NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2008-2
Afsluiter-probleem; Jonker Petfood; PIP 2008; Onbereikbaarheid; Perslucht;

Verschenen: --
Slimme oplossing voor lastig probleem met afsluiter Mourik en Eriks bundelen kennis
Slimme oplossing voor lastig probleem met afsluiter
Mourik en Eriks bundelen kennis Mourik is een veelzijdig bedrijf dat ondermeer industriële reiniging verzorgt bij tal van bedrijven in de petrochemische sector. Veel van het materieel wordt in eigen beheer ontworpen en gebouwd. Daarvoor is in de organisatie veel kennis voorhanden. Met die vakkennis worden verreweg de meeste problemen voortvarend opgelost. Maar af en toe is het goed om met vakmensen van een leverancier te overleggen over een vraagstuk wat al langer speelt en erg hardnekkig blijkt. En ja hoor, het gaat dan natuurlijk om solids....
pagina 14
Jonker Petfood is klaar voor de toekomst Extruderlijn met grote capaciteit en flexibiliteit
Jonker Petfood is klaar voor de toekomst
Extruderlijn met grote capaciteit en flexibiliteit Sinds Jonker Petfood begin 90`er jaren een nieuwe fabriek bouwde in Waalwijk, is die telkens weer uitgebreid. Recentelijk werd een derde extruder-productielijn geïnstalleerd, die een scala aan mogelijkheden biedt. En er komt nog een siloblok bij. Eigenaar/directeur Tjerk Jonker en Martin Sonneveld, Productiedirecteur, vertellen over de onderneming: het verleden, de huidige productie en de toekomstplannen. En over de nieuwe extruderlijn.
pagina 18
Proces Innovatie Prijs 2008 Zorgvuldige jurering van de inzendingen
Proces Innovatie Prijs 2008
Zorgvuldige jurering van de inzendingen De tweejaarlijkse Proces Innovatie Prijs is een gezamenlijk initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en VNU Exhibitions, de organisator van de beurs Industrial Processing. Dit najaar wordt die prijs wederom uitgereikt. Inmiddels is de inzendtermijn gesloten en beraadt de jury zich. Vorige keer ontstond de nodige commotie rond de nominaties. Aanleiding voor een gesprek met de juryvoorzitter over de PIP.
pagina 22
Onbereikbare plaatsen bereikbaar Bergbeklimmen maar dan veiliger
Onbereikbare plaatsen bereikbaar
Bergbeklimmen maar dan veiliger Ontwerpers van gebouwen en installaties hebben niet altijd even veel oog voor praktisch onderhoud. Soms kunnen we met standaardoplossingen nergens bij en moeten we onze toevlucht nemen tot bijzondere oplossingen. LSB Sky-Access biedt volgens directeur Ronny van Baal toegang tot onbereikbare plaatsen.
pagina 24
Perslucht is belangrijk voor Norit Grootschalig pneumatisch transport van actieve kool
Perslucht is belangrijk voor Norit
Grootschalig pneumatisch transport van actieve kool Norit in Klazienaveen produceert op grote schaal actieve kool met uiteenlopende eigenschappen en voor diverse toepassingen. Het intern transport op de locatie vindt op een efficiënte manier plaats met perslucht waarvoor olievrije blowers en eentraps schroefcompressoren zijn geïnstalleerd. Om variaties in het luchtverbruik te compenseren, is een van de machines van een toerenregeling voorzien.
pagina 28
Operators real-time en op ieder niveau van de productieomgeving ondersteunen Yokogawa presenteert missie voor komend decennium
Operators real-time en op ieder niveau van de productieomgeving ondersteunen
Yokogawa presenteert missie voor komend decennium Yokogawa introduceerde recent haar geïntegreerd besturingssysteem Centum VP. Dit is haar nieuwste platform voor het optimaal beheer van productiemiddelen en continue verbetering van productie- en veiligheidsmanagement, zoals te vinden in de visionaire ‘VigilantPlant’ van het ambititeuze Japanse automatiseringsbedrijf.
pagina 32
Mensen maken kennis Het Instrument van 20 t/m 23 mei 2008 in de Jaarbeurs Utrecht
Mensen maken kennis
Het Instrument van 20 t/m 23 mei 2008 in de Jaarbeurs Utrecht Kosten noch moeite lijken gespaard als op 20 mei 2008 de beurs Het Instrument zijn deuren opent. Op een beursoppervlakte van 19.586 m2 vindt de bezoeker zo’n 500 exposanten, waarvan 15 procent uit het buitenland, in 18 clusters verdeeld over drie branches. De beurs weerspiegelt de indeling naar branches die ook organisator FHI naar zijn leden hanteert: Industriële Elektronica, Industriële Automatisering en Laboratoriumtechnologie. Het thema: Mensen maken kennis.
pagina 37
Elektronisch bestellen en meer.... AVR-Van Gansewinkel doet proef met Eriks en TNTPost
Elektronisch bestellen en meer....
AVR-Van Gansewinkel doet proef met Eriks en TNTPost Geen losse bestelbonnen meer, geen facturen die zijn kwijtgeraakt, niet voor elke leverancier een andere bestelprocedure; dat zou mooi zijn. En nóg mooier als je precies kunt volgen hoeveel je bij elke leverancier bestelt, en dat de facturen, na goedkeuring, meteen al in je administratie zitten. AVR-Van Gansewinkel, groot in afvalverwerking, is hard op weg om dat te realiseren.
pagina 38
Flexibele oplossing voor belading bulkwagens en bigbags Gebroeders Borg actief in op- en overslag van stortgoed
Flexibele oplossing voor belading bulkwagens en bigbags
Gebroeders Borg actief in op- en overslag van stortgoed De broers Fred en Gert Borg zijn ondernemende types. Dat is letterlijk bedoeld, want in de afgelopen jaren hebben ze hun agrarisch loonbedrijf uitgebouwd tot een serie ondernemingen met uiteenlopende activiteiten en 95 medewerkers. In het snel groeiende Groningen Seaports gebied bij Delfzijl is Gebroeders Borg bv nu actief met internationaal transport, containerverhuur en trailerbouw, maar ook met tankcleaning en op- en overslag. Vooral deze laatste activiteit groeit érg snel. Maar de gebroeders Borg zijn dan ook niet bang om hun nek uit te steken. Op basis van hun gevoel voor de markt en een goede neus voor nieuwe kansen doen ze hun investeringen. Logistiek manager Kees Bode vertelt ons alles over de aanschaf van een Jumboloader voor de belading van bulkwagens en het vullen van bigbags.
pagina 44
‘Kennis over vaste stoffen staat nog in de kinderschoenen’ Vlaams Centrum voor PoederTechnologie richt zich nadrukkelijker op bedrijfsadvies
‘Kennis over vaste stoffen staat nog in de kinderschoenen’
Vlaams Centrum voor PoederTechnologie richt zich nadrukkelijker op bedrijfsadvies Het Vlaams Centrum voor PoederTechonologie (VCPT) wil haar samenwerking met de industrie verder intensiveren, benadrukten de nieuwe algemeen directeur dr.ir. Raf Dewil en de voorzitter ir. Dirk Vanhecke voorafgaand aan een netwerkbijeenkomst op 5 maart. In de toekomst zal het centrum zich bovendien verder verankeren in de associatie en latere integratie van het De Nayer Instituut, waar het centrum deel van uitmaakt, en de Katholieke Universiteit Leuven.
pagina 48
Met ultrasoontechnologie vroegtijdig storingen voorkomen Lagere kosten door preventief onderhoud
Met ultrasoontechnologie vroegtijdig storingen voorkomen
Lagere kosten door preventief onderhoud Van Benthem Veevoeders en Kunstmest BV in het Overijsselse Vollenhove produceert jaarlijks 40.000 ton veevoer op één productielijn. 70 tot 80 procent daarvan betreffen klantspecifieke recepturen. Om ongewenste stilstanden, zeker in drukke tijden, te voorkomen en de productielijn nagenoeg storingsvrij te laten draaien, introduceerde de Mobiele Technische Dienst (MTD) bij dit bedrijf de ultrasoontechnologie. Een techniek waarmee storingen kunnen worden gedetecteerd voordat ze in ons gehoorgebied komen.
pagina 52
Segregatie van stortgoedmengsels Invloedsfactoren, mechanismen en plaatsen waar het kan optreden I
Segregatie van stortgoedmengsels
Invloedsfactoren, mechanismen en plaatsen waar het kan optreden I Veel producten die in de procesindustrie worden verwerkt, zijn samengesteld uit diverse componenten die in een of meerdere stappen zijn gemengd tot een zo homogeen mogelijk materiaal. Helaas blijkt soms dat ergens in de loop van de volgende processen de samenstelling is gaan afwijken van de gewenste mengverhouding: er is kennelijk ergens segregatie (ongewenste ontmenging) opgetreden. Dit is niet alleen slecht voor de kwaliteit van het product zelf, maar kan ook de effectiviteit van de processtappen nadelig beïnvloeden.
pagina 56
‘Samenwerking binnen de branche maakt innovaties compleet’ Voorzitter Jan de Vries van de FHI branche Industriële Automatisering:
‘Samenwerking binnen de branche maakt innovaties compleet’
Voorzitter Jan de Vries van de FHI branche Industriële Automatisering: Jan de Vries is National Executive bij Honeywell BV. Sinds een halfjaar combineert hij die functie met het voorzitterschap van de Nederlandse brancheorganisatie Industriële Automatisering, aangesloten bij FHI, federatie van technologiebranches. De Vries: “Hoewel de uitvoerende taken van het branchewerk voornamelijk bij het FHI-bureau liggen, proberen wij als bestuur richting te geven aan het beleid. Wij zijn in feite ook de klanten en wij weten wat de branche wil.”
pagina 58
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren