NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2007-6
Tabletten; Beurs Solids; Radarmeting, ultrasoonmeting; Vergunningen; Reach; Bekerelevatoren; etc

Verschenen: --
Van tinctuur naar tabletten Biohorma produceert seizoensproducten
Van tinctuur naar tabletten
Biohorma produceert seizoensproducten Biohorma in Elburg is bij het grote publiek bekend als de producent van de zelfzorggeneesmiddelen van A.Vogel. Niet alleen in vloeibare vorm maar steeds meer in verschillende tabletten en dragees. We kijken met Bertus Bos, Hoofd Technische Dienst, en met productiemanager Harry van de Bosch naar het productieproces.
pagina 12
Beurs Solids uiterst succesvol Bezoekers en exposanten enthousiast
Beurs Solids uiterst succesvol
Bezoekers en exposanten enthousiast Op 21 en 22 november organiseerde easyFairs in de Ahoy in Rotterdam de beurs Solids. Bijna 150 exposanten in twee hallen lieten zien wat ze te bieden hadden. Ruim 1700 bezoekers struinden de beurs af op zoek naar oplossingen. Een geanimeerde beurs en een duidelijk bewijs dat deze beurs, die in 2005 voor het eerst is gehouden, in een behoefte voorziet.
pagina 15
Hoogfrequente radarmeting en laagfrequente ultrasoonmeting De beste meetresultaten bij droge bulk (2)
Hoogfrequente radarmeting en laagfrequente ultrasoonmeting
De beste meetresultaten bij droge bulk (2) In het eerste deel van ‘De beste meetresultaten bij droge bulk’ (Solids nr.5 2007, pag. 28) ging de auteur in op de diverse methodieken voor niveaumeting, zoals contactmeting, ultrasone meting en radarsystemen. In dit tweede deel komen een aantal specifieke eisen voor radarmetingen van droge stoffen aan bod en hoe optimale meetresultaten bereikt kunnen worden. Hoogfrequente radarmeting en laagfrequente ultrasoonmeting lijken de beste opties bij niveaumeting van droge stoffen.
pagina 16
Flexibiliteit met het oog op de toekomst Ruitenberg kiest voor menger op hefplateau
Flexibiliteit met het oog op de toekomst
Ruitenberg kiest voor menger op hefplateau Ruitenberg maakt ingrediënten voor diverse toepassingen (zie kader). De behoefte aan een extra menger kwam in eerste instantie voort uit de behoefte aan extra flexibiliteit. Maar tijdens het project groeide ook de behoefte aan meer capaciteit. Het bedrijfspand was onvoldoende hoog om de diverse componenten boven elkaar te plaatsen. Jos van de Werken, operational manager bij Ruitenberg, wist het wel. Je zet de menger gewoon op een beweegbaar plateau. Dit artikel gaat over het hoe en waarom van die operatie.
pagina 20
Focus op kwaliteit van de organisatie Kersverse directeur Jongerius Verder:
Focus op kwaliteit van de organisatie
Kersverse directeur Jongerius Verder: Raf Dabekaussen is sinds 11 juni de nieuwe statutair directeur van Jongerius Verder in Vleuten (NL). Wat is zijn achtergrond en welke plannen heeft hij met Jongerius? In dat kader vragen we natuurlijk ook naar Govatec en K-Tron én uiteraard de recente overname van de activiteiten van Aarding Process Technology.
pagina 25
Vergunningen in kaart gebracht (1) Wet Administratieve Bepalingen Omgevingsrecht vanaf 1januari 2008
Vergunningen in kaart gebracht (1)
Wet Administratieve Bepalingen Omgevingsrecht vanaf 1januari 2008 In 2008 komt er in Nederland nieuwe wetgeving rond de productielocatie. Niet alleen voor nieuwbouw of verbouw maar ook voor het gebruik van productielocatie en -installatie. Er komt namelijk één geheel omvattende vergunning, de Wabo. In twee artikelen belicht de auteur de huidige wetgeving en de nieuwe zogenaamde `omgevingsvergunning`. Hieronder het eerste deel: de huidige wetgeving in Nederland met betrekking tot de productielocatie. Het tweede deel volgt in het komende nummer van Solids Processing Benelux.
pagina 26
‘Reach is zeer bureaucratisch’ Adri Meesters van Fujifilm:
‘Reach is zeer bureaucratisch’
Adri Meesters van Fujifilm: “De manier waarop Reach moet gaan werken, is zeer bureaucratisch.” Dat zegt Adri Meesters, chemicaliënspecialist bij Fujifilm in Tilburg . Het bedrijf heeft zich intensief bezig gehouden met Reach om bekend te worden met deze nieuwe wetgeving van de Europese Commissie.
pagina 30
De bekerelevator nader bekeken Stalen of kunststof bekers
De bekerelevator nader bekeken
Stalen of kunststof bekers Bekerelevatoren worden ingezet voor het overbruggen van grote hoogteverschillen, vaak in combinatie met een grote capaciteit. In dit artikel kijken we naar de diverse eigenschappen, met name het verschil tussen metalen en kunststof bekers. Wat zijn de voordelen en nadelen, waarop moet u letten? Allerlei vragen en antwoorden over de bekerelevator ondersteund door drie praktijkervaringen.
pagina 34
“Bedrijven gaan nu aan de slag” Doeke van der Schaaf (TNO) over stand van zaken na invoering van Reach
“Bedrijven gaan nu aan de slag”
Doeke van der Schaaf (TNO) over stand van zaken na invoering van Reach Momenteel zijn consultancybureaus in toenemende mate actief om bedrijven te adviseren over de gevolgen van Reach, de nieuwe Europese stoffenwetgeving. Adviseurs op de markt zijn naast TNO, bijvoorbeeld Royal Haskoning en het Reach-centrum Netherlands. De bureaus geven de stand van zaken van dit moment aan.
pagina 40
Nestlé verbetert de verbindingen Transparant en absoluut lekdicht
Nestlé verbetert de verbindingen
Transparant en absoluut lekdicht Nestlé hanteert in Nunspeet in het productieproces van babyvoeding uiterst stringente hygiëne-eisen. In dat kader is er een continue zoektocht naar verbetermogelijkheden. Al langer was er een zwakke plek bekend of beter gezegd: zo`n 25 zwakke plekken. Flexibele verbindingen met diverse diameters en zelfs verlopen. Lekkages, ophoping van materiaal, lastig te demonteren voor schoonmaak. Dat is nu verleden tijd.
pagina 44
Industrial Processing in ander jasje Machevo jaarvergadering gericht op 2008
Industrial Processing in ander jasje
Machevo jaarvergadering gericht op 2008 De traditionele jaarvergadering van de Machevo & Bulk Vereniging stond dit jaar in het teken van duurzaam ondernemen. Bovendien keken de leden, aanbieders van apparatuur en diensten voor deze sector, samen met VNU Exhibitions Europe, vooruit naar de beurs Industrial Processing in 2008. De redactie van Solids Processing Benelux keek ook mee.
pagina 49
Met en zonder hulpmiddelen Uitstroomhoeveelheden uit silo’s blijven moeilijk voorspelbaar
Met en zonder hulpmiddelen
Uitstroomhoeveelheden uit silo’s blijven moeilijk voorspelbaar Bij het bepalen van de benodigde afmeting van de uitstroomopening van een silo is naast de minimumafmeting om brugvorming te voorkomen, ook de gewenste uitloopstroom (meestal aangeduid met massadebiet) een belangrijk gegeven. In tegenstelling tot vloeistofstroming is dit debiet bij stortgoederen niet eenvoudig te voorspellen, daar in dit geval vele factoren een rol kunnen spelen. Hoewel in vele praktische toepassingen de regeling van de massastroom zal plaatsvinden door geschikte uittrekmechanismen als sluizen of schroeven, zal de silo zelf toch tenminste de maximaal gevraagde hoeveelheid moeten kunnen leveren via de uitstroomopening.
pagina 50
Volgende stap in productselectie Spectrale analyse klaar voor de praktijk
Volgende stap in productselectie
Spectrale analyse klaar voor de praktijk ESA in Noordwijk is bekend van de ontwikkelingen op ruimtevaartgebied. Dat daaruit ook nieuwe producten ontstaan voor de dagelijkse praktijk hier op aarde, is minder bekend. Dirk van Toledo heeft binnen ESA gewerkt aan de ontwikkeling van spectrale fotografie met de bijbehorende analyse. Dat kan heel interessant zijn voor toepassingen op het gebied van solids.
pagina 53
ECS verhuist  productie naar Zwartebroek Fabrikant van paneermeel bakt vers brood
ECS verhuist productie naar Zwartebroek
Fabrikant van paneermeel bakt vers brood ECS is een fabrikant van paneermeel. Dat werd tot voor kort op twee locaties gedaan, die vorig jaar zijn samengevoegd. Algemeen directeur John Dokter vertelt over de voordelen van de verhuizing. Maar ook over de aanleiding en de realisatie van het project.
pagina 54
Mensen maken Kennis: thema voor beurs HET Instrument Beurs in mei 2008 wordt grootser dan ooit
Mensen maken Kennis: thema voor beurs HET Instrument
Beurs in mei 2008 wordt grootser dan ooit Je moet tegenwoordig wat doen om interesse te wekken voor een evenement. De Federatie Het Instrument, organisator van de vakbeurs HET Instrument, heeft hiervoor zelfs Einstein van stal gehaald. Letterlijk wel te verstaan: in de vorm overigens van een acteur, want de goede man zelve heeft al jaren geleden het loodje gelegd. Volgens de organisatie is het echter vooral de technologie die in de belangstelling zal staan. En de aandacht richt zich op de bezoeker die nu opeens `technoloog` is geworden.
pagina 57
Maak uw silo veilig Een kritische blik op toebehoren op en rond silo’s
Maak uw silo veilig
Een kritische blik op toebehoren op en rond silo’s Silo’s worden veel gebruikt in heel verschillende domeinen. Ze bestaan in kleine afmetingen, maar ook voor opslag van tienduizenden kilo’s. Het lijkt een simpel opslagmedium, maar voor het goed en veilig functioneren zijn er tal van toebehoren nodig. Zowel voor gebruiksgemak als voor de veiligheid. Een inventarisatie van de mogelijkheden.
pagina 58
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren