wat kun je als kleiner bedrijf doen? Aanleiding tot een gesprek met woordvoerster Judith Sluiter.
pagina 36
Drogen van fijn gesneden glasvezels  Lanxess kiest voor schroefwarmtewisselaar
Drogen van fijn gesneden glasvezels
Lanxess kiest voor schroefwarmtewisselaar Voor het drogen van fijn gesneden glasvezels, chopped strands, investeerde Lanxess vorig jaar in een schroefwarmtewisselaar die de verouderde platendroger moest vervangen. Met niet meer dan de droogeisen, het te overbruggen hoogteverschil en de capaciteit ontwierp leverancier °Celsius na een uitgebreide test de installatie die business line manager ir. Ignace Hooftman zocht. Hij kreeg er procesgarantie bij.
pagina 40
Zelfroosteren maakt productiebedrijven flexibeler Minder ziekteverzuim, meer arbeidstevredenheid en minder personeelskosten
Zelfroosteren maakt productiebedrijven flexibeler
Minder ziekteverzuim, meer arbeidstevredenheid en minder personeelskosten Zelf je werktijden bepalen oftewel `zelfroosteren` wordt volgens HRM-experts helemaal de trend. De KLM, de politie, het GVB en de NS experimenteren ermee en ook industriŽle bedrijven staan op het punt in te stappen vertelt Esther Segers van het organisatieadviesbureau Dťhora.
pagina 44
Samen creatief in integrale oplossingen Stefan Rutten neemt langzaam aan het stokje bij Mesys van Cyp over
Samen creatief in integrale oplossingen
Stefan Rutten neemt langzaam aan het stokje bij Mesys van Cyp over Cyp Wagenaar, eigenaar/directeur van Mesys, is in de solids-wereld een markante man. Volle baard, gulle lach en meestal met pijp. Maar vooral is hij specialist op het gebied van geur- en stofbestrijding. Wie Mesys zegt, heeft het over Cyp (spreek uit als Siep) Wagenaar; en andersom. Maar dat gaat veranderen: Stefan Rutten is compagnon/opvolger. Vertrekt Cyp dan? Nou, voorlopig nog niet!
pagina 46
Positieve en negatieve invloed van lucht in silo`s De rol van lucht in solids processing II
Positieve en negatieve invloed van lucht in silo`s
De rol van lucht in solids processing II In een vorig artikel in Solids Processing (nr.1 2009 pagina 50) kwam de functie van lucht bij bewerking of transport van solids aan de orde. Ook bij de opslag van stortgoederen in silo`s kan lucht zowel in positieve als negatieve zin een factor van betekenis spelen. Deze keer voorbeelden van de invloed van lucht op het productgedrag en de voorspelbaarheid daarvan.
pagina 48
Winning op Lesbos langdurig proces Bij Griekse zoutpannen gaan natuur en industrie hand in hand
Winning op Lesbos langdurig proces
Bij Griekse zoutpannen gaan natuur en industrie hand in hand Soms kom je ook op vakantie een voorbeeld tegen van het werken met solids. En als rechtgeaarde journalist kun je dan niet nalaten om foto`s te schieten en er een artikel over te schrijven. Om in deze donkere maanden nog even na te genieten van vakantieherinneringen, dit met zomerse foto`s gelardeerde relaas over de zoutwinning op het Griekse eiland Lesbos. Terwijl het eigenlijk om de vogels ging!.
pagina 52
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren