NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2008-3
Cacao, Kwaliteitsbewaking, Sandwichmachine, Pneumatisch transport, Reach, Fieldbus, Eemshaven

Verschenen: --
Cacaospecialist investeert ook in intern transport Loos Cacao blijft verbouwen en uitbreiden
Cacaospecialist investeert ook in intern transport
Loos Cacao blijft verbouwen en uitbreiden In de wereld van cacaopoeder en cacaoboter is Loos een bekende naam. Loos Cacao B.V. richt zich voornamelijk op het malen, mengen, reconditioneren (zeven en ontijzeren) en ompakken van cacaoproducten voor derden. De gezonde groei gaat gepaard met een bijna continue stroom aan investeringen. Zoals onlangs in pneumatisch transport met rvs leidingen. Maar dan wel op twee locaties, met verschillende doelstellingen.
pagina 14
Kwaliteitsbewaking cruciaal bij verwerkingsproces Recycling van PP met `strakke specificaties`
Kwaliteitsbewaking cruciaal bij verwerkingsproces
Recycling van PP met `strakke specificaties` “Mede door de sterk gestegen grondstofprijzen zit de vraag naar kunststofrecyclaat in de lift”, constateert accountmanager Frank Richters van AKG Polymers in Vroomshoop. Maar dat recyclaat moet dan wel van een hoge en constante kwaliteit zijn, want tegelijkertijd nemen de eisen die klanten stellen alleen maar toe. Het streven naar kwaliteit staat bij AKG Polymers dan ook centraal. Richters: “Het succes van recycling staat of valt met de kwaliteit en de economische voordelen die het oplevert voor de klant.”
pagina 20
Snel, nauwkeurig en hygiënisch Sandwichmachine legt biscuit in het gelid voor verpakken
Snel, nauwkeurig en hygiënisch
Sandwichmachine legt biscuit in het gelid voor verpakken Bij Houdijk Holland is achter de schermen maandenlang in het diepste geheim gewerkt aan een revolutionaire sandwichmachine. Die werd onlangs op de Interpack 2008 in Düsseldorf voor het eerst aan het grote publiek getoond. De machine, die bestaat uit een ‘depositer’- en een ‘capper’-deel onderscheidt zich door een fraai vormgegeven elektromechanische aandrijving, complexe manifolds en de grote mate van schoonmaakbaarheid. Directeur Bart Houdijk van Houdijk Holland en Vincent de Cooman, directeur van alpha benelux BvbA vertellen over de machine.
pagina 24
Pneumatisch transport eindelijk probleemloos TP&T maakt aluminiumhydroxide in 35 variëteiten
Pneumatisch transport eindelijk probleemloos
TP&T maakt aluminiumhydroxide in 35 variëteiten Ginus Veldkamp is Plantmanager bij TP&T in Hattem. Een onopvallende hal met kantoor op het industrieterrein, deels verscholen achter dennenbomen. Maar binnen wordt in vierploegendiensten gewerkt met niet-alledaagse stoffen: aluminiumhydroxide en bariumsulfaat. Met name het eerste product wordt bewerkt tot een groot aantal varianten, met verschillende korrelgroottes en densiteiten. En die moeten allemaal naar die ene verpakkingsmachine. Tot voor kort ging dat niet goed. Maar Ginus heeft het probleem nu opgelost.
pagina 28
Reach-waarschuwing Seminar aan de vooravond van inwerkingtreding op 1 juni a.s.
Reach-waarschuwing
Seminar aan de vooravond van inwerkingtreding op 1 juni a.s. “We vrezen dat veel midden- en kleinbedrijven zich nog niet in Reach hebben verdiept. Per 1 juni begint de preregistratie en bedrijven die daaraan niet voldoen, komen later in grote problemen.” Dat zei Arnold van der Wielen, senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Vrom, tijdens een seminar over de nieuwe Europese wetgeving Reach (Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals). Diverse sprekers plaatsten, op een bijeenkomst bij het Rotterdamse advocatenkantoor Nauta Dutilh op 10 april j.l. het onderwerp in een eigen perspectief.
pagina 34
Fieldbus breidt verder uit naar maintenance- en veiligheidsystemen Gesprek met voorzitter van Foundation Fieldbus Nederland Rob van der Zwan en twee deskundigen uit he
Fieldbus breidt verder uit naar maintenance- en veiligheidsystemen
Gesprek met voorzitter van Foundation Fieldbus Nederland Rob van der Zwan en twee deskundigen uit he Ontwikkelingen in Fieldbus, een digitaal communicatieprotocol, richten zich naast controlefuncties, vooral op maintenance- en veiligheidsystemen. Dit blijkt uit een gesprek met de voorzitter van Foundation Fieldbus Nederland Rob van der Zwan en twee deskundigen uit het veld Arie Goudzwaard en Archim Swildens van Emerson Process Management. Emerson stond mede aan de wieg van Foundation Fieldbus. Het gaat om een optimaal gebruik van de data in de DCS- en onderhoudssystemen in de fabriek. Dat is dus heel wat meer dan het tien jaar geleden gepromote voordeel dat dankzij Fieldbus slechts één veldbu kabel voor de productie voldoende is voor de procesbesturing in het veld.
pagina 44
Asnong ontwikkelt zich van machinefabriek naar engineeringbedrijf
Asnong ontwikkelt zich van machinefabriek naar engineeringbedrijf
In de toekomst worden de hamermolens van Asnong uitgerust met een functie voor het remote monitoren van de onderhoudstoestand. Door slijtage te concentreren op twee plaatsen in de installatie, slaagt het bedrijf erin om het benodigde onderhoud sterk terug te dringen. Voorkomen is ook het uitgangspunt bij het ontwerp als het gaat om explosieveiligheid. Het bedrijf ontwikkelt zich van machinebouwer naar engineeringbedrijf, aldus operationeel directeur Hans Grond.
pagina 50
Toenemende belangstelling voor Eemshaven `Zout aan de broek` leidt tot resultaten
Toenemende belangstelling voor Eemshaven
`Zout aan de broek` leidt tot resultaten De belangstelling van de industrie voor de Eemshaven neemt zienderogen toe. Inmiddels hebben twee energiecentrales, die onder meer op kolen stoken, zich gemeld. “In totaal staat er voor vier miljard euro aan investeringen op stapel”, telt Harm Post, sinds zeven jaar directeur van Groningen Seaports.
pagina 54
Trotse ondernemer voorbeeld voor anderen Paprikateler bouwt eigen houtgestookte WKK-installatie
Trotse ondernemer voorbeeld voor anderen
Paprikateler bouwt eigen houtgestookte WKK-installatie Zelf elektriciteit, CO2 en warmte opwekken. Voor menig zelfstandig ondernemer zal dit nog jarenlang een utopie blijven. Maar niet voor Jaap Vink van tuinbouwbedrijf Vink-Sion. Hij is sinds kort in het Friese Beetgum de trotse bezitter van een eigen biomassacentrale. Met deze ultra efficiënte technologie is hij de eerste in Europa.
pagina 58
Silofabrikant MIP na de brand in groeifase Mertens Industrial Products richt zich op industrie en brandstofopslag
Silofabrikant MIP na de brand in groeifase
Mertens Industrial Products richt zich op industrie en brandstofopslag Op 6 juli 2006 ging het fout bij silofabrikant Mertens in het Belgische Rijkevorsel. Statische elektriciteit veroorzaakte een felle brand die de drie productiehallen van het bedrijf volledig in de as legde. Een nachtmerrie voor de familie Elst, die net één week daarvoor de zaak had overgenomen. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder. Vorig jaar werd de nieuwbouw heropend en er zijn forse uitbreidingsplannen. Met vader René en zoon Maikel Elst kijken we even naar het verleden maar vooral naar de toekomst.
pagina 62
Meer dan korrels zand alleen Vlaams VNPT stimuleert innovatie in partikeltechnologie
Meer dan korrels zand alleen
Vlaams VNPT stimuleert innovatie in partikeltechnologie In het Kasteelpark Arenberg bij Leuven huisvest de stichting (vzw) Vlaams Netwerk voor PartikelTechnologie (Vnpt). Belangrijke uitdagingen liggen er bijvoorbeeld in de modellering van het gedrag van partikels, vooral als het gaat om het generieke, soms grijze raakvlak van vloeistoffen en gassen (fluids) en vaste stoffen (solids). Coördinator dr. Ir. Cedric Bravo en initiatiefnemer dr. Bert Tijskens, senior scientist bij de KULeuven, vooral actief op vlak van modelleren, praten hier enthousiast over.
pagina 66
Segregatie in silo’s nader bekeken Segregatie van stortgoedmengsels II
Segregatie in silo’s nader bekeken
Segregatie van stortgoedmengsels II Bij het verwerken van een droog mengsel van diverse componenten blijkt soms dat ergens verderop in het proces de samenstelling is gaan afwijken van de gewenste mengverhouding. Er is kennelijk ergens segregatie (ongewenste ontmenging) opgetreden. In een vorig artikel (Solids Processing nr. 2 2008) kwam naar voren dat een silo vaak de plaats in een productieproces is waar segregatie kan optreden. In dit tweede van een serie van drie artikelen zal het segregatiegedrag in silo’s nader worden bekeken en gaan we in op maatregelen om ontmenging te voorkomen of te verminderen.
pagina 70
In elke gietpan de juiste hoeveelheid zand Geautomatiseerde doseerinstallatie voor staalgieterij Arcelor Mittal Gent
In elke gietpan de juiste hoeveelheid zand
Geautomatiseerde doseerinstallatie voor staalgieterij Arcelor Mittal Gent In een staalgieterij lijkt stortgoedhandeling ver weg. Toch is er een belangrijk solids-onderdeel in het productieproces van staal. In elke gietpan wordt eerst een kleine hoeveelheid voorverwarmd zand gestort om stolling van het gietsel onderin de pan te voorkomen. Bij Arcelor Mittal in Gent bedacht een ingenieurstudent een oplossing om het handmatig vullen van de gietpan te automatiseren. Bovendien is het vullen van de zandsilo sterk vereenvoudigd. Dit jaar zal de nieuwe installatie worden gebouwd.
pagina 72
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren