NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2008-5
Beurs Industrial Processing

Verschenen: --
Poederzuiger zorgt voor meer hygiëne JohnsonDiversey verhoogt efficiency met nieuwe plant
Poederzuiger zorgt voor meer hygiëne
JohnsonDiversey verhoogt efficiency met nieuwe plant Johnson Diversey produceert in Enschede reinigingsmiddelen voor de professionele markt. Het proces lijkt relatief simpel en bestaat uit het mengen van de diverse vloeibare en poedervormige grondstoffen, en daarna afvullen en verpakken. Maar het gaat dan wel om 380 verschillende vloeibare en 35 poedervormige grondstoffen, 430 recepturen en maar liefst 2400 verschillende eindverpakkingen. Achter één van die 35 poeders zit een verhaal dat te maken heeft met de nieuwe plant van JohnsonDiversey. Hygiëne en efficiency vormen daarin de rode draad.
pagina 12
Veel contacten, goede zaken, hoezo recessie?  Industrial Processing geanimeerde beurs
Veel contacten, goede zaken, hoezo recessie?
Industrial Processing geanimeerde beurs De start van de beurs op dinsdag oogstte geen tevredenheid bij de meeste standhouders. ‘Te veel scholieren, te weinig echte beslissers’, dat was zo’n beetje de teneur. Dat veranderde de dagen daarna. Exposanten waren over het algemeen heel tevreden. Bezoekers kwamen met concrete investeringsplannen, er zijn veel afspraken gemaakt om elkaar na de beurs te ontmoeten. Kortom: er werden goede zaken gedaan. Hoezo, recessie? Natuurlijk waren er ook uitzonderingen: mopperende exposanten, bezoekers die ‘niks nieuws’ hadden gezien. Maar een beurs gaat niet alleen om nieuwe zaken, het gaat om oriëntatie, contacten leggen en onderhouden. Het viel deze keer dan ook echt op: veel stands waar weinig of nauwelijks apparaten stonden, maar wel een bar en zitjes. Dat kwam goed uit voor de donderdagavondopenstelling: die leek vooral voor medestandhouders bedoeld. Nauwelijks bezoekers, veel lege gangen en enkele volle stands dus. Her en der een orkestje, een strijkje of een band. Onder het genot van een hapje en een drankje was het wel heel gezellig.
pagina 16
Mensgerichte aanpak onmisbaar voor arbeidsmotivatie Medewerkertevredenheid kan beter
Mensgerichte aanpak onmisbaar voor arbeidsmotivatie
Medewerkertevredenheid kan beter “Maar liefst 56 procent van alle medewerkers in de industriële sector is ontevreden over zijn leidinggevende”, zegt Rob Fest. Hij is HR Performance manager van onderzoeksbureau Integron. De oorzaak: techneuten zijn vooral resultaatgericht en minder mensgericht. “Als je mensen vraagt waar ze blij van worden, zeggen ze allemaal: als iets is gelukt en mijn manager dat ook waardeert.” Pleidooi voor een ‘emo-revolutie’ in de industriële sector.
pagina 20
Bezoek was de reis waard Nabeschouwing Powtech 2008
Bezoek was de reis waard
Nabeschouwing Powtech 2008 Powtech 2008 in Neurenberg, was opnieuw de ontmoetingsplaats voor 15 duizend technici, procestechnologen en productiemanagers uit verschillende industrieën. Een kwart was de grens overgestoken naar de Duitse deelstaat Beieren. In een gemoedelijke sfeer werd daar kennisgemaakt met producten van al dan niet bekende leveranciers, waar onder een vijfentwintigtal uit België en Nederland.
pagina 24
PwC waarschuwt dat de tijd dringt voor REACH Deel 2: Tips en handvatten
PwC waarschuwt dat de tijd dringt voor REACH
Deel 2: Tips en handvatten De regelgeving rond Reach is op 1 juni 2007 van kracht geworden. Maar nu wordt het tijd voor actie: de termijn voor preregistratie sluit op 1 december a.s. Bas Coolsma, senior advisor Reach services bij PriceWaterhouseCoopers Advisory, laat in een tweetal artikelen zien hoe dringend de noodzaak is om tot actie over te gaan en hoe u dat aanpakt. In dit tweede artikel gaat het om tips en handvatten uit zijn adviespraktijk om tijdig en adequaat op alle eisen van Reach te kunnen inspelen.
pagina 30
EMO kiest voor loadcells met dwarskrachtcompensatie IJkwaardig wegen van 60 ton met 0,06 procent nauwkeurigheid
EMO kiest voor loadcells met dwarskrachtcompensatie
IJkwaardig wegen van 60 ton met 0,06 procent nauwkeurigheid Op de Maasvlakte is het Europees Massagoed Overslagbedrijf goed herkenbaar aan de enorme bergen ijzererts en steenkool. En bij aankomst blijkt álles enorm te zijn: het terrein, de hoeveelheden materiaal én het equipment. Wij komen voor de nieuwbouw van een treinbeladingsinstallatie en met name de oplossing voor het ijkwaardig wegen van de 60 ton steenkool die in elke wagon gaat. Projectleider Peter de Klerk had een bijna onmogelijk pakket van eisen, maar vond een perfect werkende oplossing.
pagina 34
Eenvoudige niveaudetectie in een geavanceerd proces TenCate maakt kunstgras voor de hele wereld
Eenvoudige niveaudetectie in een geavanceerd proces
TenCate maakt kunstgras voor de hele wereld Kunstgras is inmiddels een bekend fenomeen. Voor hockey- en voetbalvelden, maar ook voor greens van golfbanen en voor plantsoenen en tuinen over de hele wereld. De basis van veel van dat kunstgras ligt in Nijverdal: TenCate Grass is er gevestigd. Het kunstgras voor het Olympische hockeyveld in Beijing komt ook hier vandaan. Met Arie Waggeveld, technical engineer, praat ik over de productie en de rol van `solids` daarin. Over de keuze voor een eenvoudige methode voor het detecteren van de niveaus in de silo’s bijvoorbeeld.
pagina 40
Minder stilstandverlies door snelle applicatie Polyurea is een slijtvaste coating op polymeerbasis
Minder stilstandverlies door snelle applicatie
Polyurea is een slijtvaste coating op polymeerbasis In het buitenland is het al een succes en nu komt polyurea ook naar de Benelux. Het is niet minder dan een revolutie op coating-gebied, snel drogend en geschikt voor veel lastige situaties. Tom Waisfisch van Megacoatings en Stefan van Wingerden van Schildersbedrijf Holland vertellen over dit innoverende product
pagina 44
DSM blijft in Nederland produceren Tweede Stanyl-plant geopend in Geleen
DSM blijft in Nederland produceren
Tweede Stanyl-plant geopend in Geleen Op 17 september j.l. greep DSM de opening van de tweede Stanyl-fabriek aan om de strategie van de komende jaren nog eens voor het voetlicht te halen. De kernactiviteiten zijn onderverdeeld in Life Science en Material Science en met de almaar duurder wordende olie zal het niemand verbazen dat DSM zich richt op duurzame alternatieven voor hedendaagse materialen maar ook op nieuwe energiebronnen. Wij waren bij de persconferentie en de opening.
pagina 48
Jarig Nizo viert 60 jaar met droogsymposium
Jarig Nizo viert 60 jaar met droogsymposium
Dit jaar is een feestjaar voor Nizo want the food researcher uit Ede bestaat 60 jaar. Een van de septemberfestiviteiten was een in-house seminar over drogen. Lees in Solids Processing het verslag van de druk bezochte happening met lezingen over trends in drogen, het modelleren van droogprocessen, GMF drumdroogtechnologie en Bucher vriesdroog technologie voor hoogwaardige producten als plasma’s en omega-3 vetten.
pagina 50
Ankerpoort Geertruidenberg gaat voor kwaliteit Beladingsbalg belangrijke schakel
Ankerpoort Geertruidenberg gaat voor kwaliteit
Beladingsbalg belangrijke schakel Ankerpoort NV, een Nederlandse onderneming met acht productielocaties in Europa, is gespecialiseerd in de processing van minerale grondstoffen. Die ruwe grondstoffen worden verwerkt tot gemalen eindproducten en daarna in verschillende verpakkingsvormen uitgeleverd aan diverse takken van industrie. Daar is het weer grondstof of hulpstof in een productieproces. Wij kijken specifiek naar de vestiging Geertruidenberg om het verhaal achter de ogenschijnlijk eenvoudige aanschaf van een nieuwe beladingsbalg voor bulkwagens te horen.
pagina 52
Maintenance in Processing komt eraan Nieuw vakblad, website en nieuwsbrief voor de procesindustrie
Maintenance in Processing komt eraan
Nieuw vakblad, website en nieuwsbrief voor de procesindustrie Onderhoud, maintenance krijgt steeds meer een compleet nieuwe inhoud. Ging het vroeger alleen om technisch onderhoud, tegenwoordig draait het allemaal om up-time. En om optimalisering van de output, cost-effectiveness, SHE, verkorting van batchwisseltijd, assetmanagement. Kortom: het vakgebied verandert. Dat vraagt om praktijkgerichte vakinformatie, gericht op de procesindustrie. Dat komt eraan….
pagina 55
Meten is weten maar weet wat je meet Over het meten van stortgoedeigenschappen
Meten is weten maar weet wat je meet
Over het meten van stortgoedeigenschappen Er zijn de laatste vijftig jaar veel artikelen verschenen over de wijze waarop en testapparatuur waarmee diverse eigenschappen van stortgoed kunnen worden gemeten. Welke eigenschappen in een bepaald geval moeten worden gemeten, hangt af van het doel waarvoor de gevonden gegevens worden gebruikt.
pagina 56
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren