Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2008-1
Chocoladeletters; Stromingseigenschappen; Sluizen; IBC`s; Vergunningen; Hygienisch ontwerpen; Polymeer-additieven; etc

Verschenen: --
Dinerbonnen voor projectleider SaraLee/Douwe Egberts Ruimtebeslag in vergelijking tot bodemoppervlak brengt winnaar het dichtst in de buurt
Dinerbonnen voor projectleider SaraLee/Douwe Egberts
Ruimtebeslag in vergelijking tot bodemoppervlak brengt winnaar het dichtst in de buurt Op de beurs Solids, eind oktober in Rotterdam, stond er op de stand van Solids Processing een glazen pot gevuld met M&M`s. Bezoekers konden aangeven hoeveel snoepjes er in de pot zaten. Voor degene die er het dichtst bij kwam, was er een dinerbon van Ä 100. Onlangs overhandigde hoofdredacteur Henk Klein Gunnewiek de twee dinercheques van Ä 50 aan een verbaasde Rudi van der Borgt. Hij is projectleider bij de koffiefabriek van Sara Lee/DE in Utrecht.
pagina 12
185.000 chocoladeletters per dag Productie tijdens hoogseizoen van Baronie-De Heer:
185.000 chocoladeletters per dag
Productie tijdens hoogseizoen van Baronie-De Heer: Vanaf mei tot oktober is het topdrukte in de productie van chocoladefabriek Baronie-De Heer. De dagproductie in het hoogseizoen van 185.000 chocoladeletters per dag komt in de feestmaanden in de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse winkels terecht. Daarnaast worden talloze andere chocoladeproducten gemaakt. ďJaarlijks neemt de omzet met twee tot tweeŽneenhalf procent toeĒ, zegt Jean Marie van Logtestijn, commercieel directeur bij Baronie/De Heer BV in Rotterdam in Nederland en Veurne in BelgiŽ. De groei van het productievolume is anderhalve procent. Onlangs verhuisde het distributiecentrum van Alphen aan den Rijn naar het Belgische Lokeren.
pagina 14
Stromingseigenschappen bepalen: heet of koud Duits onderzoek laat forse verschillen zien
Stromingseigenschappen bepalen: heet of koud
Duits onderzoek laat forse verschillen zien In de procestechniek gebruiken we vaak apparatuur waar stortgoed onder invloed van de zwaartekracht doorheen stroomt, soms in grote hoeveelheden en continu. De temperaturen in die apparatuur liggen vaak ver boven de omgevingstemperatuur, soms ook wel eronder. Het ontwerp van deze apparatuur is echter gebaseerd op meetgegevens van testapparatuur die zelf in de regel op kamertemperatuur werkt. De invloed van de temperatuur op het stroomgedrag van stortgoederen valt zeker niet te verwaarlozen. Om die invloed te onderzoeken, is een ringsheartester (type Schulze [1]) gemodificeerd voor een temperatuurbereik van 15 Ė 220 graden.
pagina 18
Van sluizen tot complete systemen TBMA veertig jaar jong
Van sluizen tot complete systemen
TBMA veertig jaar jong Veertig jaar geleden startte Technisch Bureau Mechanisatie en Automatisering met de import van Derion sluizen. Al snel breidde het assortiment uit met andere componenten tot en met complete systemen. Directeur Bart Houben vertelt over zichzelf, maar vooral over de historie en de toekomst van TBMA.
pagina 24
Nederlandse ibc`s voor Noorse broodbakkerij RŚde Bakeri og Konditori AS
Nederlandse ibc`s voor Noorse broodbakkerij
RŚde Bakeri og Konditori AS Opa Ole Frederiksen startte in 1933 in het plaatsje RŚde in zuidelijk Noorwegen een bakkerij die zoon Per Frederiksen in 1971 overnam. Het bakkersbedrijf groeide snel mede door het opzetten van een eigen keten van brood- en banketzaken. Eind vorig jaar werd een compleet geautomatiseerde (semi)industriŽle broodbakkerij in gebruik genomen. Daarbij speelden drie Nederlandse leveranciers een rol. SolidsProcessing nam ter plekke poolshoogte.
pagina 26
Vergunningen in kaart gebracht (2) Wet Administratieve Bepalingen Omgevingsrecht vanaf 1 januari 2009
Vergunningen in kaart gebracht (2)
Wet Administratieve Bepalingen Omgevingsrecht vanaf 1 januari 2009 In het vorige artikel (zie nummer 6 van 2007) is globaal de huidige stand in vergunningenland op een rij gezet. Nu is het tijd om de focus te leggen op die ťne specifieke vergunning die voor de deur staat. Zoals het er nu naar uitziet, zal per 1 januari 2009 de nieuwe Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van kracht worden. De invoering van de Wabo heeft als doel de administratieve lasten te verminderen en de dienstverlening voor burgers en bedrijven te bevorderen.
pagina 28
HygiŽnisch ontwerpen van droge processen Ehedg komt met nieuwe richtlijnen
HygiŽnisch ontwerpen van droge processen
Ehedg komt met nieuwe richtlijnen De European Hygienic Engineering & Design Group (Ehedg) publiceert met enige regelmaat Richtlijnen voor het HygiŽnisch Ontwerp van Voedingsmiddelenbedrijven. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op een testmethode waarmee de reinigbaarheid op microbiŽle schaal gevalideerd kan worden. De meeste richtlijnen gaan over toepassingen in natte productieprocessen, maar nu is er al de vijfde richtlijn over de toepassing van de basisprincipes van hygiŽnisch ontwerpen in droge processen. Tijd voor een korte samenvatting van deze richtlijnen.
pagina 32
Poductielijn voor polymeer-additieven Addcomp groeit als kool
Poductielijn voor polymeer-additieven
Addcomp groeit als kool Addcomp Holland bv in Nijverdal maakt additieven voor polymeren. En polymeren vormen de basis voor kunststof. Daarmee krijgen kunststoffen bepaalde eigenschappen. Dat gebeurt op basis van recepturen die merendeels zelf zijn ontwikkeld aan de hand van `specs` van afnemers. Maar voor een klein deel ook op basis van aangeleverde receptuur. Tekenend voor de snelle groei: binnenkort komt er weer een productielijn bij. Wij praten met vader en zoon Tijhuis over de producten, het productieproces en de toekomst.
pagina 34
Nieuw leven voor oud en vertrouwd merk Asselbergs terug uit Hongarije
Nieuw leven voor oud en vertrouwd merk
Asselbergs terug uit Hongarije Asselbergs Ventilatoren is de voortzetting van Asselbergs & Nachenius uit Breda.Sinds 1901 een bekende naam, vooral voor industriŽle ventilatoren. De afgelopen 15 jaren waren hectisch voor de onderneming, maar vorig jaar brak er een nieuwe fase aan. Wij vragen directeur Herman Treurniet naar de veranderingen ťn de eerste ervaringen.
pagina 38
HygiŽnisch en aseptisch ontwerpen van roestvast staal apparatuur Oppervlakteruwheid zo laag mogelijk houden
HygiŽnisch en aseptisch ontwerpen van roestvast staal apparatuur
Oppervlakteruwheid zo laag mogelijk houden Vanaf 1 januari 2005 is binnen de EU de nieuwe ĎGeneral Food Lawí van kracht. Daardoor zijn steeds meer voedingsproducenten aansprakelijk voor mogelijke negatieve gevolgen. Daarnaast komen er wereldwijd steeds strengere regels ten aanzien van voedselveiligheid en de traceerbaarheid van ingrediŽnten. Goede voorbeelden zijn de aangescherpte regels van het Amerikaanse FDA (Food & Drugs Association) en de richtlijnen die de Ehedg (European Hygienic Equipment Design Group) heeft opgesteld. Het is daarom van groot belang dat producenten zich nog meer verdiepen in de vraag of hun apparatuur en leidingsystemen voldoen aan de nieuwste maatstaven.
pagina 42
Sara Lee continu op zoek naar verbeteringen Koffietoevoer Senseo verpakkingsmachines nu met pneumatisch transport
Sara Lee continu op zoek naar verbeteringen
Koffietoevoer Senseo verpakkingsmachines nu met pneumatisch transport De productie van de bekende Senseo koffie begon vijf, zes jaar geleden en is intussen een enorm succes. In een ongekend korte tijd heeft de Douwe Egberts koffiefabriek van Sara Lee in Utrecht productie- en verpakkingslijnen opgezet. Het werd nu tijd om een deel van die lijn ingrijpend te veranderen. Procestechnoloog Martin Ulrich en projectleider Rudi van der Borgt vertellen over de doelstellingen en de uitvoering van dit project, maar ook hoe ze aan de ideeŽn komen.
pagina 48
Vacumeren geeft bigbags de gewenste stabiliteit Cerexagri vindt oplossing
Vacumeren geeft bigbags de gewenste stabiliteit
Cerexagri vindt oplossing Het vacumeren van bigbags bleek de oplossing voor stabiele verpakkingen bij gewasbescher¨mingsmiddelenproducent Cerexagri. Grootste uitdaging vormde de integratie van de besturing van de vacumeerinstallatie met die van een bigbagvulinstallatie van een andere leverancier. Ook het inpassen van het geheel in de fabriek vroeg de nodige aandacht. Wij spraken met de betrokkenen van Cerexagri en met Renť Blom van leverancier Kramer & Duyvis.
pagina 52
Recordaantal bezoekers op solidsprocessing.nl Internetplatform voor de stortgoedsector ongekend populair
Recordaantal bezoekers op solidsprocessing.nl
Internetplatform voor de stortgoedsector ongekend populair Jawel, internet wordt steeds meer gebruikt. Het is wel duidelijk dat de stortgoedsector de website www.solidsprocessing.nl ervaart als een handig hulpmiddel. Niet alleen voor de vele nieuwsberichten, maar ook om leveranciers te vinden, offertes aan te vragen of om vacatures te bekijken. In dit artikel een analyse van het websitegebruik. Ofwel het antwoord op de vraag: wat zoekt de stortgoedsector via internet?
pagina 55
De transportverliesfactor Het energiegebruik van transportmiddelen vergeleken
De transportverliesfactor
Het energiegebruik van transportmiddelen vergeleken Voor het transport van materialen en goederen of het vervoer van mens en dier, bestaat een ruime keuze aan mogelijkheden, bijvoorbeeld vervoer per schip, trein, auto of vliegtuig, dan wel transport per pijpleiding, transporteur, of bulkwagen. Welke mogelijkheid wordt gekozen, hangt vaak samen met het streven naar zo laag mogelijke totale kosten. In dit artikel een methode die eigenlijk wat op de achtergrond is geraakt maar door de focus op energie opnieuw aandacht verdiend.
pagina 56
Van PET-fles tot warme fleece Arnhems bedrijf verwerkt 25 duizend ton PET-plastic per jaar
Van PET-fles tot warme fleece
Arnhems bedrijf verwerkt 25 duizend ton PET-plastic per jaar Het milieu en geld verdienen gaan hand in hand, zo blijkt op het industriepark Kleefsewaard in Arnhem. Het bedrijf 4PET Recycling verwerkt er jaarlijks zoín 25 duizend ton PET-flessen. Deze flessen, afkomstig van de verschillende inzamel- en statiegeldsystemen in geheel West-Europa, worden er gesorteerd, gewassen en vermalen tot flakes. Deze flakes zijn weer de grondstof voor PET folie en het bekende textielproduct fleece. Een deel van de flakes wordt door 4PET Recycling zelf geŽxtrudeerd en nagecondenseerd tot een granulaat met hoogwaardige eigenschappen. Dat is inzetbaar als grondstof voor onder meer de flessen- of verpakkingsbandenindustrie.
pagina 58
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren